Курячі котлети по Дюканов в домашніх умовах

Курячі котлети по Дюканов
Рано чи пізно настає той самий понеділок, коли в житті людини з’являється дієта і починається кулінарна ера дозволених страв. Дюкановская система харчування наказує білкове і білково-овочеве харчування, і сьогодні ми дізнаємося рецепт, як готувати курячі котлети по Дюканов для «атаки» і «чергування». Але для початку дізнаємося, які гастрономічні вимоги диктує ця дієта, і вже на основі всіх правил наведемо два варіанти битків і рецепт соусу.

Особливості приготування різних видів котлет

Для початку слід згадати, які види котлет взагалі бувають:

  • Традиційні котлети, які зародилися у Франції, готувалися не з фаршу, а з яловичого (телячого) філе на кісточці, і були більш схожі на нинішні медальйони. Але до наших часів з усіх можливих пародій оригінального рецепта дійшов лише варіант битків з відбивною філе, вже без кісточки і з будь-якого типу м’яса, в тому числі і з курячого.
  • Класичні рубані котлетки з фаршу (ті самі, що ми звикли готувати в домашніх умовах) були придумані з метою економії, адже для приготування подрібненої маси можна було брати м’ясо нижчого сорту.

kurinye-kotlety-po-dyukanu2

  • Зрази, або котлети з начинкою, з’явилися трохи пізніше на теренах Східної Європи. Їх можна готувати як з відбивною філе, так і з фаршу. Для дієти Дюка, в чисто білкові дні, можна вибирати такі начинки, як: сир із зеленню, яйця, сир (маложирний).

У період етапу чергування в білково-овочеві дні також можна брати для начинки запечені або варені гриби, овочі з дозволеного списку (крахмалосодержащие плоди під забороною), а також всілякі яєчно-овочеві та сирно-овочеві компоненти.

  • Биточки в соусі – це ще один варіант котлет з будь-якого з наведених в нашій статті рецептів, але готуються вони методом гасіння або запікання в соусі.
  • Видів підлив для цієї дієти, не дивлячись на обмежений список дозволених компонентів, досить багато. Для згущення соусів можна використовувати кукурудзяний крохмаль, але тільки з етапу чергування і не більше 2 ст. л. в день.
  • Томатна паста дозволена з етапу «атаки» (не більше 2-х ст. Л.), А в білково-овочеві дні кількість цього компонента не обмежена. Якщо ви надумали робити вершковий соус, то обмежитися доведеться знежиреним молоком.

Курячі котлети по Дюканов на етапі «атака»

Складові

  • Філе грудне куряче – 1/2 кг + –
  • Сир знежирений – 0,2 кг + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Сіль кухонна – 1/2 ч. Л. + –
  • Суміш перців або мелений чорний – 1/3 ч. Л. + –

Готуємо дієтичні курячі котлети з сиром по Дюканов

Почати вивчати дюкановскіе рецепти найкраще з монобелкових страв. Ці рубані котлетки з низькокалорійним сирком відповідають всім вимогам «атаки» і також підійдуть для білкових днів «круїзу». Битки дуже смачні, ніжні і прості в приготуванні.

Кращий фарш для котлет той, який приготовлений в домашніх умовах. Тільки в цьому випадку ви будете впевнені не тільки в якості продуктів, але і в калорійності м’ясної маси.

  • Отже, курячу грудку ріжемо невеликими шматочками, занурюємо в блендер, вбиваємо туди ж яйце, перекладаємо сир, всипаємо сіль, тертий часник і перцеву приправу. Після цього на максимальній потужності перемелює все інгредієнти до рівномірного подрібнення і абсолютного змішання.
  • Фарш для котлет повинен бути не зернистим, а добре подрібненим і досить липким.
  • Цибулину не варто ні терти, ні перемелювати, а виключно кришити своїми руками за допомогою дуже гострого ножа в дрібний-дрібний кубик. Тільки так цибулини не випустить весь свій сік, а почне його відокремлювати в процесі приготування котлеток всередині фаршу, що зробить битки соковитими і ніжними.
  • Лушпиння нарізку пересипаємо в фарш і перемішуємо, щоб вона рівномірно розподілилася по масі.

kurinye-kotlety-po-dyukanu1

  • Тепер, змочуючи руки у воді, ліпимо з фаршу невеликі котлетки і розподіляємо їх в пароварочного чаші на незначному віддаленні один від одного.

Відстань між битками необхідно для того, щоб гарячі струмені пари проварювали їх з усіх боків рівномірно.

  • Тепер накриваємо чашу кришкою і готуємо котлети на пару 25 хвилин.

Котлети, рубані з курячого фаршу з Дюканов

Цей варіант котлет з курячої грудки дозволений вже на етапі «чергування» або «круїз» в білково-овочеві дні, а також в період «закріплення».

А якщо ви використовуєте для схуднення експрес-метод Дюка «Драбина харчування», то такі котлетки можна готувати з другого дня, коли до білкового монораціону додаються овочі, адже в складі цих битків присутній досить багато овочів.

Складові

  • Грудка куряча велика – 1 шт .;
  • Цибулина невелика – 1 головка;
  • Морквина невелика – 1 коренеплід;
  • Цукіні середній – 1 плід;
  • Часникові зубчики – 2 шт .;
  • Кропова зелень – 1 / 3-1 / 4 пучка;
  • Сіль морська – за смаком;
  • Перцева приправа – 1/3 ч. Л.

kurinye-kotlety-po-dyukanu4

Як зробити смачні курячі котлети по Дюканов будинку

  1. Для початку підготуємо овочі. Лук кришимо малесенькими кубиками, моркву перетираємо середньої стружкою, часник сильно дрібніше ножем, перець кришимо тонкої дрібною соломкою.
  2. Подрібнені овочі пересипаємо в сковороду (без олії) і з додаванням 2-3 ст. л. води тушкуємо їх під кришкою на малому вогні до м’якості і випаровування води.
  3. Кабачок крупно трьом на тертці. Якщо овоч молодий і тонкошкірі, то чистити його від шкірки не потрібно. М’якоть кабачка присаливаем і віджимаємо від зайвої соку.
  4. Курячі грудки нарізаємо довільно, але не крупно, потім завантажуємо в блендер і з додаванням солі і перцю перемелює м’ясо в однорідну масу.
  5. Тепер потрібно змішати тушковані овочі, перемелене філе, дрібно рубаний кріп і сирий кабачок. При необхідності фарш слід підсолити ще.
  6. Змочуючи руки водою, формуємо з підготовленої маси котлети, укладаємо їх на деко (бажано використовувати силіконовий килимок або пергамент) і випікаємо в печі при стандартних 180 градусах 20 хвилин.

Як запекти курячі котлети по Дюканов в соусі

Якщо ви хочете приготувати котлетки з будь-якого з наведених вище рецептів в соусі, то спочатку їх слід випікати в духовці 10 хвилин до першого рум’янцю.

  • Тим часом готуємо соус: 2-3 ст. л. томатної пасти (без цукру) змішуємо в сотейнику з водою (1 ст.), 1 ст. л. крохмалю кукурудзяного, сіллю за смаком, перетертим в кашу часником (1 зубок) і сумішшю сушених овочів (2 ст.л.).
  • Ставимо посудину на вогонь, постійно помішуючи віночком, доводимо соус до закипання і варимо на малому вогні до загустіння.

kurinye-kotlety-po-dyukanu

  • Через 10 хвилин підрум’янені битки потрібно перекласти у жароміцних форму, залити соусом і продовжити підготовку в духовці ще 15 хвилин.

Приготовлені в соусі курячі котлети по Дюканов виходять особливо ніжними і відмінно доповнюють гарнір з локшини шіратакі.