Якщо популярні рецепти приготування фаршу птиці вам вже набридли і хочеться чогось дійсно незвичайного – не турбуйтеся! Курячі фрикадельки з маринованими грибами – ось, що вам потрібно, сьогодні ми розповімо про те, як же правильно приготувати ці чудові кульки. І гості, і всі домочадці, включаючи дітей, точно будуть в захваті, адже ми використовуємо приголомшливий інгредієнт, який забезпечить успіх будь-якої страви, – грибочки!
Які гриби краще використовувати для фрикадельок
Грибочки для приготування цієї страви можна використовувати абсолютно будь-які. Більш того, ви можете спробувати різні варіанти, а потім оцінити, який же з них вийшов найвдаліший.
Сьогодні мариновані гриби в магазині знайти дуже легко. Це можуть бути печериці, опеньки, лисички та будь-які інші дари лісу, які вам найбільше подобаються.
А якщо ви і самі є завзятим грибником, тоді спробуйте зробити ці фрикадельки з власними заготовками – такого точно ніхто з ваших близьких ще не пробував!
Смак маринованих грибів прекрасно поєднується з ніжним курячим м’ясом, а в підсумку ви отримуєте малокалорійне і при цьому ситне блюдо. До речі, ми не будемо обсмажувати курячі фрикадельки з грибами, а запекти їх в духовці. Але давайте про все по порядку.
Соковиті курячі фрикадельки з маринованими грибами
Складові
- Курячий фарш – 500 г + –
- Мариновані гриби – 100 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- М’якуш булки або білого хліба – 50 г + –
- Часник – 1 великий зубок + –
- Петрушка свіжа – 30 г + –
- Мелена паприка – 10 г + –
- Мелений перець чилі – 15 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
Як приготувати курячі фрикадельки з маринованими грибами
Процес приготування простий до неможливості. Все, що вам потрібно зробити, – сходити в магазин і запастися необхідними продуктами. Вам навіть не доведеться стояти біля плити і вартувати блюдо – все це зробить за вас духовка.
- М’якоть білого хліба або булки замочуємо у воді на п’ять хвилин, потім трохи віджимаємо, розминаємо і перекладаємо в миску, в якій будемо робити фарш.
- Курячий фарш перекладаємо до м’якуш.
- Лук, солодкий перець, петрушку і часник дрібно рубаємо, потім додаємо в фарш.
- Насипаємо в миску з фаршем сіль, чилі і паприку – все добре перемішуємо до однорідності.
- Ліпимо з фаршу невеликі кульки і всередину кожного кладемо по маринованих грибів (цілком). Якщо грибочки дуже дрібні або порізані, то можна покласти їх по дві-три штучки.
- Деко змащуємо рослинним маслом, духовку розігріваємо до 200 ° С. Викладаємо на деко наші кульки з «сюрпризом» і запікаємо їх близько півгодини.
Готові курячі фрикадельки з маринованими грибами (рецепт якого ми крок за кроком розглянули) подаємо з соковитим овочевим салатом або пастою по-італійськи.
Також вони прекрасно поєднуються з корейською морквою і простим салатом з відвареного буряка з часником. Ситний, смачний і дуже незвичайний вечеря готова!