Знайти хороший рецепт смачного десерту, який не вимагає екзотичних інгредієнтів, до того ж, ще й легко готується, буває досить важко.
Але труднощі виникають тільки в тому випадку, якщо ви не чули про таке смачне десерті, як шарлотка з гарбузом і яблуками в мультиварці, рецепт приготування цієї випічки просто вразить вас своєю простотою. Блюдо завжди виходить неймовірно легким і ніжним, що не поступається за смаковими характеристиками, навіть самої вишуканої випічці.
Шарлотка – десерт, який виручить в будь-якій ситуації. Ця страва приготувати зможе абсолютно будь-яка людина, витративши на інгредієнти невелику, можна навіть сказати символічну суму грошей. Готується пиріг найчастіше в духовці, але багатьом подобається випікати його в мультиварці, а щодо оздоблення однозначно є, куди розгулятися фантазії.
Начинкою можуть послужити абсолютно будь-які фрукти, але якщо в пріоритеті легкість і ніжність десерту, то ідеальним вибором буде саме яблучна шарлотка з гарбузовим доповненням.
Домашня шарлотка з гарбузом і яблуками в духовці
Складові
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Цукор – 1 стакан (180-200 г) + –
- Борошно пшеничне і кукурудзяне – по 65-75 г + –
- Гарбуз – 100-150 г + –
- Яблука кисло-солодкі – 2 шт. (Середні) + –
- Розпушувач для тіста – 1,5 ч.л. + –
Приготування смачної яблучної шарлотки з гарбузом в духовці
готуємо фрукти
- Позбавляємо від насіння яблука, ріжемо їх кубиками, тонкими смужками нарізаємо гарбуз по 0,6-1 см завтовшки, після чого нарізаємо її такими ж за розміром кубиками.
- Застеляємо форму для випічки промасленим пергаментом.
- Яйця і цукор збиваємо разом до набуття ними однорідної пишної структури.
Готуємо тісто для пирога
- Просіваємо борошно.
- Додаємо в цукрово-яєчну суміш кукурудзяну муку, пшеничне борошно і розпушувач одночасно.
- Втручаємося борошно до придбання масою однорідної структури, намагаємося уникнути появи грудочок.
- Висипаємо в тісто нарізані фрукти, намагаючись рівномірно розподілити їх в тесті.
Як спекти яблучну шарлотку в духовці
- Виливаємо тісто в форму.
- Випікаємо 40-50 хвилин при 180 градусах, контролюємо процес, щоб уникнути підгоряння десерту.
- Виймаємо гарбузову шарлотку з яблуками з духовки, даємо їй час охолонути.
Весь процес займає трохи більше години, а в результаті дозволяє створити легкий і смачний пиріг з приємним ароматом.
Якщо є бажання поекспериментувати, то рецепт шарлотки з гарбузом і яблуками можна трохи вдосконалити. На стадії додавання борошна в тісто, можна додати також макові зернята або родзинки, а начинку, при бажанні, можна урізноманітнити абрикосами або персиками.
Читайте ще схожі записи:
Рецепт заливного пирога з яблучками
Як швидко зробити пиріг шарлотка в мультиварці
Яблучна шарлотка з гарбузом в мультиварці
Рецепт, за яким шарлотка готується в мультиварці, підійде тим, у кого можна гаяти жодної хвилини, і зовсім немає часу, щоб сидіти у духовки і контролювати приготування десерту.
За смаковими характеристиками це блюдо нічим не поступається духовочние аналогу, хіба що виходить трохи ніжніше і м’якше.
Складові
- Курячі яйця – 3 шт .;
- Цукор-пісок – 1 склянка (180-200 г) + 70 гр. для посипання яблук;
- Пшеничне борошно – 1 склянка (160 г);
- Гарбуз – 100-150 г;
- Яблука – 2 шт. (Середнього розміру, кисло-солодкі);
- Сіль – 0,5 ч.л .;
- Розпушувач – 1 ч.л .;
- Масло вершкове – 50 г.
Рецепт приготування шарлотки з яблуками і гарбузом в мультиварці
- Готуємо фрукти: розрізаємо гарбуз таким чином, щоб вийшли рівномірні кубики, яблука нарізаємо тонкими часточками.
- Збиваємо яйця, поступово додаючи цукор до отримання густої, пишною і однорідної маси.
- Всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Поступово втручаємося їх в цукрово-яєчну масу, щоб не було грудочок.
- Додаємо в тісто нарізаний гарбуз, і замішуємо так, щоб шматочки рівномірно розподілилися в цій масі.
- Вершковим маслом змащуємо чашу.
- На дно викладаємо шматочки яблук, акуратно посипаємо їх цукром.
- Перекладаємо тісто в мультиварку і рівномірно розподіляємо його по поверхні.
- Готуємо шарлотку з гарбузом і яблуками в мультиварці, встановивши режим «Випічка» на 1 годину.
Перед подачею прикрашаємо готовий десерт, використовуючи цукрову пудру і яблука. Рясно посипаємо пудрою пиріг, після чого використовуємо максимальну фантазію і прикрашаємо десерт яблучними часточками.
Як варіант, можна прикрасити пиріг іншими фруктами (банани, абрикоси, полуниця). Як хочете, так і експериментуйте, головне, щоб вам і вашим близьким домашній десерт сподобався.
Подаємо до столу і насолоджуємося вишуканим смаком і видом дивовижної випічки!