Як зробити гарбузову шарлотку з яблуками

Шарлотка з гарбузом і яблуками в мультиварці
Знайти хороший рецепт смачного десерту, який не вимагає екзотичних інгредієнтів, до того ж, ще й легко готується, буває досить важко.

Але труднощі виникають тільки в тому випадку, якщо ви не чули про таке смачне десерті, як шарлотка з гарбузом і яблуками в мультиварці, рецепт приготування цієї випічки просто вразить вас своєю простотою. Блюдо завжди виходить неймовірно легким і ніжним, що не поступається за смаковими характеристиками, навіть самої вишуканої випічці.

Шарлотка – десерт, який виручить в будь-якій ситуації. Ця страва приготувати зможе абсолютно будь-яка людина, витративши на інгредієнти невелику, можна навіть сказати символічну суму грошей. Готується пиріг найчастіше в духовці, але багатьом подобається випікати його в мультиварці, а щодо оздоблення однозначно є, куди розгулятися фантазії.

Начинкою можуть послужити абсолютно будь-які фрукти, але якщо в пріоритеті легкість і ніжність десерту, то ідеальним вибором буде саме яблучна шарлотка з гарбузовим доповненням.

Домашня шарлотка з гарбузом і яблуками в духовці

Домашня шарлотка з гарбузом і яблуками в духовці - класичний рецепт

Складові

  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Цукор – 1 стакан (180-200 г) + –
  • Борошно пшеничне і кукурудзяне – по 65-75 г + –
  • Гарбуз – 100-150 г + –
  • Яблука кисло-солодкі – 2 шт. (Середні) + –
  • Розпушувач для тіста – 1,5 ч.л. + –

Приготування смачної яблучної шарлотки з гарбузом в духовці

готуємо фрукти

  • Позбавляємо від насіння яблука, ріжемо їх кубиками, тонкими смужками нарізаємо гарбуз по 0,6-1 см завтовшки, після чого нарізаємо її такими ж за розміром кубиками.
  • Застеляємо форму для випічки промасленим пергаментом.
  • Яйця і цукор збиваємо разом до набуття ними однорідної пишної структури.

Готуємо тісто для пирога

  • Просіваємо борошно.
  • Додаємо в цукрово-яєчну суміш кукурудзяну муку, пшеничне борошно і розпушувач одночасно.
  • Втручаємося борошно до придбання масою однорідної структури, намагаємося уникнути появи грудочок.
  • Висипаємо в тісто нарізані фрукти, намагаючись рівномірно розподілити їх в тесті.

Як спекти яблучну шарлотку в духовці

  • Виливаємо тісто в форму.
  • Випікаємо 40-50 хвилин при 180 градусах, контролюємо процес, щоб уникнути підгоряння десерту.
  • Виймаємо гарбузову шарлотку з яблуками з духовки, даємо їй час охолонути.

Як зробити гарбузову шарлотку з яблуками

Весь процес займає трохи більше години, а в результаті дозволяє створити легкий і смачний пиріг з приємним ароматом.

Якщо є бажання поекспериментувати, то рецепт шарлотки з гарбузом і яблуками можна трохи вдосконалити. На стадії додавання борошна в тісто, можна додати також макові зернята або родзинки, а начинку, при бажанні, можна урізноманітнити абрикосами або персиками.

Читайте ще схожі записи:


Рецепт заливного пирога з яблучками
Як швидко зробити пиріг шарлотка в мультиварці

Яблучна шарлотка з гарбузом в мультиварці

Рецепт, за яким шарлотка готується в мультиварці, підійде тим, у кого можна гаяти жодної хвилини, і зовсім немає часу, щоб сидіти у духовки і контролювати приготування десерту.

За смаковими характеристиками це блюдо нічим не поступається духовочние аналогу, хіба що виходить трохи ніжніше і м’якше.

Складові

  • Курячі яйця – 3 шт .;
  • Цукор-пісок – 1 склянка (180-200 г) + 70 гр. для посипання яблук;
  • Пшеничне борошно – 1 склянка (160 г);
  • Гарбуз – 100-150 г;
  • Яблука – 2 шт. (Середнього розміру, кисло-солодкі);
  • Сіль – 0,5 ч.л .;
  • Розпушувач – 1 ч.л .;
  • Масло вершкове – 50 г.

Рецепт приготування шарлотки з яблуками і гарбузом в мультиварці

  • Готуємо фрукти: розрізаємо гарбуз таким чином, щоб вийшли рівномірні кубики, яблука нарізаємо тонкими часточками.
  • Збиваємо яйця, поступово додаючи цукор до отримання густої, пишною і однорідної маси.
  • Всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Поступово втручаємося їх в цукрово-яєчну масу, щоб не було грудочок.
  • Додаємо в тісто нарізаний гарбуз, і замішуємо так, щоб шматочки рівномірно розподілилися в цій масі.
  • Вершковим маслом змащуємо чашу.
  • На дно викладаємо шматочки яблук, акуратно посипаємо їх цукром.
  • Перекладаємо тісто в мультиварку і рівномірно розподіляємо його по поверхні.
  • Готуємо шарлотку з гарбузом і яблуками в мультиварці, встановивши режим «Випічка» на 1 годину.

Яблучна шарлотка з гарбузом в мультиварці

Перед подачею прикрашаємо готовий десерт, використовуючи цукрову пудру і яблука. Рясно посипаємо пудрою пиріг, після чого використовуємо максимальну фантазію і прикрашаємо десерт яблучними часточками.

Як варіант, можна прикрасити пиріг іншими фруктами (банани, абрикоси, полуниця). Як хочете, так і експериментуйте, головне, щоб вам і вашим близьким домашній десерт сподобався.

Подаємо до столу і насолоджуємося вишуканим смаком і видом дивовижної випічки!