Як зробити яблучну шарлотку з корицею

Шарлотка з яблуками і корицею
Невибагливість приготування і безмежні модифікації рецепта пирога дозволяють йому залишатися улюбленцем сімейних посиденьок.

Шарлотка з яблуками і корицею не вимагає професійних кулінарних навичок, дорогих компонентів і не займає багато часу. Випікати її можна в духовій шафі і в мультиварці, при цьому, вона виходить дуже апетитною і красивою в обох випадках.

Які вибрати яблука для шарлотки

Для приготування шарлотки можна використовувати будь-які яблука, які знаходяться під рукою, аби були ароматними і насиченими.

Але якщо є можливість вибору, то краще віддати перевагу сорту «Антонівка». У них ніжна м’якоть, яскраво-виражений аромат і досить щільна структура.

Як приготувати яблучну шарлотку з корицею

Шкірку для пирога з цих яблук можна навіть не зчищати. Найголовніше, щоб вони не були переспілі, так як зайва волога не дасть пирога піднятися, тісто почне розтікатися і перетвориться в шматок гуми. Це стосується абсолютно кожного сорту яблук.

Самі підходящі плоди – яскраво-зеленого кольору з приємним яблучним ароматом.

Рецепт шарлотки з яблуками і корицею

Класичний рецепт шарлотки з яблуками і корицею

Складові

  • Яблука (середні за розміром) – 4 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 1 ст. + –
  • Цукор – 1 ст. + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Кориця – 1 ст.л. + –
  • Сода – 1 щіпка + –

Приготування смачної домашньої шарлотки в духовці

Багато хто знає, як готується ця випічка, але навіть не допускають, що, додавши в нього корицю, можна урізноманітнити смак і зробити пиріг більш ароматним. Шарлотка готується недовго і дуже просто.

  • Починаємо замішувати тісто: з’єднуємо яйця з цукром, додаємо дрібку солі і збиваємо міксером.
  • Борошно просіваємо і разом з содою додаємо до збитою масою.
  • Вимішуємо тісто до утворення однорідності.
  • Тепер готуємо начинку: вимиваємо яблука, очищаємо від шкірки і серцевини, а після – нарізаємо маленькими кубиками.
  • Посипаємо яблука цукром, корицею і перемішуємо.
  • У змащену форму виливаємо ½ тесту, викладаємо начинку і додаємо тісто.
  • Випікаємо пиріг в духовці при 200 градусах.

Читайте ще схожі записи:


Рецепт пирога шарлотка з яблучками
Як швидко зробити шарлотка в мультиварці

Шарлотка з яблуками і корицею в мультиварці

Якщо ви володієте таким чудо-пристроєм, як мультиварка, то вам обов’язково варто приготувати пиріг з її допомогою. Рецепт шарлотки з яблуками і корицею в мультиварці схожий на класичний варіант приготування, але для новачків ми опишемо процес покроково.

Складові

  • 0,5 кг яблук;
  • 4 яйця;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • ½ ч.л. кориці;
  • 1 щіпка солі;
  • Цукор і борошно – по 1 склянці.

Шарлотка з яблуками і корицею в мультиварці

Випікання яблучної шарлотки з корицею в мультиварці

  • Яйця гарненько збиваємо разом з цукровим піском. Чим вище підніметься маса, тим повітряної вийде пиріг.
  • Потім, поступово, додаємо борошно, корицю, сіль і розпушувач, при цьому, акуратно все заважаємо, щоб тісто не осіло. Воно повинно бути на зразок густої сметани.
  • Готуємо яблука, як в попередньому рецепті, і дрібно нарізаємо.
  • Ми залишаємо одне яблуко і ріжемо його слайсами.
  • Дрібно нарізані фрукти змішуємо з тестом.
  • На дно змащеної чаші викладаємо в красивому порядку слайси.
  • Виливаємо зверху тісто і вирівнюємо поверхню.
  • Готуємо шарлотку на режимі «Випічка» приблизно 1 годину.

При випіканні, мультиварку не слід відкривати, так як пиріг може осісти і перетворитися в «гуму». Зовнішній вигляд і смакові якості в такому випадку будуть далекі від ідеального.

Випікання яблучної шарлотки з корицею в мультиварці

Щоб красиво завершити приготування улюбленого яблучного десерту, необхідно заздалегідь зрозуміти, з чим і як подавати пиріг з яблуками на стіл. В першу чергу, яблучну шарлотку з корицею необхідно остудити і прикрасити за бажанням. Далі десерт можна подавати до столу з чаєм, кавою або компотом.

Шарлотка з яблуками і корицею, при правильному приготуванні, стане відмінним доповненням до будь-яких посиденьок, будь то затишний вечір в колі родини або свято з нагоди дня народження. Порадуйте своїх близьких і гостей – вони цього точно не забудуть!

Смачного!