Легкість для травлення курячого м’яса дозволяє вживати його практично в необмежених кількостях, тому воно присутнє не тільки в гарячих стравах, але і в багатьох овочевих і м’ясних закусках. Розглянемо кілька варіантів такого популярного страви як салат з куркою і помідорами, який і ніжний на смак, і в приготуванні простий. До того ж варто зауважити, що на основі класичного рецепту ми зможемо приготувати найоригінальніші салатні комбінації і вразити своїм креативом гостей.
У салатах, як правило, використовують курячі грудки. По-перше, вони не містять жиру, а по-друге, їх можна подрібнити декількома способами. Наприклад, м’ясо грудки можна нарізати кубиками, соломкою, а можна руками розщепити на волокна, що іноді потрібно для креативного зовнішнього вигляду страви.
Крім того, куряча грудка багата калієм, залізом і фосфором, в ній максимальну кількість незамінних амінокислот. Вона майже не містить вуглеводів і жирової тканини, а також малокалорійні, хоча відмінно забезпечує нас енергією.
Салат з куркою і помідорами класичний
складові
Розрахунок на 4 порції
- Куряча грудка – 1 шт. + –
- Помідори стиглі, але тверді – 4 шт. середніх розмірів + –
- Яйця, зварені круто – 2 шт. + –
- Сир твердий – 200 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Суміш перців – за смаком + –
- Часник – 1-2 зубки або за смаком + –
- Майонез для заправки – 2-3 ст. л. + –
Приготування
- Відварене в підсоленій воді куряче філе охолоджуємо і нарізаємо кубиками.
- Яйця, зварені круто, очищаємо і теж нарізаємо кубиками, так само як і твердий сир.
- Томати обшпарюємо окропом, акуратно знімаємо шкурочку й нарізаємо шматочками або кубиками.
- Часник дрібно рубаємо ножем.
- Всі інгредієнти закладаємо в глибокий посуд, солимо і приправляємо перцем за смаком. Додаємо майонез і перемішуємо.
- Дно сервіровки страви застилає зеленим листям салату і викладаємо на них наш салатик красивою гіркою. Прикрашаємо журавлиною або коханої зеленню.
Порада: всі інгредієнти, крім помідорів, можна нарізати тонкою соломкою. Якість страви не постраждає, а зовнішній вигляд виграє! Але при такій нарізці перемішувати продукти потрібно обережно, щоб салатик не перетворився в кашу.
Смачного!
Салат з куркою і помідорами (з сухариками)
складові
- Куряча грудка (філе) – 1 шт. + –
- Помідори – 3 шт. середнього розміру + –
- Яйця, зварені круто – 3шт. + –
- Сухарики – 100 г + –
- Сир твердий – 150 г + –
- Часник – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
- Суміш мелених перців – за смаком + –
- Майонез для заправки – за смаком + –
Приготування
- Філе курки моєму і відварюємо в підсоленій воді. Даємо м’ясу охолонути і нарізаємо невеликими кубиками.
- Твердий сир і яйця теж нарізаємо кубиками. Часник дрібно подрібнюємо ножем або пропускаємо через Часничниці.
- Готуємо сухарики. Багато кулінари радять сухарики сушити в духовці, а часто в запасі їх немає. Чи не відкладати ж приготування салату? Тоді ми ріжемо маленькими кубиками батон або білий хліб і підсмажуємо їх в невеликій кількості масла в сотейнику.
- Змішуємо всі інгредієнти, не забувши додати трохи солі і перцю.
- Беремо відповідне блюдо, викладаємо гіркою салат, зверху посипаємо сирної крихтою.
Смачного!
М’ясо курки і сирних продуктів – прекрасне поєднання! На основі цих двох інгредієнтів ми можемо приготувати безліч найрізноманітніших салатів. І серед них обов’язково сформується цікава суміш, яка, згодом, може стати вашим фірмовим сімейним блюдом.
Наприклад, куряче м’ясо пікантно поєднується з кислими фруктами, будь-якими овочами, як вареними, так і смаженими. Майонез (для м’якості смаку всього страви) можна наполовину змішати зі сметаною чи вершками. Тому вважайте салат з куркою і помідорами якоїсь «базою» для Вашого подальшого просування до «креативної кухні».