Котлети з лососевою фаршу

Котлети з лососевою фаршу
Якщо починає долати втому, трапляються напади забудькуватості і дратівливості, значить, в організмі не вистачає кислоти Омега-3. Щоб заповнити запаси найціннішого компонента, необов’язково розорятися на свіжоспійманої лосося – можна просто приготувати котлети з фаршу цієї смачної риби. У цьому продукті користі не менше, ніж в цілісному стейке, а от чи варто перемелена обріз на порядок дешевше, і купити її можна в будь-якому супермаркеті.

kotlety-iz-lososevogo-farsha1

Звичайно ж, кращий продукт – той, який був зроблений власноруч. Однак якщо придбати обрізки цінного м’яса проблематично та й немає бажання з ними возитися можна пошукати вже готовий і упакований «ковбаскою» фарш.

Якщо до складу входить тільки м’ясо сьомги, горбуші, кети або інших представників шляхетного сімейства лососевих, такий напівфабрикат варто того, щоб опинитися на нашому столі у вигляді неймовірно смачних котлет.

Котлети з лососевою фаршу: рецепт скандинавський

Складові

  • Фарш (магазинний або домашній) – 0,5 кг + –
  • Яйця – 1 шт. + –
  • Картоплини середні – 2 шт. + –
  • Лук-ріпка – 1 шт. + –
  • Кріп і зелена цибуля – по 1 невеликому пучку + –
  • Борошно пшеничне – 2/3 склянки + –
  • Рослинна олія для смаження – 0,5 склянки + –
  • Сіль – 1/3 ч.л. або за смаком + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа + –

Як приготувати котлети з фаршу лососевих

Мабуть, ніхто в світі не вміє так майстерно готувати рибу, як це роблять «діти морів» скандинави. Що ж, будемо вчитися і них, тим більше, що все насправді просто. Головне – запастися свіжими продуктами.

  1. Якщо фарш – з морозилки, насамперед його розморожуємо. Для цього його можна помістити в мікрохвильову піч або ж просто затоку теплою водичкою.
  2. Картоплю і цибулину моєму і чистимо, а потім дрібніше: картопля – на дрібній, а цибуля – на крупній тертці. Все додаємо до рибного фаршу.

Булка, розмочений в молоці, – теж хороший варіант, проте картопля робить котлети особливо пухнастими.

  • Солимо-перчимо, кидаємо яйце, заважаємо все гарненько.
    Якщо котлетна основа вийшла занадто жорсткою, можна вбити в неї ще одне яйце або влити пару столових ложок крижаної води.
  • Своїм та підсушують зелень, максимально дрібніше її і додаємо в м’ясо.
  • Борошно кладемо в останню чергу, коли вже буде зрозуміла консистенція фаршу. У підсумку він повинен вийти помірно густим і щільним – щоб не «плив», але і не був занадто жорстким.
  • Все ще раз вимішати, формуємо порційні вироби, обвалюють їх у борошні і відправляємо на сковорідку.
  • На вогні середньої інтенсивності зарум’янюється котлети з фаршу лососевих з двох сторін. Таке ситне частування, як і інші рибні страви, відмінно гармонує з салатним гарніром або рисом.

    Пишні котлетки з фаршу лосося

    Приготовлені цим способом рибні вироби повинні бути дуже м’якими і пишними завдяки розпушувач і великій кількості лука, який потрібно перетворити в кашку.

    Складові

    • Мелене м’ясо лосося – півкілограма;
    • Цибулина (середня) – 2 шт .;
    • Яйця – 2 шт .;
    • Масло соняшнику – ¼ ст .;
    • Борошно – 3 ст.л .;
    • Розпушувач сода – ½ ч.л .;
    • Петрушка – невеликий пучок;
    • Сіль і перець – за смаком.

    kotlety-iz-lososevogo-farsha2

    Як зробити соковиті котлети з фаршу лосося

    1. З’єднуємо мелене м’ясо з подрібненою цибулею, ллємо половину масла, заважаємо до однорідності і відправляємо в холодильник на пару годин, щоб риба увібрала в себе цибульний аромат.
    2. Тепер додаємо всі інші продукти (петрушку треба помити і порубати), крім другої частини масла, заважаємо. Консистенція основа повинна вийти, як на оладки.
    3. Прожарюємо на останньому розігрітій олії, накривши кришкою.

    Котлетки виходять пишні і надзвичайно смачні. Найкраще їсти їх теплими, але вони можуть стати і відмінним холодним перекусом протягом робочого дня.

    Домашні котлети з фаршу лосося в духовці

    А це – варіант для тих, хто не любить довго стояти біля плити. Дійсно, часу на приготування потрібно менше, а смак виходить все такий же чудовий.

    Складові

    • Фаршевого основа з лосося – 700 г;
    • Яблуко велике – 1 шт .;
    • Цибулина – 1 шт .;
    • Манка – 1 ст.л .;
    • Масло для смаження;
    • Сіль – 1/3 ч.л. або за смаком;
    • Чорний перець – на кінчику ножа.

    kotlety-iz-lososevogo-farsha4

    Як зробити рибні котлети

    Поєднавши добре подрібнену цибулю з перемолотим м’ясом риби, додаємо туди ж пюре свіжого яблука (чищеного).

    Яблучне пюре готуємо за допомогою блендера.

    В кінці кладемо яйце, манку, солимо-перчимо, наполягаємо близько півгодини. Потім формуємо котлетки, розміщуємо їх на деку, змащеному олією, скроплюємо ним же і відправляємо в гарячу духовку на 20-25 хвилин до зарум’янювання.

    Убогий зимовий (і не тільки) раціон необхідно поповнювати стравами з продуктів, багатих на вітаміни та іншими корисними речами. Одним з них можуть стати дуже смачні котлети з лососевою фаршу, рецепт яких вартий уваги.

    Смачного!