Ділюся рецептом моїх улюблених курячих котлет із грудки. Котлетки виходять неймовірно ніжні, не сухі, а навпаки доволі таки соковиті та смачні. Готувати будемо з філе курки в процесі з додаванням жирних вершків. Що й надає їм неймовірної ніжності та особливого вершкового присмаку.
Інгредієнти
- Філе подвійне велике – 1 шт.
- Цибулина середня – 1 шт.
- Білок одного яйця
- Вершки 20% – 3 ст. Л (50 мл)
- Часник сушений – 1 ч. Ложка
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. Л. Л
- Крохмаль будь-який – 1 ст. Л з гіркою
- Панірувальні сухарі – 100 г
- Сіль – 1 ч. Л
- Олія для смаження
Рецепт соковитих котлет із курячої грудки
Подрібнюємо шматочками курку з цибулею, пропускаємо через м’ясорубку.
Додаємо у фарш сіль, сушений часник, перець.
Вливаємо чарку жирних вершків, перемішуємо.
Додаємо курячий білок і ложку крохмалю. Вимішуємо грудку до однорідної маси.
Насипаємо в тарілку панірувальні сухарі.
Формуємо котлети змоченими у воді руками, оскільки курячий фарш не щільний і від того липкий. Обвалюємо в сухарях і надаємо їм бажаної форми, вони можуть бути круглі, овальні, тонкі або товсті. Змочуємо руки, і по новій.
Обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору з двох боків. Температура середня, щоб котлетки встигли пропектися всередині.
Подаємо з картопляним пюре, рисом, гречкою або макаронами. Заправляємо томатним соусом або сметано майонезним соусом із часником і зеленню.
Рубані котлети з курячого філе
Інгредієнти
- Грудка велика подвійна – 1 шт.
- Манна крупа – 2 столові л
- Яйце – 1 шт.
- Майонез – 1 стіл. Л з гіркою
- Цибулина середня – 1 шт.
- Сіль, перець чорний – за смаком
- Паприка солодка – 1 чайн. Л
Приготування з фото
Підморожуємо м’ясо в морозилці, ріжемо дрібним кубиком.
Додаємо манку по черзі, спершу одну ложку перемішали, потім другу. Так вона більш рівномірно розійдеться.
Вбиваємо яйце, кладемо ложку майонезу, вимішуємо.
Затягуємо миску плівкою, залишаємо на 30 хвилин, щоб набрякла крупа.
Як можна дрібніше подрібнюємо цибулю, перекладаємо до котлет.
Додаємо сіль, перець, паприку, гарненько перемішуємо.
На розігріту сковороду з олією викладаємо велику ложку з гіркою. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.
Соковиті котлети з курячого м’яса
Інгредієнти
- Грудка – 1 кг
- Цибуля велика – 1 шт.
- Заморожене вершкове масло – 70 г
- Яйце – 1 шт.
- Горбушка білого хліба + молоко
- Сіль, перець – за смаком
- Борошно для обвалювання
Покроковий рецепт
Заливаємо горбушку молоком, можна порвати на шматочки, щоб швидше розмокла.
Пропускаємо через м’ясорубку куряче філе, цибулю, і віджатий від молока хліб.
Солимо, перчимо, тремо заморожене масло на крупній тертці. Вбиваємо яйце, перемішуємо, пробуємо фарш на солоність.
Затягуємо котлети в плівку на 30 хвилин.
Змоченими у воді руками формуємо однакові кульки.
Обвалюємо кульки в борошні, здавлюємо формуючи котлетку.
Смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки
Неймовірно соковита та поживна страва для будь-якого випадку готова.
Курячі котлети з кабачком
Інгредієнти
- Грудка – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Кабачок середній – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 столова л
- Сіль, перець, паприка, трави – за смаком
Часниковий соус
- Сметана, майонез – у рівних пропорціях
- Часник
- Кріп
Процес приготування
Відправляємо в блендер філе, цибулину, яйце. Перебиваємо до однорідності.
Тремо на крупній тертці молодий кабачок зі шкіркою.
Перемішуємо з 1 чайною ложкою солі, даємо настоятися 10 хв. Сіль витягне зайву рідину з овоча.
Через 10 хвилин віджимаємо вологу, перекладаємо до курячої суміші.
Додаємо сіль, спеції, борошно. Вимішуємо до однорідного стану, пробуємо фарш на солоність.
Змоченими в холодній воді руками формуємо котлети.
Смажимо на розігрітій сковороді до готовності. Температуру знижуємо до середньої, щоб усе пропеклося всередині, але не пересохло.
Другий бік можна доводити під кришкою на низькому жару.
Подаємо з часниковим соусом та улюбленим гарніром.
Растрепки з рубаної грудки з сиром
Інгредієнти
- Філе куряче – 3 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Майонез – 3 ст. Лож.
- Борошно – 3 ст. Л
- Сир тертий – 100 г
- Сіль, перець, часник сушений
- Зелень кропу, петрушки
Покрокова інструкція
Ріжемо, потім рубаємо філе на дрібні кубики.
Вбиваємо 3 яйця розмішуємо виделкою, їй зручніше.
Кладемо 3 ложки майонезу, у мене домашній із гірчицею. Якщо є занурювальний блендер, рекомендую зробити за 5 хвилин.
Всипаємо борошно. Її можна замінити крохмалем, виходить смачно і так, і так, кому що подобається. Розмішуємо до розчинення грудочок. Якщо тісту дати трохи постояти грудочки самі зникнуть.
Додаємо тертий сир, зелень, сіль, перець, спеції, ретельно вимішуємо, пробуємо на солоність.
Раджу зробити половину котлет без сиру, у другу половину натерти. Спробувати, як смачніше.
Викладаємо ложкою обсмажуємо до готовності.
Смачне та соковите задоволення можна подавати на стіл.
Котлети з курячого м’яса з картоплею
Інгредієнти
- Грудка – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Сир – 150 г.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль, перець, часник сушений
Спосіб готування
Заморожене філе тремо на тертці.
Додаємо подрібнену цибулю.
Віджимаємо рідину з тертої картоплі, кладемо у фарш.
Відвантажуємо натертий сир.
Вбиваємо яйце, солимо, перчимо, додаємо спеції. Змішуємо до однорідності.
Формуємо котлети, фарш густий і добре ліпиться.
Смажимо грудку на середньому вогні під кришкою до готовності.