Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці

Ділюся рецептом моїх улюблених курячих котлет із грудки. Котлетки виходять неймовірно ніжні, не сухі, а навпаки доволі таки соковиті та смачні. Готувати будемо з філе курки в процесі з додаванням жирних вершків. Що й надає їм неймовірної ніжності та особливого вершкового присмаку.

Інгредієнти

  • Філе подвійне велике – 1 шт.
  • Цибулина середня – 1 шт.
  • Білок одного яйця
  • Вершки 20% – 3 ст. Л (50 мл)
  • Часник сушений – 1 ч. Ложка
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. Л. Л
  • Крохмаль будь-який – 1 ст. Л з гіркою
  • Панірувальні сухарі – 100 г
  • Сіль – 1 ч. Л
  • Олія для смаження

Рецепт соковитих котлет із курячої грудки

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Подрібнюємо шматочками курку з цибулею, пропускаємо через м’ясорубку.

Котлети з курячої грудки на сковорідці в паніруванні

Додаємо у фарш сіль, сушений часник, перець.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Вливаємо чарку жирних вершків, перемішуємо.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці

Додаємо курячий білок і ложку крохмалю. Вимішуємо грудку до однорідної маси.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Насипаємо в тарілку панірувальні сухарі.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Формуємо котлети змоченими у воді руками, оскільки курячий фарш не щільний і від того липкий. Обвалюємо в сухарях і надаємо їм бажаної форми, вони можуть бути круглі, овальні, тонкі або товсті. Змочуємо руки, і по новій.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору з двох боків. Температура середня, щоб котлетки встигли пропектися всередині.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Подаємо з картопляним пюре, рисом, гречкою або макаронами. Заправляємо томатним соусом або сметано майонезним соусом із часником і зеленню.

Рубані котлети з курячого філе

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Інгредієнти

  • Грудка велика подвійна – 1 шт.
  • Манна крупа – 2 столові л
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 1 стіл. Л з гіркою
  • Цибулина середня – 1 шт.
  • Сіль, перець чорний – за смаком
  • Паприка солодка – 1 чайн. Л

Приготування з фото

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Підморожуємо м’ясо в морозилці, ріжемо дрібним кубиком.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці на сковороді

Додаємо манку по черзі, спершу одну ложку перемішали, потім другу. Так вона більш рівномірно розійдеться.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Вбиваємо яйце, кладемо ложку майонезу, вимішуємо.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Затягуємо миску плівкою, залишаємо на 30 хвилин, щоб набрякла крупа.

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці

Як можна дрібніше подрібнюємо цибулю, перекладаємо до котлет.

Котлети з курячої грудки на сковорідці в паніровці

Додаємо сіль, перець, паприку, гарненько перемішуємо.

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

На розігріту сковороду з олією викладаємо велику ложку з гіркою. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.

Соковиті котлети з курячого м’яса

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці

Інгредієнти

  • Грудка – 1 кг
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Заморожене вершкове масло – 70 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Горбушка білого хліба + молоко
  • Сіль, перець – за смаком
  • Борошно для обвалювання

Покроковий рецепт

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніруванні

Заливаємо горбушку молоком, можна порвати на шматочки, щоб швидше розмокла.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Пропускаємо через м’ясорубку куряче філе, цибулю, і віджатий від молока хліб.

Котлети з курячої грудки на сковорідці в паніровці

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Солимо, перчимо, тремо заморожене масло на крупній тертці. Вбиваємо яйце, перемішуємо, пробуємо фарш на солоність.

Котлети з курячої грудки на сковорідці в паніровці

Затягуємо котлети в плівку на 30 хвилин.

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці

Змоченими у воді руками формуємо однакові кульки.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Обвалюємо кульки в борошні, здавлюємо формуючи котлетку.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Неймовірно соковита та поживна страва для будь-якого випадку готова.

Курячі котлети з кабачком

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Інгредієнти

  • Грудка – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Кабачок середній – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 столова л
  • Сіль, перець, паприка, трави – за смаком

Часниковий соус

  • Сметана, майонез – у рівних пропорціях
  • Часник
  • Кріп

Процес приготування

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Відправляємо в блендер філе, цибулину, яйце. Перебиваємо до однорідності.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніруванні

Тремо на крупній тертці молодий кабачок зі шкіркою.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Перемішуємо з 1 чайною ложкою солі, даємо настоятися 10 хв. Сіль витягне зайву рідину з овоча.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Через 10 хвилин віджимаємо вологу, перекладаємо до курячої суміші.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Додаємо сіль, спеції, борошно. Вимішуємо до однорідного стану, пробуємо фарш на солоність.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніруванні

Змоченими в холодній воді руками формуємо котлети.

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці

Смажимо на розігрітій сковороді до готовності. Температуру знижуємо до середньої, щоб усе пропеклося всередині, але не пересохло.

Другий бік можна доводити під кришкою на низькому жару.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Подаємо з часниковим соусом та улюбленим гарніром.

Растрепки з рубаної грудки з сиром

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Інгредієнти

  • Філе куряче – 3 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – 3 ст. Лож.
  • Борошно – 3 ст. Л
  • Сир тертий – 100 г
  • Сіль, перець, часник сушений
  • Зелень кропу, петрушки

Покрокова інструкція

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Ріжемо, потім рубаємо філе на дрібні кубики.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Вбиваємо 3 яйця розмішуємо виделкою, їй зручніше.

Котлети з курячої грудки на сковорідці в паніровці

Кладемо 3 ложки майонезу, у мене домашній із гірчицею. Якщо є занурювальний блендер, рекомендую зробити за 5 хвилин.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Всипаємо борошно. Її можна замінити крохмалем, виходить смачно і так, і так, кому що подобається. Розмішуємо до розчинення грудочок. Якщо тісту дати трохи постояти грудочки самі зникнуть.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Додаємо тертий сир, зелень, сіль, перець, спеції, ретельно вимішуємо, пробуємо на солоність.

Раджу зробити половину котлет без сиру, у другу половину натерти. Спробувати, як смачніше.

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці

Викладаємо ложкою обсмажуємо до готовності.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Смачне та соковите задоволення можна подавати на стіл.

Котлети з курячого м’яса з картоплею

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Інгредієнти

  • Грудка – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сир – 150 г.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, перець, часник сушений

Спосіб готування

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці на сковороді

Заморожене філе тремо на тертці.

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці

Додаємо подрібнену цибулю.

Котлети з курячої грудки на пательні в паніровці

Віджимаємо рідину з тертої картоплі, кладемо у фарш.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Відвантажуємо натертий сир.

Котлети з курячої грудки на сковорідці в паніровці

Вбиваємо яйце, солимо, перчимо, додаємо спеції. Змішуємо до однорідності.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Формуємо котлети, фарш густий і добре ліпиться.

Котлети з курячої грудки на сковороді в паніровці

Смажимо грудку на середньому вогні під кришкою до готовності.