Як зробити торт з млинців з курочкою і грибами

Млинцевий торт з куркою і грибами
Якщо ваші близькі люблять млинці – значить, настав час освоювати нові горизонти і додавати в скарбничку рецептів нове блюдо. Пропонуємо разом приготувати неймовірно смачний млинцевий торт з куркою і грибами, який, завдяки ефектній подачі, стане прикрасою святкового столу. Крім того, взявши за основу даний рецепт, ви, можливо, придумаєте свої варіанти начинки або використовуєте інші прийоми, щоб зробити його більш досконалим.

Млинцевий торт з грибами і куркою: рецепт простий

Як зробити простий тортик з млинців з курочкою

Інгредієнти для млинців

  • Борошно пшеничне в / с – 400 г + –
  • Кефір – 200 мл + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Сода – 1/2 ч.л. + –
  • Сіль – 1/2 ч.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –

Продукти для начинки

  • Куряче філе – 0,5 кг + –
  • Печериці (або інші гриби) – 0,5 кг + –
  • Твердий сир – 150 г + –
  • Майонез – 200 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 150 г (1 велика цибулина) + –
  • Зелень петрушки і (або) кропу – по 1/2 пучка + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Спеції – за смаком + –

Приготування млинцевого торта з начинкою з курки і грибів

Незважаючи на те, що основою нашого млинцевого торта служать млинці, почнемо ми все ж з приготування начинки. Це самий тривалий і трудомісткий процес, яким варто зайнятися в першу чергу.

Робимо начинку для млинцевого торта

  • Ретельно моєму куряче філе, видаляємо плівки, заливаємо його холодною водою і відварюємо до готовності.

Зрозуміло, не варто забувати про необхідність знімати піну.

  • Сіль і спеції (це може бути кілька горошин чорного перцю і лавровий лист) додаємо хвилин за 10 до повної готовності м’яса.
  • Готове м’ясо охолодити і нарізаємо довільно (бажано не дуже великими шматочками).
  • Поки відварюється філе, можна зайнятися шампіньйонами. Гриби миємо, чистимо, один або два гриба нарізаємо акуратними пластинками (вони будуть потрібні для прикраси), інші подрібнюємо довільним чином – форма шматочків не має значення.

Як приготувати торт з млинців з начинкою з курки і грибів

  • Цибулину шаткуємо кубиками і починаємо обсмажувати в розігрітому рослинному маслі.
  • Коли цибуля набуде м’якість і прозорість, додаємо в сковороду подрібнені гриби і продовжуємо обсмажування.

Для того, щоб наша начинка не була надто сухий, ми додамо до грибів трохи гарячої води, після чого будемо гасити їх з цибулею на слабкому вогні до повного википання рідини.

  • Сіль і спеції додамо, коли грибна складова нашої начинки буде майже готова.
  • Остигнуло нарізане м’ясо разом з грибами поміщаємо в блендер і подрібнюємо, а заодно і рівномірно перемішуємо.

Зрозуміло, при відсутності блендера, ви можете скористатися звичайнісінькою м’ясорубкою. Однак в цьому випадку не забудьте, як слід перемішувати начинку.

Випікаємо млинці-коржі для торта

  • У мисці збиваємо яйця, додаємо кефір, сіль, цукор і масло – все ретельно перемішати.
  • Поступово додаємо просіяне борошно, розмішуючи і розбиваючи грудочки.
  • Соду гасимо в склянці дуже гарячої води.

Вам здається, що сода в повному обсязі погаситься і залишиться гіркий присмак? Не будемо забувати про кефір, який нейтралізує залишки непогашеної соди. Поступово додаємо воду з содою в тісто і перемішуємо до отримання однорідної консистенції.

  • Для випікання млинців краще скористатися спеціальною сковородою, яка забезпечена антипригарним покриттям. Ви можете випікати такі млинці навіть на сухій, але обов’язково добре розігрітій сковороді. Оскільки ми додали масло в тісто – наші млинці будуть відмінно зніматися зі сковорідки.

Збираємо млинцевий торт з куркою і грибами

  • На плоску тарілку або блюдо викладаємо млинець, змащуємо його майонезом, поверх якого викладаємо шар начинки. Потім укладаємо наступний млинець і знову повторюємо маніпуляції з майонезом і начинкою.

Як правильно викласти шари у млинцевого торта з курочкою

  • Останній млинець необхідно змастити майонезом і посипати тертим сиром. Крім того, ми прикрашаємо його обсмаженими до золотистого кольору пластинками грибів та зеленню.

Секрети приготування закусочного торта з млинцями

Отже, наш закусочний млинцевий торт з грибами і куркою готовий. Залишилося тільки розкрити кілька простих секретів, які допоможуть вам зробити його ще смачніше.

  1. Ви можете, звичайно, кожен млинець змащувати майонезом, а потім викладати на нього начинку. Але якщо ви готуєте ваш кулінарний шедевр заздалегідь, то можна відразу змішувати всю начинку з майонезом.
  2. Якщо ви любите зелень, то можете додати її безпосередньо в начинку.
  3. Зрозуміло, для грибної начинки підійдуть не тільки шампіньйони. Якщо ви вирішили додати гриби, зібрані в лісі, то не буде зайвим перед обсмажуванням відварити їх в великому обсязі води протягом години.

Як приготувати майонез в домашніх умовах

Можливо, ви з недовірою ставитеся до покупному майонезу? На щастя, цей соус нескладно приготувати в домашніх умовах.

Ось один з безлічі рецептів настільки популярного соусу. Він підійде як для цієї страви, так і для інших страв, які ви готуєте для буднів і святкових застіль.

Складові

  • Яйця курячі – 1 шт .;
  • Соняшникова олія – ​​¾ ст .;
  • Сіль – 0,5 ч.л .;
  • Цукор – 0,5 ч.л .;
  • Гірчиця – 0,5 ч.л .;
  • Лимонний сік – 3 ч.л.

Як приготувати в домашніх умовах майонез

Покроковий рецепт приготування домашнього майонезу

Приготування цього соусу гранично просте. Найзручніше це робити за допомогою погружного блендера, однак і міксер теж цілком підійде.

  1. Змішайте яйце з сіллю, цукром, гірчицею і починайте збивати.
  2. Не припиняючи процесу збивання, потроху додавайте рослинне масло, поки ваш соус не досягне необхідної консистенції.
  3. Залишилося додати лимонний сік або оцет – і ваш корисний безпечний майонез готовий до вживання.

Смачного!