Куряче філе з грибами

kurinoe-file-s-gribami
З лісових грибочків і вирощених в штучних умовах, наприклад, глив або шампіньйонів, готують масу смачних і корисних страв.

Якщо хочеться порадувати сім’ю чимось новеньким, можна приготувати куряче філе з грибами, запечене з тертим сиром в духовці. В результаті отримаємо соковите блюдо з ніжним грибним присмаком і сирними нотками, що тане в роті і доставляє щире задоволення будь-якому гурману.

Простий покроковий рецепт курячого філе з грибами

Складові

  • Куряче філе – 1,2 кг + –
  • Печериці або інші гриби – 0,8 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт + –
  • Рослинна олія – ​​100 мл + –
  • Сіль – 8 пучок + –
  • Твердий сир – 160 г + –
  • Зелень свіжа – 1 пучок + –

Як приготувати філе курки з грибами

При бажанні додаємо в начинку шинку, ковбасу, томати, баклажани або інші овочі, нарізавши їх тоненькими скибочками. Також для особливої ​​пікантності в грибну масу можна додавати роздавлений часничок.

Обов’язково запасіться дерев’яними зубочистками (пластикові шпажки не підійдуть, так як розплавляться від жару).

  1. Знімаємо лушпиння з цибулини, промиваємо головку і подрібнюємо, уникаючи нарізки великими шматочками.
  2. Розігріваємо оливкову або соняшникову олію в сотейнику, казані, або в глибокій сковороді. Обсмажуємо на маслі лушпиння масу не довше 5 хвилин.
  3. Промиваємо грибочки (якщо вони з лісу, використовуємо для миття щітку). Застосовуємо для цієї страви суміш глив і печериць, або якийсь один вид (глива готується трохи довше). Якщо ви любите сильний грибний аромат, краще запікати лісові гриби.
  4. Нарізаємо промите грибне сировину поздовжніми скибочками і обсмажуємо разом з цибулькою 10 хвилин.
  5. Натираємо на дрібній тертці сир будь-якого твердого сорту.
  6. Подрібнюємо пучок будь-якої зелені: це може бути петрушка, зелена цибуля, кінза, кріп або суміш трав.
  7. Промиваємо курячі грудки (можна замінити їх на м’ясо з стегон, якщо хочеться отримати блюдо пожирнее) і нарізаємо цільними широкими пластами (вони будуть начиняти) товщиною близько 1,5 см. Акуратно відбиваємо їх молоточком, не допускаючи розривів, для чого прикриваємо філе поліетиленом.
  8. На середину курячого пласта викладаємо 1,5 ч.л. грибочків з цибулею. Проробляємо те ж з рештою пластами.
  9. Посипаємо грибну масу тертим сиром.
  10. Збираємо краєчки філе, щоб вийшли своєрідні мішечки, і скріплюємо їх дерев’яними зубочистками.
  11. Змащуємо форму для запікання олією і поміщаємо в неї курячі мішечки з начинкою.
  12. Розігріваємо духовку до 200 градусів і запікаємо м’ясо з грибочками протягом 25-30 хвилин. Головне – щоб запеклася курка, гриби з цибулею і так готові, а сир тане в лічені хвилини.
  13. Виймаємо приготувалося куряче філе з грибами з форми на блюдо (при бажанні вистилає його листям салату), витягуємо з мішечків зубочистки і посипаємо м’ясо подрібненим кропом, петрушкою, кінзою або інший зеленню.

Це делікатесне блюдо можна подавати з будь-яким гарніром, будь то його улюблену всіма картопляне пюре, спагетті або інші макарони, гречка, або рис. Не менш хороша курочка з грибами в поєднанні з овочевими салатами, тушкованими овочами і різними соусами: вершковим, сметанним, соєвим і іншими. Головне – є її в гарячому вигляді, розігріте блюдо вже не буде таким ароматним і смачним.