Якщо починає долати втому, трапляються напади забудькуватості і дратівливості, значить, в організмі не вистачає кислоти Омега-3. Щоб заповнити запаси найціннішого компонента, необов’язково розорятися на свіжоспійманої лосося – можна просто приготувати котлети з фаршу цієї смачної риби. У цьому продукті користі не менше, ніж в цілісному стейке, а от чи варто перемелена обріз на порядок дешевше, і купити її можна в будь-якому супермаркеті.
Звичайно ж, кращий продукт – той, який був зроблений власноруч. Однак якщо придбати обрізки цінного м’яса проблематично та й немає бажання з ними возитися можна пошукати вже готовий і упакований «ковбаскою» фарш.
Якщо до складу входить тільки м’ясо сьомги, горбуші, кети або інших представників шляхетного сімейства лососевих, такий напівфабрикат варто того, щоб опинитися на нашому столі у вигляді неймовірно смачних котлет.
Котлети з лососевою фаршу: рецепт скандинавський
Складові
- Фарш (магазинний або домашній) – 0,5 кг + –
- Яйця – 1 шт. + –
- Картоплини середні – 2 шт. + –
- Лук-ріпка – 1 шт. + –
- Кріп і зелена цибуля – по 1 невеликому пучку + –
- Борошно пшеничне – 2/3 склянки + –
- Рослинна олія для смаження – 0,5 склянки + –
- Сіль – 1/3 ч.л. або за смаком + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
Як приготувати котлети з фаршу лососевих
Мабуть, ніхто в світі не вміє так майстерно готувати рибу, як це роблять «діти морів» скандинави. Що ж, будемо вчитися і них, тим більше, що все насправді просто. Головне – запастися свіжими продуктами.
- Якщо фарш – з морозилки, насамперед його розморожуємо. Для цього його можна помістити в мікрохвильову піч або ж просто затоку теплою водичкою.
- Картоплю і цибулину моєму і чистимо, а потім дрібніше: картопля – на дрібній, а цибуля – на крупній тертці. Все додаємо до рибного фаршу.
Булка, розмочений в молоці, – теж хороший варіант, проте картопля робить котлети особливо пухнастими.
Якщо котлетна основа вийшла занадто жорсткою, можна вбити в неї ще одне яйце або влити пару столових ложок крижаної води.
На вогні середньої інтенсивності зарум’янюється котлети з фаршу лососевих з двох сторін. Таке ситне частування, як і інші рибні страви, відмінно гармонує з салатним гарніром або рисом.
Пишні котлетки з фаршу лосося
Приготовлені цим способом рибні вироби повинні бути дуже м’якими і пишними завдяки розпушувач і великій кількості лука, який потрібно перетворити в кашку.
Складові
- Мелене м’ясо лосося – півкілограма;
- Цибулина (середня) – 2 шт .;
- Яйця – 2 шт .;
- Масло соняшнику – ¼ ст .;
- Борошно – 3 ст.л .;
- Розпушувач сода – ½ ч.л .;
- Петрушка – невеликий пучок;
- Сіль і перець – за смаком.
Як зробити соковиті котлети з фаршу лосося
- З’єднуємо мелене м’ясо з подрібненою цибулею, ллємо половину масла, заважаємо до однорідності і відправляємо в холодильник на пару годин, щоб риба увібрала в себе цибульний аромат.
- Тепер додаємо всі інші продукти (петрушку треба помити і порубати), крім другої частини масла, заважаємо. Консистенція основа повинна вийти, як на оладки.
- Прожарюємо на останньому розігрітій олії, накривши кришкою.
Котлетки виходять пишні і надзвичайно смачні. Найкраще їсти їх теплими, але вони можуть стати і відмінним холодним перекусом протягом робочого дня.
Домашні котлети з фаршу лосося в духовці
А це – варіант для тих, хто не любить довго стояти біля плити. Дійсно, часу на приготування потрібно менше, а смак виходить все такий же чудовий.
Складові
- Фаршевого основа з лосося – 700 г;
- Яблуко велике – 1 шт .;
- Цибулина – 1 шт .;
- Манка – 1 ст.л .;
- Масло для смаження;
- Сіль – 1/3 ч.л. або за смаком;
- Чорний перець – на кінчику ножа.
Як зробити рибні котлети
Поєднавши добре подрібнену цибулю з перемолотим м’ясом риби, додаємо туди ж пюре свіжого яблука (чищеного).
Яблучне пюре готуємо за допомогою блендера.
В кінці кладемо яйце, манку, солимо-перчимо, наполягаємо близько півгодини. Потім формуємо котлетки, розміщуємо їх на деку, змащеному олією, скроплюємо ним же і відправляємо в гарячу духовку на 20-25 хвилин до зарум’янювання.
Убогий зимовий (і не тільки) раціон необхідно поповнювати стравами з продуктів, багатих на вітаміни та іншими корисними речами. Одним з них можуть стати дуже смачні котлети з лососевою фаршу, рецепт яких вартий уваги.
Смачного!