Картопляні зрази з курячим фаршем

Картопляні зрази з курячим фаршем
Сучасні господині все більше прагнуть готувати різноманітні нові страви, проте традиційна російська кухня теж не здає своїх позицій. Знайомі нам з дитинства картопляні зрази з курячим фаршем – блюдо, яке подобається всім без винятку. Порція ароматних і смачних пиріжків з м’ясом – воістину царський обід, який може дозволити собі кожен.

Картопляне тісто для зраз

Складові

  • Картопля – 6 шт. + –
  • Яєчні жовтки – 2-3 шт. + –
  • Сіль – 2 щіпки + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ч.л. + –
  • Борошно пшеничне – 300 г + –
  • Кефір – 4 ст.л. + –

Як приготувати тісто для картопляних зраз

Будь-яка випічка, солона або солодка, завжди залежить від якості тесту, і зрази не виняток. А коли в ролі начинки виступає м’ясо, то потрібно, щоб тісто саме по собі добре пропеклося і м’ясо всередині не залишилося сирим. Якщо тісто приготувати правильно, тоді блюдо вийде вище всяких похвал.

  1. Картопля добре вимийте і зваріть цілком (можна в мундирі) до готовності. Охолодіть овочі і очистіть. У глибоку миску натріть картоплю на дрібній тертці.
  2. Додайте до картоплі сіль, цукор і кефір, трохи перемішайте.
  3. Потім додайте яєчні жовтки, перемішайте і всипте борошно.
  4. Вимішайте еластичне тісто і сформуйте вироби. У тісто можна, при бажанні, додати дрібно нарізану свіжу зелень.

Тісто для зраз можна заморозити і використовувати в будь-який час, тільки попередньо додайте трохи борошна.

Картопляні пиріжки зробити дуже просто, але їх приготування займає багато часу. Зробити процес простіше можна за допомогою поділу праці. Наприклад в один день відваріть картоплю для тесту і приготуйте начинку, а на наступний – приготуйте тісто і вже відразу приступайте до смаженні виробів.

Якщо застосовувати це на практиці, то картопляні зрази будуть частим гостем на вашому столі.

Зрази картопляні з курячим фаршем, простий рецепт

Складові

  • Тісто картопляне – 1 кг;
  • Курячий фарш – 300 г;
  • Російський сир – 120 г;
  • Пір’я зеленої цибулі – 30 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​50 мл;
  • Хлібні крихти – 50 г (або панірувальні сухарі);
  • Яйця – 3 шт.

kartofelnye-zrazy-s-kurinym-farshem.3jpg

Як приготувати картопляні зрази з фаршем

  • Приготуйте картопляне тісто так, як описано в попередньому рецепті.
  • У розігріту сковорідку влийте пару крапель олії і додайте курячий фарш. Посоліть, поперчіть і підсмажте м’ясо до готовності. Трохи охолодіть.
  • Твердий сир натріть на крупній тертці і всипте до м’яса. Зелена цибуля добре вимити, обсушити і дрібно поріжте. Також надішліть його до м’яса і перемішайте.
  • Розкачайте тісто в один пласт, товщиною до 1 сантиметра. Гострим ножем розрізати на чотирикутні шматочки. На кожен шматочок викладіть ложку начинки. Защипніть краю вироби, щоб м’ясо було повністю закрито.

Сформувати пиріжки можна як завгодно: трикутниками, квадратами або класичним варіантом.

  • Яйця розбийте в глибоку миску і трохи збийте вінчиком. Готові зрази спочатку умочіть в яйця, потім – в паніровці. Обсмажте пиріжки з обох боків до золотистого кольору – зрази з фаршем готові.
  • Щоб зробити блюдо ще смачніше, після смаження складіть зрази в каструлю. Залийте їх сметаною і приправити перцем. Накрийте каструлю кришкою і поставте на вогонь. Тушкуйте м’ясні вироби 15 хвилин, а потім подайте на стіл.

kartofelnye-zrazy-s-kurinym-farshem

Перед подачею прикрасьте блюдо дрібно нарізаною зеленню. Зрази з курячим фаршем стануть для вас повноцінним обідом. Смак страви нагадає про дитинство, від чого трапеза стане ще приємніше.

Відварені зрази з курячим фаршем

Для любителів цікавих страв відварні зрази стануть відмінним варіантом обіду. Готування такого блюда не відрізняється від традиційної, але вироби будуть набагато корисніше.

Можна подати відварні зрази з піджаркою або з коханим соусом – через це блюдо може мати кілька варіацій.

Складові

  • Тісто – 1 кг;
  • Курячий фарш – 500 г;
  • Каррі – 1 ч.л .;
  • Лук – 2 шт .;
  • Свіжі гриби (шампіньйони) – 200 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Зелень кропу – 30 г;
  • Вершкове масло – 3 ст.л.

kartofelnye-zrazy-s-kurinym-farshem.2jpg

Як своїми руками готувати відварні зрази з куркою

  1. В першу чергу приготуйте тісто для майбутніх пиріжків, як описано вище. Для відварених зраз можна зробити тісто з морквою. Для цього відваріть декілька плодів моркви і потріть в тісто.
  2. Курячий фарш посоліть, поперчіть і приправте каррі. Фарш використовуйте в сирому вигляді, але якщо є бажання, то трохи підсмажте.
  3. Розкачайте тісто, завтовшки 0,5 сантиметра, і за допомогою склянки видавіть кола. На кожен кружечок викладіть трохи фаршу і защипніть краю. Щоб зрази було легше ліпити, злегка змастіть краю вироби теплою водою.
  4. У глибоку каструлю налийте воду для варіння пиріжків і закип’ятіть її. Вироби киньте в киплячу воду. Варіть зрази до тих пір, поки вони не спливуть наверх. При цьому не забувайте їх помішувати.
  5. Приготуйте піджарку для зраз: ріпчаста цибуля очистіть і наріжте півкільцями. Гриби вимийте і наріжте тонкими пластинами. У сковорідку покладіть масло, а потім помістіть туди цибулю і гриби. Посоліть, поперчіть і смажте продукти до готовності.
  6. Готові відварені зрази викладіть на порційні тарілки, зверху покладіть трохи піджарки і посипте дрібно нарізаним кропом.

Відварені картопляні зрази з курячим фаршем в одну мить зникнуть з тарілок. Легке і ситне блюдо припаде до смаку всім членам вашої сім’ї.