Ми знаємо, як їх приготувати зі свіжого курячого м’яса, знаємо з чим подавати, знаємо, що робити, щоб скоринка була, як «злиток золота».
Але не завжди ми чітко можемо відповісти на питання без підказки і поділитися досвідом з іншими – як смажити заморожені нагетси на сковороді правильно? Цьому ми і присвятимо сьогодні свій дорогоцінний час, і разом з вами відповімо на популярні питання в запросной рядку великого інтернету.
Отже, перше питання – що таке «нагетси»? Для тих, хто не знає, це філе курячої грудки в клярі і сухарях, яке обсмажується в маслі. Але спочатку під поняттям «нагетси» розуміли зовсім інше, і лише сто років тому вчений-кулінар дав страві зрозуміле кулінарне визначення «куряче філе в сухарях». Чому ж їх назвали наггетсами? Вся справа в хрусткою засмаженої скоринці.
Як посмажити заморожені нагетси на сковороді?
Складові
- Нагетси – 1 упаковка + –
- Рослинна олія без запаху – к-ть за смаком (для смаження) + –
Приготування заморожених наггетсів на сковороді
Будь то нагетси, куплені в упаковці, або ж взяті на вагу, в будь-якому випадку вони в замороженому вигляді і посмажити їх вже не так просто, як звичайні котлетки.
Але з цим можна успішно впоратися, якщо знати, що потрібно робити.
- Наливаємо на поверхню сковорідки масло, нагріваємо його.
- Укладаємо в розігріту сковорідку курячі шматочки в сухарях.
- Обсмажуємо їх на середньому вогні до красивої хрусткої скоринки.
- Потім перевертаємо і до такої ж ступеня обсмаження готуємо з іншого боку.
- Ще раз перевертаємо, вогонь зменшуємо до самого мінімуму, накриваємо кришкою, смажимо ще кілька хвилин з кожного боку.
Ось тут-то і пора відповісти на питання: скільки смажити заморожені нагетси на сковороді? Насправді, конкретних часових рамок немає. Все залежить від вашої сковороди, потужності плити і ступеня заморожене вашого продукту. В середньому, час займе від 10 до 15 хвилин.
Який приготувати гарнір до курячим грудкам в паніровці? Тут для вашої фантазії простір не обмежений. Хочете – спагетті, хочете – картопля, а, може, щось зі свого списку бажань. До речі, соуси, наприклад каррі, до засмаженої курочку теж відмінно підійдуть.
Салат «Цезар» з замороженими наггетсами
Як посмажити заморожені нагетси на сковороді ми вже знаємо, але ж нагетси – це не тільки самостійне блюдо, але і компонент хорошого салату. Класичний рецепт цього салату має на увазі наявність курячої грудки.
А що, якщо її замінити нашими наггетсами, які ми вже навчилися вправно смажити? Вийде, без сумніву, смачно.
Складові
- Нагетси заморожені – 8 шт .;
- Оливкова олія – для смаження (за смаком);
- Сухарики – 1 упаковка;
- Помідори черрі – 3 шт .;
- Салат листовий – 2 листи;
- Сир твердих сортів – 100 г;
- Яйце – 2 шт .;
- Гірчиця – 1 ст.л .;
- Часник – 1 зубок.
Як зробити салат «Цезар» зі смаженими наггетсами
- Куряче філе в сухарях обсмажуємо на сковороді з оливковою олією з обох сторін до повної готовності, після чого викладаємо їх на паперовий рушник.
- Листя салату моєму, нариваємо на шматочки середнього розміру.
- Зверху укладаємо нагетси.
- Відокремлюємо курячі жовтки від білків. Для соусу нам знадобляться саме жовтки. Їх ми збиваємо в склянці блендера разом з маслом і гірчицею до загустіння. Для оригінального смаку можна додати солоний огірочок або шматочок малосольною оселедця. А особливі гурмани вважають за краще не виключати з соусу обидві добавки.
- Поливаємо соусом курячі міні-грудки.
- Помідори розрізаємо навпіл, прикрашаємо ними салат.
- Посипаємо сухарями і подрібненим на крупній тертці сиром.
Смачного!