Як швидко і просто приготувати рибні консерви в домашніх умовах – рецепти на плиті

Незважаючи на вишуканий смак свіжої риби, багато хто любить і вважають за краще саме рибні консерви, приготовлені вдома самостійно. В даний час існують безліч рибних консервів з різними смаками. І можна робити вибір, яка і в якій заправці буде риба.

У даній статті ви зможете дізнатися більше про прості способи консервування риби. І іспользуюя дані рецепти зможете самостійно приготувати смачні, домашні консерви з риби.

Немного информации для вебмастеров и связанных с интернет-бизнесом: мониторинг обменников Rateex поможет провести обмен электронных валют по самому выгодному курсу!

Покроковий рецепт приготування домашніх рибних консервів в олії

М’ясо риби має не тільки прекрасний смак, але і корисними поживними речовинами, білками, жирами. Любителі рибних страв використовують різні види термічних обробок: вони смажать, варять, тушкують, запікають і т.д. для отримання все більше нових смакових відчуттів.

Як швидко і просто приготувати рибні консерви в домашніх умовах - рецепти на плиті

Недарма у всіх країнах світу присутні різні варіації рибних страв, багато з яких мають великий попит. Один з таких варіантів – це приготування рибних консервів в маслі

Що знадобиться:

  • 2 кг будь рибки на ваше усмотрніе;
  • На 1 літр 4 грами лимонної кислоти;
  • лавр;
  • Соняшникова олія;
  • Перець за смаком.

Як швидко і просто приготувати рибні консерви в домашніх умовах - рецепти на плиті

Етапи приготування:

Очистіть рибу від нутрощів і акуратно промийте.

Розріжте тушку на шматки і висушіть.

Додайте сіль (на 1 кг риби – 30 грам) і почекайте 1.5 години при кімнатній температурі, щоб добре Просолов.

Закип’ятіть соняшникову олію, а потім дозвольте йому охолонути до 90 градусів.

Підготуйте банки до наступного етапу.

Дно банок присипте перцем (4 жменьки) і додайте лавр.

Прокладаємо шматочки рибки так, щоб до верхівок банки бракувало кілька сантиметрів.

Покладіть лимонку і накрийте.

Робимо баню для банок: в каструлю налийте теплу воду, покладіть туди банки (краще на спеціальні грати) і накрийте каструлю кришкою. Рекомендується недолити воду, тобто між водою і верхом банок не повинно діставати 2-3 сантиметрів.

Грійте банки в каструлі протягом години.

Злийте сік, який дала рибка, і додайте в банки ще 50 грамів масла.

Як швидко і просто приготувати рибні консерви в домашніх умовах - рецепти на плиті

Накрийте кришками і грійте ще годину.

засукайте банки.

Останнім етапом є стерилізація банок. Вона досягається шляхом слабкого кипіння в каструлі протягом 9 -10 годин. При охолодженні банок щитка їх з води, чекайте, поки вони охолонуть в воді.

Як приготувати рибні консерви в томатному соусі

У цих рибних консервах виходить не тільки смачна рибка, а й нереально смачний сам томатний соус. І дуже добре можна посмакувати за столом, вмочуючи свіжим хлібом в соус, наслаждться приємними смаковими відчуттями.

Як швидко і просто приготувати рибні консерви в домашніх умовах - рецепти на плиті

Що вам знадобиться:

  • 1.5 кг риби;
  • 250 грамів води;
  • 50 грамів цукру;
  • 30 гр. 70% оцтової кислоти;
  • 0.5 л. томату;
  • 175 грамів рослинної олії;
  • Сіль і перець за смаком.

Етапи приготування:

Ретельно очищаємо тушки від нутрощів і луски і промиваємо у воді.

Змішуємо всі потрібні інгредієнти, крім риби, в каструлі, попередньо поставленої на плиту.

В соус додайте рибу і тушкуйте її протягом 7 годин на повільному вогні.

Підготуйте банки: ретельно промийте, просушіть і обов’язково простерилизуйте.

Закочує банки і поміщаємо в тепле місце до того, як охолоне, бажано накрийте пледом.

Домашні рибні консерви у власному соку з овочами

Що вам знадобиться:

  • 2 кг риби;
  • помідори
  • Лавровий лист;
  • Перець горошок;
  • морква;
  • Кислота лимонна;
  • 60 грамів солі.

Як швидко і просто приготувати рибні консерви в домашніх умовах - рецепти на плиті

Етапи приготування:

Промийте тушки, Очистіть їх вміст і добре просушіть.

Додайте сіль і залиште засолюють годину.

Своїм та кришимо моркву соломкою.

У банки покладіть лавровий лист і 3 щіпки перцю. Також додайте подрібнену моркву і лимонку (1 грам на 1 літр).

На плиті встановіть каструлю і покладіть в банку всередину. Залийте воду так, щоб до верху банок не вистачало 3 сантиметри.

Стерилізують протягом 8 годин на слабкому вогні.

Залиште до того, як банки з домашніми рибними консервами повністю охолонуть. І можна лопати!

Консервування риби – «шпроти» з кільки по-домашньому

Що вам знадобиться:

  • 2 кг кільки;
  • 300 гр. чаю;
  • 300 гр. масла;
  • 35 грамів солі;

перець горошок.

Етапи приготування:

Дбайливо промийте і висушіть кільку, потім зберіть її в каструльку.

посоліть.

Додайте чай, масло і перець.

Риба відправляється гаситися на повільному вогні під кришкою протягом 3 години.

З плином часу зніміть кришку і продовжуйте гасити, поки зайва рідина не випарується (приблизно пів години).

Розкладіть отримане по банкам і відправте стерилизоваться протягом 15 хвилин по необхідним умовам (читайте нагорі).

Засукайте банки, і домашні а-ля шпроти готові.

Консервована риба в маринаді

Що вам знадобиться:

  • 6 кг риби;
  • 50 гр. солі;
  • 6 літрів води;
  • 75 гр. цукру;
  • Коріандр 3 шт .;
  • Гвоздика 3 шт .;
  • 3 шт. запашного перцю;
  • 100 гр. 6% -ого оцту;
  • лавр.

Як швидко і просто приготувати рибні консерви в домашніх умовах - рецепти на плиті

Етапи приготування:

Спочатку приготуємо маринад: в каструлю наливаємо воду і додаємо всі приправи в марлевому мішечку. Зачекайте до закипання і остудіть.

Почистіть рибні тільця, ретельно промийте від крові і залишків травлення.

Після просушування помістіть рибу в маринад на 3 години.

Протягом цього часу підготуйте банки: помийте, висушіть і простерилизуйте.

Розкладіть мариноване м’ясо рівномірно по ємностей, додайте в кожну по лаврового листа і залийте маринадом.

Дотримуючись рецепти і умови приготування, ви зможете отримати чудові рибні консерви з чудовим смаком.

Проста і дуже смачна консерва з річкової риби (відео-рецепт)

Якщо у вас залишилася з риболовлі, або може, вас хтось пригостив дрібної рибкою і ви не знаєте, що з нею робити, а викинути ніби й шкода ?! .Советуем розглянути ось такий спосіб приготування смачної, рибної консерви.

 

Як вибирати рибні консерви в магазині, щоб не отруїтися?

Вибираючи рибні консерви, необхідно розуміти, що вам треба купити якісні консерви з риби, а не якийсь рибний товар за прийнятною ціною (коли на нього діють хороші знижки).

До складу покупних консервів, для поліпшення якості і продажу продукту, на заводах в них додають спеціальні добавки для посилення смаку. Це може бути небезпечно, і вживання даного товару іноді може привести навіть до харчового отруєння.

Намагаючись уберегти свою сім’ю від цих наслідків, мнегіе консервують рибу самі за особливими рецептами, які можуть вийти набагато смачніше магазинних.

На що треба звернути увагу при виборі консервів;

Як швидко і просто приготувати рибні консерви в домашніх умовах - рецепти на плиті

Перш за все, повинні бути цільною упаковка, а на ній – найменування продукту, його виробник (в тому числі і адреса).

Коли цей товар був виготовлений, які терміни придатності та умови зберігання.

Що входить до складу продукту. Яка його харчова цінність.

А також маса, нетто. Відповідне маркування, що вказує на те, що всі технологічні вимоги дотримані.

Відомі випадки, коли в консерви виготовляють із замороженої риби. В такому випадку на консервній банці обов’язково повинно бути зазначено «вироблено з мороженої сировини». Кількість недоброякісних товарів не настільки велика, проте воно все ж є. А отруєння неякісною рибою – саме важке отруєння, яке може спричинити за собою летальний результат.