Консервовані помідори з кавуном на зиму

konservirovannye-pomidory-s-arbuzom-na-zimu
Консервування овочів та фруктів для нас звична справа, а ще це чудова можливість зберегти дари природи якомога довше.

Якщо ви ще не пробували приготувати помідори з кавуном на зиму, це ваш шанс обзавестися новою закускою і зробити зимовий раціон різноманітніше. Варто тільки побачити таку красу в баночках, і відразу хочеться поласувати соковитими овочами.

Консервація цих двох компонентів дуже популярна, так як помідори і кавун прекрасно поєднуються і доповнюють один одного. Багато вчених поділяють думку що помідори – це ягоди, як і в випадку з кавуном, може в цьому і є частка правди, адже разом вони дуже смачні.

Така консервація пожвавить вашу звичну трапезу, а солоні кавуни навіть можна використовувати у вигляді прикрас на різні урочистості.

Ми наведемо найвдаліші рецепти засолювання, а який вам більше до смаку зможете визначити за сімейною вечерею, але без сумнівів кожен з них знайде своїх шанувальників!

Помідори консервовані з кавунами

Складові

  • Кавун – 3 кг + –
  • Помідори – 3 кг + –
  • Вода очищена – 2,5 л + –
  • Сіль – 2 ст.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 6 ст.л. + –
  • Оцет столовий – 2 ст.л. + –
  • Часник – 4 зубчики + –
  • Хрін – 4 часточки + –

Як посолити помідори з кавунами в банку

Найголовніше, що в приготуванні така заготовка не відрізняється, від традиційної, і вам не доведеться докладати масу зусиль для готування. Все що потрібно – це запастися якісними продуктами: помідори краще взяти невеликих розмірів, а кавун може бути стиглим або злегка недозрілі.

Для приготування вам знадобиться дві трилітрові банки, але якщо хочете, можна зробити подвійну порцію або розкласти в баночки поменше.

  1. В першу чергу вимийте помідори і кавун, очистіть кавун від кірки, видаліть насіння і поріжте на шматочки на свій розсуд (можна порізати на невеликі шматочки або нарізати довгими шматками), головне щоб їх було зручно поміщати в банку. Корінь хрону очистіть, і наріжте часточками, з часнику зніміть лушпиння.
  2. Підготуйте банки: добре вимийте, обробіть парою або іншим способом, який вам підходить (багато досвідчені господині обдають банки окропом і промивають їх за допомогою кропиви, вона знищує в банках всі мікроби і робить їх дзеркально чистими).
  3. У підготовлені банки на дно покладіть часник і хрін, потім викладіть помідори і шматочки кавуна.
  4. Тепер зваріть розсіл: в каструлю влийте воду, доведіть до кипіння і додайте сіль, цукор і оцет, прокип’ятіть 2 хвилини.
  5. Залийте розсолом банки з заготовками і простерилизуйте 15 хвилин. Потім загорніть банки, поставте їх догори дном і укутайте щільною тканиною.
  6. Після повного охолодження переверніть банки і помістіть в прохолодне місце.

Чудова заготівля з помідорів і кавуна готова, в будь-який час ви зможете поласувати делікатесом, приготованим своїми руками.

Мариновані кавуни з помідорами в банках

Для тих хто любить мариновані овочі і регулярно готує їх на зиму, цей рецепт стане справжньою знахідкою. Без застосування стерилізації можна законсервувати дивовижні кавуни з помідорами, вони виходять соковитими і солодкими.

konservirovannye-pomidory-s-arbuzom-na-zimu2

Складові

  • Помідори – 4 кг;
  • Кавун – 3,5 кг;
  • Цукор – 8 ст.л .;
  • Сіль – 6 ст.л .;
  • Часник – 7 зубчиків;
  • Спеції – за смаком.

Як приготувати мариновані кавуни з помідорами в банках

Для зливання з банок маринаду скористайтеся спеціальною кришкою, коштує вона копійки, і якщо у вас буде таке пристосування, ви менше витратите своїх сил і часу.

  1. Кавун і помідори добре вимийте: помідори обсушити, кавун очистіть від шкірки і відокремте насіння і наріжте невеликими шматками. Часник очистіть від лушпиння.
  2. У підготовлені банки викладіть кавун і помідори в такий спосіб: на дно – помідори, потім шар кавуна, і зверху шар помідорів.
  3. Влийте в каструлю воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім кип’яченою водою залийте підготовлені банки, накрийте залізними кришками і витримайте 15 хвилин. Злийте воду назад в каструлю і додайте сіль, цукор, спеції і закип’ятіть.
  4. Киплячим маринадом залийте банки і закатати. Також поставте банки догори дном до охолодження і помістіть в прохолодне місце для тривалого зберігання.

Мариновані кавуни з помідорами готові, і якщо закачування це ваше захоплення, то такі баночки будуть дуже гармонійно доповнювати сезонні заготовки.

Рецепт солоних помідорів з кавунами на зиму

Соління помідорів займає особливе місце в житті кожної господині і завжди хочеться здивувати своїх близьких чимось новим. Солоні помідори з кавунами прекрасно впишуться в вашу куховарську книгу і порадують своїм смаком навіть найзавзятіших гурманів.

Щоб не сумніватися буде вам до смаку така заготовка чи ні, можете для початку приготувати одну банку, спробувати і робити висновки.

konservirovannye-pomidory-s-arbuzom-na-zimu3

Складові

  • Помідори вершки – 1 кг;
  • Кавун – 1 кг;
  • Кріп – 2 гілочки;
  • Листя смородини – 3 шт;
  • Сіль – 3 ст.л .;
  • Цукор – 1 ст.л .;
  • Часник – 3 зубки;
  • Гілочки базиліка – 2 шт;
  • Вода – 1,2 літра.

Як зробити в банку солоні помідори з кавунами на зиму

  1. Помідори кілька разів вимийте в холодній воді, кавун вимийте за допомогою губки (якщо шкура тонка то чистити не потрібно, якщо товста зніміть половину) і наріжте невеликими шматочками.
  2. Часник очистіть від лушпиння, листя смородини і базилік вимийте.
  3. У чисті банки викладіть часник, базилік і смородинові листочки, після спецій укладіть половину помідорів (злегка струсіть банку, щоб помістилося більше помідорів). Потім викладіть шматочки кавуна і знову помідори.
  4. У прохолодній воді розчиніть сіль, цукор і готовим розсолом залийте кавун з помідорами. Накрийте капроновою кришкою і залиште при кімнатній температурі на один тиждень. Після – відкрийте банку, зніміть білу піну, яка виникла під час бродіння, і додайте пару ложок свіжої води.
  5. Накрийте банку з соліннями кришкою і відправте в прохолодне місце. Через місяць солоні помідори з кавуном готові до вживання.

Як бачите помідори з кавуном на зиму приготувати дуже просто, в результаті у вас вийде чудова закуска до щоденних трапез. Солоні кавуни і помідори чудово підійдуть до м’ясних пригощань і можуть виступати як самостійне блюдо.