Рагу, запіканки, піци, млинці, пироги, салати, супи, гарячі і холодні закуски – список страв з грибів можна продовжувати і продовжувати.
І тут не має принципового значення, якого саме виду лісової делікатес виявиться на кухні, куди важливіше мати знання, як смачно смажити гриби на сковороді. Знаючи, ви зможете своїми руками готувати в домашніх умовах такі частування, які зможуть скласти здорову конкуренцію коронним страв елітних ресторанів.
Важко знайти таку країну, в традиційній кухні якої не були присутні б страви з грибами. А вже якщо торкнутися класичних страв російської кухні, то тут без грибних кулінарних навичок і зовсім нічого робити.
Давайте розбиратися по порядку.
Скільки смажити гриби на сковороді
Жарка грибів – це дуже просте і швидке справу, на яке потрібно зовсім небагато часу, а точніше – не більше півгодини, якщо мова йде про замороженому продукті.
Спочатку відправляємо заморожені гриби на гарячу і змащену маслом сковорідку, і на середньому вогні (або трохи менше середнього) готуємо їх до тих пір, поки що виділилася рідина повністю не випарується.
В цей час кришкою сковорідку не накривати, грибочки регулярно перемішуємо, і солі НЕ додаємо! Запам’ятайте одне правило: солити і приправляти спеціями гриби можна лише в кінці їх обсмажування.
- Як тільки водичка википить, збільшуємо полум’я на конфорці, вливаємо ще масла і дожаріваем гриби до рум’яної 10-15 хвилин.
- Якщо хочете посмажити гриби з цибулею, то додавайте дрібно нарізаний овоч за 5-7 хвилин до закінчення готування.
- Якщо ж ви готуєте свіжі гриби, то тут період обсмажування значно менше, в межах 5-20 хвилин, в залежності від виду грибів. Так, наприклад, на обжарку печериць потрібно 5-10 хвилин, а на білі гриби – 10-15 хвилин, тоді як підосичники і підберезники будуть готові лише через 30 хвилин.
Більш детальну інформацію про час обсмажування грибів різних сортів ви зможете дізнатися зі статей на сайті.
- Скільки смажити гриби на сковороді по часу
- Як довго смажити шампіньйони на сковороді
Як посмажити гриби зі сметаною на сковороді
Складові
- Гриби лісові – 1 кг + –
- Сметана маложирна – 1/2 ст. + –
- Цибуля ріпчаста – 1-2 головки + –
- Масло вершкове – 2 ст.л. + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець мелений – 1/2 ч.л. + –
Як смажити гриби в сметані на сковороді
Сьогодні ми будемо смажити зі сметаною справжні лісові грибочки: підосичники і підберезники. Ніякі культивовані гриби ніколи не зрівняються з ароматом дикорослих дарів лісу, а в сметанку вони виходять ще смачніші.
- Для початку очищені і нарізані дрібними шматочками гриби ставимо відварюватися на 20 хвилин в підсоленій воді. А коли зазначений час відкидаємо гриби на друшляк і даємо стекти рідини 5 хвилин.
- Тим часом, ставимо на розігрів сковороду і додаємо в неї вершкове і рослинне масло разом. А також шаткуємо дрібним кубиком цибулю.
- Як тільки масло прогріється, викладаємо в сковороду гриби і на вогні, трохи більше середнього, при постійному помішуванні, обсмажуємо їх 15 хвилин.
- Через 10 хвилин всипаємо в сковорідку нашатковану цибулю, і знову все перемішуємо.
- Ще через 5 хвилин, коли цибуля та гриби підрум’яняться, заливаємо в ємність сметану, додаємо сіль і перець за смаком, все змішуємо і, зменшивши вогонь до мінімального, накриваємо сковорідку кришкою.
6. Млоїмо гриби в сметані 10 хвилин і вимикаємо.
Дрібно рубаний кріп в таке блюдо впишеться просто відмінно, а кращим гарніром в даному випадку стане парений рис.
Якщо ваші найулюбленіші гриби – лисички, то наступна добірка статей буде вам цікава.
- Як правильно смажити лисички на сковорідці
- Як смажити лисички на сковорідці зі сметаною
- Як смачно посмажити лисички на сковорідці
Як смачно посмажити гриби на сковороді
Перші свіжі лісові гриби зазвичай прийнято смажити на сковороді з картоплею. Ми ж хочемо запропонувати вам оригінальний покроковий рецепт смачного страви – смажені гриби з цибулею і сиром. Готується таке частування ну дуже швидко, а смак виходить просто дивовижний.
Складові
- Свіжі гриби – 1 кг;
- Цибуля ріпчаста – 2 головки;
- Сир твердий – 100-150 г;
- Сіль за смаком;
- Перцевий чорний порошок – ½ ч.л .;
- Олія соняшникова рафінована – 30-40 мл;
- Зелена цибуля – ½ пучка.
Як посмажити свіжі гриби на сковороді
- Гриби чистимо, промиваємо, сушимо серветками і нарізаємо невеликими довільними шматочками.
- На сковороду вливаємо олію і ставимо ємність на розігрів на сильний вогонь.
- Як тільки масло гарненько прогріється, висипаємо всю грибну нарізку в ємність, зменшуємо вогонь до середнього і, при постійному помішуванні, смажимо гриби 10-15 хвилин.
- Тим часом, ріпчасті цибулини нарізаємо дрібними кубиками і, через 15 хвилин, всипаємо до грибів. Продовжуємо обсмажування всіх інгредієнтів ще 5-7 хвилин, поки цибуля не "зазолотиться». На цьому етапі гриби можна підсолити, приправити перцем.
Коли страва буде готове, вогонь вимикаємо і засипаємо в сковороду, натертий на дрібній тертці, сир, все перемішуємо і накриваємо кришкою. Наполягаємо блюдо 2-3 хвилини, щоб сир встиг подплавит, а потім всипаємо ще дрібно рубаний зелений лук, знову все перемішуємо і подаємо до столу.
Таке блюдо ідеально як гарячої або холодної закуски, також воно чудово доповнює будь-який гарнір.
На нашому кулінарному порталі представлено безліч цікавих рецептів, як смажити гриби на сковороді, з якими ми і радимо вам ознайомитися.
- Як смажити гриби з картоплею на сковорідці
- Як смажити лисички з картоплею на сковорідці
- Як смажити лисички з цибулею на сковороді