Як приготувати овочеві салати на Новий Рік


Новий рік асоціюється не тільки з запахом ялини і ароматом мандаринів, це ще і душевний застілля з приголомшливим різноманітністю смачних страв. Найпростішими в приготуванні вважаються новорічні овочеві салати, вони особливо не затратні за часом і грошима, зате які шедеври з них, часом, творять господині. Щоб Новий рік став і для вашої родини яскравою подією – скористайтеся цікавою підбіркою оригінальних новорічних рецептів.

Рецепт салату з грибами «Новорічна поляна»

Для любителів грибів, особливо маринованих, ідеально підійде вищезгаданий рецепт салату з овочів. Доступний набір продуктів і 15 хвилин часу – це все, що потрібно для того, щоб аромат готової новорічної смакоту міг розноситися далеко за межі кухні.

Інгредієнти для овочевого міксу

  • Помідори – 200 г;
  • Ріпчасту цибулю – 50 г;
  • Мариновані гриби (можна замінити свіжими печерицями) – 300 г;
  • Оцет – 30 мл;
  • Консервований горошок – 100 г;
  • Сіль – 1/3 ч.л. або за смаком;
  • Перець – на кінчику ножа або за смаком;
  • Рослинна олія – ​​70 мл;
  • Зелень – за смаком.

Рецепт салату з грибами «Новорічна поляна»

Приготування святкового салату

  1. Середніми шматочками нарізаємо гриби і помідори.
  2. Дрібно рубаємо цибулю.
  3. Змішуємо продукти, додаємо до них зелений горошок і оцет.
  4. За смаком салат солимо, перчимо, посипаємо подрібненою зеленню.
  5. Поливаємо блюдо рослинним маслом і гарненько перемішуємо.

Як зелені для присипки салату можна використовувати все, що завгодно: кінзу, листя салату, петрушку, кріп, пір’я зеленої цибулі і т.д.

Рослинна олія, при бажанні, можна замінити на оливкову олію, майонез, сметану, соус (майонезний, сметанний, часниковий і будь-який інший). Гостроту і пікантність заправок визначайте самі, виходячи зі своїх смакових переваг.

Ми в свою чергу пропонуємо вам кілька рецептів соусів, які можна використовувати в якості салатної заправки.

  • Часниковий соус зі сметаною
  • Часниковий соус з майонезом
  • Грибний соус з шампіньйонів
  • бальзамічний соус
  • Соус з базиліком

Як приготувати овочеві салати на Новий Рік

Салат овочевий новорічний з сирними кульками

Якщо ваша мета в новорічну ніч дивувати, тоді до простого салату ви просто зобов’язані подати щось пікантне і незвичайне. Легкий салат зі свіжих овочів з кульками, зробленими з оливок і сиру, – це саме та закуска, в якій оригінальність криється в кожному шматочку.

Інгредієнти для приготування салату

  • Фета (або бринза) – 200 г;
  • Огірки – 200 г;
  • Лимонний сік – 2 ст. л .;
  • Помідори – 200 г;
  • Зелень – за смаком;
  • Оливки (без кісточок) або маслини – 10-15 шт .;
  • Болгарський перець – 200 г;
  • Перець – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л .;
  • Сіль за смаком.

Нарізаємо овочі для новорічного салату

  1. Огірки ріжемо соломкою, помідори – кубиками.
  2. Болгарський перець очищаємо від насіння, потім так само, як огірки, нарізаємо його соломкою.

Салат овочевий новорічний з сирними кульками

Готуємо заправку для страви

  1. Змішуємо в окремій мисці лимонний сік і рослинне масло.
  2. Суміш за смаком солимо, потім перчимо.
  3. З’єднуємо інгредієнти в салатниці.
  4. Змішуємо нарізані овочі, заправляємо їх, ретельно перемішуємо.

Робимо сирні кульки

  1. Нарізаємо дрібно зелень (можна взяти кріп і петрушку).
  2. Фету в окремій мисці розминаємо виделкою.
  3. Змішуємо сир із зеленню, ретельно все перемішуємо.
  4. Формуємо середні за розміром коржі, кладемо на них (по центру) оливку або маслину і ліпимо кульки.

novogodnie-ovoshhnye-salaty.jpg1

Подаємо салат на красивою тарілці, виклавши з боків кульки з сиру. До такої страви відмінно підійде червоне сухе вино або шампанське. Вишуканий напій тонко підкреслить оригінальний смак салату, що, безсумнівно, зробить його «королем» застілля.

Читайте ще схожі записи:


Рецепти новорічних салатів

Салат «Мавп»: рецепт до новорічного столу 2016

Настає рік Мавпи, так чому б не вшанувати господиню року тематичним стравою. Щоб приготований салат дійсно вражав – оформимо його у вигляді голови мавпи.

Для незвичайної кулінарної роботи буде потрібно час і зусилля, але, повірте, зробити таку красу під силу кожному. Під час застілля ви навіть не помітите, як з тарілки зникне весь ваш кулінарний шедевр.

Продукти для салату

  • Відварну картоплю – 1 шт .;
  • Чорний мелений перець – за смаком;
  • Мармуровий сир – 100 г;
  • Майонез – за смаком;
  • Яйця (варені) – 2 шт .;
  • Маринована морська капуста – 150 г;
  • Свіжі огірки – 1-2 шт .;
  • Сіль за смаком.

Інгредієнти для заправки

  • Варені яйця – 2 шт .;
  • Білкова чорна ікра – за смаком;
  • Мармуровий сир – за смаком.

Салат «Мавп» - рецепт до новорічного столу

Приготування салату «Мавп»

  1. Середньо нарізаємо мариновану капусту (сильно не дрібніше), додаємо до неї, нарізаний кубиками, очищений відварну картоплю.
  2. Нарізаємо огірки, варені яйця, після чого перекладаємо продукти до картопляно-капустяної нарізці.
  3. Все солимо, перчимо, заправляємо майонезом.
  4. Ретельно перемішуємо блюдо і приступаємо до викладання салату на тарілку.
  5. Викладаємо спочатку саму форму голови, потім починаємо блюдо прикрашати:
    • верх голови посипаємо тертим сиром (терти бажано на дрібній тертці);
    • вуха і нижню частину голови прикрашаємо тертим яєчним жовтком, область очей – тертим вареним білком;
    • очі, рот і контури голови прикрашаємо чорною ікрою (можна замінити дрібно нарізаними оливками).

    Ось і все – наш овочевий салат «Мавп» до новорічного столу 2016 готовий. З такою закускою будь-яка господиня буде в центрі уваги своїх гостей.

    Незважаючи на наші рекомендації ви можете використовувати для формування голови мавпочки будь-який салат і будь-які продукти контрастних кольорів, які будуть використовуватися для декору.

    Як зробити салат «Мавп» до новорічного столу

    Як приготувати салат «Мавп» на Новий Рік

    Якщо вас зацікавила така незвичайна подача новорічного овочевого салату, пропонуємо ще цілу добірку тематичних рецептів, за якими можна буде отримати на новорічний стіл мавпочку і брюнетку, і блондинку 🙂

    Як приготувати новорічний салат «Мавпочка» (3 рецепта)

    Чим замінити продукти в рецепті

    Деякі інгредієнти в рецептурі можна замінити. Від заміни якість страви нітрохи не постраждає, лише смак придбає трохи інший відтінок.

    novogodnie-ovoshhnye-salaty.jpg5

    Пропонуємо вам кілька варіантів для заміни:

    • мариновану морську капусту можна замінити на мариновану білокачанну. Відмінним варіантом буде використання пекінської капусти, маринованої з аджикою;
    • чорну ікру легко можна замінити на червону;
    • замість майонезу в салат дозволяється додати сметану;
    • крім чорного меленого перцю кладіть і інші спеції (к-ть і вид – на ваш розсуд). Але не переборщіть з приправами, кращі смакові властивості салат має тоді, коли в ньому міститься легка, а не пекуча, пікантність і гострота.

    Салат до новорічного столу «Хрустик»

    Новорічні овочеві салати домашнього приготування можуть бути під стать кращим страв відомих кулінарів. І цей рецепт – прекрасне тому підтвердження. Цікаве поєднання продуктів надає страві ексклюзивності смаку, а гарна подача – робить його ще більш особливим і привабливим.

    Інгредієнти для страви

    • Хлібний батон – 100 г;
    • Листя салату – на смак;
    • Бекон – 200 г;
    • Перець – за смаком;
    • Помідори черрі – 15-20 шт .;
    • Сіль за смаком;
    • Трави (сушені) – 1 ст. л .;
    • Пармезан – 100 г;
    • Часник – 2 зубки;
    • Лимонний сік з ½ лимона;
    • Рослинна олія – ​​50 мл.

    Салат до новорічного столу «Хрустик»

    Як приготувати овочевий салат на новорічний стіл

    1. Змішуємо масло, сік лимона і часник (продавлений через чеснокодавку).
    2. Посипаємо часниково-масляну суміш сушеними травами, за смаком солимо її, перчимо, потім все перемішуємо.
    3. Руками рвемо батон на невеликі шматочки.
    4. Викладаємо хлібні частини в форму для запікання, заправляємо їх часниковим маслом з травами.
    5. Форму ставимо в розігріту до 180 ° С духовку і запікаємо батон близько 25 хвилин, щоб він зарум’яниться. Бажано, щоб хліб придбав легкий золотистий відтінок.
    6. Бекон нарізаємо соломкою, після чого обсмажуємо його на сковороді без масла.
    7. Пармезан натираємо на тертці або тонко ріжемо ножем.
    8. Помідори черрі розрізаємо навпіл. Якщо в приготуванні будете використовувати звичайні помідори, тоді різати потрібно невеликими шматочками.
    9. Листя салату рвемо руками на дрібні шматочки.
    10. Змішуємо всі інгредієнти в салатниці, наостанок додаючи до них сухарики. Втім, сухарики краще класти безпосередньо перед подачею блюда на стіл, так вони не розм’якнуть, а будуть саме такими хрусткими, як нам потрібно.

    Подати наш вишуканий салат можна по-традиційному – в красивій керамічної, скляної, порцелянової або будь-який інший посуді. Але можна вдатися до більш оригінального способу і використовувати для подачі хлібні човники (вирізати їх можна з маленьких наслідках булочок), половинки авокадо, апельсинові, лимонні кірки (очищені від м’якоті) і т. П.

    Як приготувати овочевий салат на новорічний стіл

    Грецький салат «Особливий»: рецепт на Новий рік

    Відомий і вже полюбився багатьом грецький салат в честь наступаючого 2016 року ми будемо готувати трохи інакше, практично повністю відійшовши від традиційної технології.

    Оскільки мавпа – тварина дуже загадкове, то і наш новорічний овочевий салат ми також зробимо загадково особливим, сховавши всередині «сюрприз» для гостей.

    Інгредієнти для новорічного грецького салату

    • Огірки (свіжі) – 1 шт .;
    • Маслини – 12 шт .;
    • Оливкова олія – ​​3 ст. л .;
    • Сир фета (можна взяти бринзу) – 250 г;
    • Солодкий перець – 1 шт .;
    • Лимонний сік – 1 ст. л .;
    • Помідори (звичайні) – 4 шт .;
    • Зелень майорану – 1 ч. Л .;
    • Ріпчасту цибулю – ½ шт. (При бажанні, можна нарізати цілу цибулину середнього розміру).

    Грецький салат «Особливий» - рецепт на Новий рік

    Приготування

    1. Овочі миємо й обсушуємо.
    2. Помідор розрізаємо на 8 часточок кожен.
    3. Огірки ділимо навпіл, видаляємо з них все насіння, після чого нарізаємо овочі невеликими скибочками (не більше 1 см кожен).
    4. Цибулю нарізаємо дрібно.
    5. Перець очищаємо від насіння, потім ріжемо його квадратиками, розміром 2х2.
    6. Сир просто кришимо, або ж ріжемо кубиками.

    У салатниці змішуємо все подрібнені інгредієнти, при бажанні, в блюдо можна додати трохи салату-латуку. В кінці приготування в салат кладемо маслини без кісточок, скроплюємо його лимонним соком і заправляємо оливковою олією.

    Якщо використовуєте в салаті бринзу, то закуску в кінці можна не солити. Бринза досить солона, тому не варто додавати зайву кількість солі.

    Обіцяний «сюрприз» для гостей буде ховатися в маслинах. Для цього виконайте в кожній з 12 маслин дірку, діаметром кілька міліметрів, і вставте туди за допомогою будь-яких підручних засобів папірці з новорічними побажаннями для своїх гостей.

    novogodnie-ovoshhnye-salaty.jpg8

    Якщо запрошених буде більше, то і маслин з бажаннями знадобиться більше. Приємне враження від смачної страви посилиться від теплих слів, які таким способом ви подаруєте друзям і рідним масу приємних емоцій, які так необхідні в чарівну новорічну ніч.

    Пропонуємо ще декілька варіантів грецького салату: до будь-якого з них можна буде подати і маслини з побажаннями.

    • Грецький салат класичний
    • Рецепт грецького салату з бринзою
    • Рецепт грецького салату з сіртакі
    • Рецепт грецького салату з моцарелою
    • Рецепт грецького салату з фетаской
    • Рецепт грецького салату з фетою
    • Чим заправити грецький салат

     

    Вишуканий овочевий салат «Капрезе»

    У Новий рік на святковому столі повинні бути не тільки страви російської кухні, порадуйте себе і гостей незвичайними, але в той же час, простими в приготуванні стравами італійської кухні.

    Одним з кращих рецептів овочевих італійських салатів вважається рецепт «Капрезе». На приготування салату йде не більше 15 хвилин, зате таку закуску буде видно навіть з самого далекого куточка святкового столу.

    Інгредієнти для «Капрезе»

    • Помідори – 3-4 шт. середнього розміру
    • Базилік – за смаком
    • Сіль за смаком
    • Моцарелла – 3-4 кульки
    • Перець – за смаком
    • Рослинна олія – ​​за смаком

    Вишуканий овочевий салат «Капрезе» на Новий Рік

    Помідори і моцарелу нарізаємо акуратними кружальцями. Чергуючи, викладаємо овоч і сир на тарілку.

    Нарізку солимо, перчимо, поливаємо тонким струменем рослинного масла. Заливати продукти не потрібно, інакше – салат вийде жирним.

    Зверху на салат кладемо листя свіжого базиліка. Виходить ось така проста і дуже смачна закуска, яка підійде до будь-якого м’ясної, картопляного або рибного блюда.

    Ось такою була наша святкова добірка кулінарних рецептів. Новорічні овочеві салати, які ми запропонували вашій увазі, досить різноманітні. Якісь із них готуються за лічені хвилини, для приготування інших, можливо, знадобиться більше години. Але ж Новий рік буває тільки раз на рік, тому зустріти його потрібно святково і по-особливому.

    Позитивних вам свят і тільки кращих побажань на 2016 рік.