Невибагливість приготування і безмежні модифікації рецепта пирога дозволяють йому залишатися улюбленцем сімейних посиденьок.
Шарлотка з яблуками і корицею не вимагає професійних кулінарних навичок, дорогих компонентів і не займає багато часу. Випікати її можна в духовій шафі і в мультиварці, при цьому, вона виходить дуже апетитною і красивою в обох випадках.
Які вибрати яблука для шарлотки
Для приготування шарлотки можна використовувати будь-які яблука, які знаходяться під рукою, аби були ароматними і насиченими.
Але якщо є можливість вибору, то краще віддати перевагу сорту «Антонівка». У них ніжна м’якоть, яскраво-виражений аромат і досить щільна структура.
Шкірку для пирога з цих яблук можна навіть не зчищати. Найголовніше, щоб вони не були переспілі, так як зайва волога не дасть пирога піднятися, тісто почне розтікатися і перетвориться в шматок гуми. Це стосується абсолютно кожного сорту яблук.
Самі підходящі плоди – яскраво-зеленого кольору з приємним яблучним ароматом.
Рецепт шарлотки з яблуками і корицею
Складові
- Яблука (середні за розміром) – 4 шт. + –
- Борошно пшеничне – 1 ст. + –
- Цукор – 1 ст. + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Кориця – 1 ст.л. + –
- Сода – 1 щіпка + –
Приготування смачної домашньої шарлотки в духовці
Багато хто знає, як готується ця випічка, але навіть не допускають, що, додавши в нього корицю, можна урізноманітнити смак і зробити пиріг більш ароматним. Шарлотка готується недовго і дуже просто.
- Починаємо замішувати тісто: з’єднуємо яйця з цукром, додаємо дрібку солі і збиваємо міксером.
- Борошно просіваємо і разом з содою додаємо до збитою масою.
- Вимішуємо тісто до утворення однорідності.
- Тепер готуємо начинку: вимиваємо яблука, очищаємо від шкірки і серцевини, а після – нарізаємо маленькими кубиками.
- Посипаємо яблука цукром, корицею і перемішуємо.
- У змащену форму виливаємо ½ тесту, викладаємо начинку і додаємо тісто.
- Випікаємо пиріг в духовці при 200 градусах.
Читайте ще схожі записи:
Рецепт пирога шарлотка з яблучками
Як швидко зробити шарлотка в мультиварці
Шарлотка з яблуками і корицею в мультиварці
Якщо ви володієте таким чудо-пристроєм, як мультиварка, то вам обов’язково варто приготувати пиріг з її допомогою. Рецепт шарлотки з яблуками і корицею в мультиварці схожий на класичний варіант приготування, але для новачків ми опишемо процес покроково.
Складові
- 0,5 кг яблук;
- 4 яйця;
- 1 пакетик розпушувача;
- ½ ч.л. кориці;
- 1 щіпка солі;
- Цукор і борошно – по 1 склянці.
Випікання яблучної шарлотки з корицею в мультиварці
- Яйця гарненько збиваємо разом з цукровим піском. Чим вище підніметься маса, тим повітряної вийде пиріг.
- Потім, поступово, додаємо борошно, корицю, сіль і розпушувач, при цьому, акуратно все заважаємо, щоб тісто не осіло. Воно повинно бути на зразок густої сметани.
- Готуємо яблука, як в попередньому рецепті, і дрібно нарізаємо.
- Ми залишаємо одне яблуко і ріжемо його слайсами.
- Дрібно нарізані фрукти змішуємо з тестом.
- На дно змащеної чаші викладаємо в красивому порядку слайси.
- Виливаємо зверху тісто і вирівнюємо поверхню.
- Готуємо шарлотку на режимі «Випічка» приблизно 1 годину.
При випіканні, мультиварку не слід відкривати, так як пиріг може осісти і перетворитися в «гуму». Зовнішній вигляд і смакові якості в такому випадку будуть далекі від ідеального.
Щоб красиво завершити приготування улюбленого яблучного десерту, необхідно заздалегідь зрозуміти, з чим і як подавати пиріг з яблуками на стіл. В першу чергу, яблучну шарлотку з корицею необхідно остудити і прикрасити за бажанням. Далі десерт можна подавати до столу з чаєм, кавою або компотом.
Шарлотка з яблуками і корицею, при правильному приготуванні, стане відмінним доповненням до будь-яких посиденьок, будь то затишний вечір в колі родини або свято з нагоди дня народження. Порадуйте своїх близьких і гостей – вони цього точно не забудуть!
Смачного!