Курячі котлети з кабачком на сковороді

Курячі котлети з кабачком на сковороді

Готуємо смачні соковиті й ароматні котлети з кабачком і курячою грудкою. Здавалося б, доволі проста страва як котлетки з овочами, але ви знаєте, якщо додати до фаршу деякий невластивий для нього інгредієнт, як гірчиця, то й вона заграє іншими барвами. Так само непогано порізати зелень кропу або петрушки для тих, хто любить. А взагалі це чудова дієтична літня страва, що тане в роті

Інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Кабачок або цукіні – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 2 стіл. Л
  • Гірчиця – 1 стіл. Л
  • Сіль – 1 ч. Ложка
  • Перець чорний – за смаком
  • Борошно або панірувальні сухарі – 0,5 склянки
  • Олія рослинна

Рецепт котлет із кабачками

миємо кабачок

Тремо на тертці кабачок або цукіні, якщо овоч молодий, то шкірку не зрізаємо

Якщо готуватимете з цукіні, то завдяки шкірці в котлетах будуть апетитні зелені прожилки

тремо на тертці

Перемішуємо його з невеликою кількістю солі, залишаємо на 10 хвилин, щоб він інтенсивно почав пускати сік, потім віджимаємо від рідини

подрібнюємо курятину

Курячу грудку разом із цибулею подрібнюємо в блендері або пропускаємо через м’ясорубку

змішуємо з яйцем

Перекладаємо фарш до кабачків, яйце, майонез, сіль, гірчицю, перець

відбиваємо фарш

Вимішуємо в однорідну масу, ставимо в холодильник під плівкою на 1 годину

просіюємо борошно

Просіюємо борошно на дошку або посипаємо сухарями

ліпимо котлети

Змоченими у воді руками формуємо котлети кладемо на дошку, зверху так само присипаємо борошном

обсмажуємо на сковороді

На розігріту сковороду з олією викладаємо котлети. Обсмажуємо на середньому вогні з двох боків до рум’яної скоринки

друга порція

Після обсмажування витираємо сковорідку рушником або миємо від олії та борошна, повертаємо котлети назад

вливаємо воду

Додамо котлеткам соковитості. Вливаємо на дно 1/3 склянки води, тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні 10 хвилин або до повного випаровування вологи

Котлети з курячого фаршу з кабачком у духовці

котлети в духовці

Регулярно готую такі котлетки саме тому за максимально простим рецептом. Сподіваюся і вам він теж дуже сподобаються

Інгредієнти

  • Грудка – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кабачки – 1-2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Приправа для курки – 1 столова л
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень кропу

Спосіб приготування

курячий фарш

Перекручуємо курячу грудку одночасно з цибулею

натираємо цукіні

Тремо овочі на крупній тертці зі шкірою. Сік із них я не віджимаю, тоді страва вийде соковита і м’яка

змішуємо з куркою

Додаємо фарш, яйце, приправу і свіжу зелень, перемішуємо

довгасті котлетки

Формуємо котлетки розкладаємо за формою. Форму нічим не змащуємо, продукти пустять сік і нічого не підгорить

ставимо в духовку

Ставимо в розігріту духовку на 30-35 хвилин температура 180 градусів

виймаємо з печі

Свої котлети я запікала рівно 30 хвилин, і вони повністю готові. Добре просочилися соком кабачків і вийшли дуже м’які та соковиті. У сезон я готую цю легку страву регулярно

пробуємо на смак

Кабачкові розтріпки з філе курки

розтріпки з грудки

Інгредієнти

  • Філе – 2 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Приправа для курки – 2 чайні л
  • Сіль, зелень – за смаком

Опис рецепта

тремо і віджимаємо кабачок

Перемішуємо натертий цукіні з сіллю, чекаємо, коли він рясно пустить сік і віджимаємо

куряче філе

Ріжемо курячу грудку дрібним кубиком

фарш із цибулею

Перемішуємо з кабачком, яйцем, роздавленим часником, приправою, зеленню і сіллю. Пробуємо на солоність і йдемо смажити

обсмажуємо з рослинною олією

Столовою ложкою викладаємо растрепки на розігріту сковороду. Обсмажуємо курячі котлети під кришкою на середній температурі до золотистого кольору, приблизно 5-7 хвилин з кожного боку