Якщо ви спантеличені питанням, що з їжі взяти в дорогу або дитині в школу, то пропоную відмінний варіант ситного перекусу – котлети в тісті. Природно, котлети свої, домашні.
необхідно:
- Котлети – 10 шт.
Для тесту:
- Борошно – 250 г
- Молоко – 125 г
- Олія – 30 г
- Дріжджі свіжі 10 г (сухі – 1 ч.л. без гірки)
- Яйця – 1 шт
- Цукор -1,5 ст.л з невеликою гіркою
- Сіль – 2/3 ч.л.
Подробиці приготування тіста ТУТ.
приготування:
Тісто розділити на 10 частин, сформувати кульки і укласти їх швом вниз.
Розплющити в коржик.
Покласти на корж котлету (попередньо остудити, котлета не повинна бути гарячою).
Ласкаво обернути котлету, защипати тісто.
Зайву борошно струсити.
Якщо є бажання, то можна ще й такий варіант спробувати, з ковбасою.
Ось такий душевний пиріжок)))).
Дати котлет в тесті расстояться хвилин 20-30, змастити сумішшю жовтка і води 1: 1, і випікати в розігрітій до 180 гр. духовці до рум’янцю.
Так як котлета вже готова, то довго тримати в духовці не варто – як зарум’янилися, можна виймати.
Смачного!