За новорічним столом гості завжди тягнуться до ситним і оригінальним страв, адже кожному хочеться скуштувати смачну закуску, зроблену з фантазією. М’ясні салати на Новий рік 2016 – саме ті смачні та поживні страви, які вимагають від господинь прояви кулінарної кмітливості та новорічного креативу.
Ніжні, гострі, пряні або з кислинкою страви зобов’язані виглядати на новорічному столі цікаво, щоб одним тільки видом захоплювати і підкоряти.
Новорічний листковий салат "Ананас"
Незвичайний в оформленні та вишуканий на смак святковий салат шарами у вигляді ананаса – прекрасна ідея оригінально і недорого прикрасити свій новорічний стіл.
Блюдо готується дуже легко, а от виглядає не інакше, як якийсь вишуканий делікатес, до створення якого доторкнувся жоден кращий шеф-кухар.
Інгредієнти для новорічного салату
- Курячі яйця – 4 шт .;
- Горіхи (волоські) – за смаком;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт. середнього розміру;
- Майонез – за смаком;
- Куряче філе (відварене) – 250 г;
- Яблуко – 1 шт .;
- Картопля – 3 шт .;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Ананас консервований (кільцями) – 5 шт .;
- Лимонний сік – 1 ч. Л .;
- Сіль за смаком.
Приготування
- На великій тертці натираємо відвареної очищену картоплю і яйце (окремо).
- Середньо нарізаємо філе курки.
- Шаткуємо цибулю.
- З яблука видаляємо серцевину, очищаємо його від шкірки, трьом на крупній тертці.
- Дрібно ріжемо консервований ананас.
Приступаємо до викладання шарів салату:
- частина тертої картоплі кладемо на дно тарілки, за смаком солимо його, перчимо;
- змащуємо всю поверхню картопляного шару майонезом;
- викладаємо трохи шинкованного лука, розподіляємо його рівномірно по всій поверхні, перчимо, солимо;
- далі формуємо шар з нарізаного курячого філе, змащуємо його майонезом;
- викладаємо терте яблуко, зверху кладемо яєчний шар. Солимо, перчимо, зволожуємо майонезом;
- поверх яблучного шару кладемо трохи ананасів, потім в тому ж порядку викладаємо всі попередні шари. В цілому повинно вийти 10 шарів.
Коли всі шари викладені – присипаємо верх страви тертим яйцем, розподіляємо його по поверхні салату, який потім повністю змащуємо майонезом.
Прикраса страви волоськими горіхами
Щоб завершити приготування святкового салату – прикрашаємо його очищеними волоськими горіхами. Кладемо горішки щільніше один до одного, щоб відстань між ними залишалося мінімальне. При бажанні, горіхи можна подрібнити і посипати ними поверхню страви.
Хвіст «ананаса» робимо з пір’я зеленої цибулі. Все – салат готовий, даємо йому трохи настоятися, потім подаємо до столу.
Готуємо та інші м’ясні салати на новий рік.
- Салат «Малахітовий браслет»
- Рецепт німецького м’ясного салату
- Підбірка салатів з м’ясом і ананасами
Чим замінити горіхи в оздобленні
Ті, хто не любить волоські горіхи, можуть замінити їх:
- грибами (консервованими або вареними);
- кукурудзою;
- нарізаними огірками (свіжими або солоними);
- тонкими пластинками ананаса і т. д.
Визначайтеся з продуктами для прикраси в залежності від своїх смакових переваг.
Читайте ще схожі записи:
Який салат зробити на новий рік
«Шапка Мономаха»: салат на Новий рік
Вишуканий і дуже незвичайний салат «Шапка Мономаха» не просто здивує, а вразить ваших гостей. Незважаючи на зовнішню компактність, страви вистачить на кілька порцій.
Безумовно, доведеться з приготуванням повозитися, проте заради такої смакоти варто витрачати дорогоцінний передсвятковий час.
Інгредієнти для новорічного м’ясного салату
- Буряк – 1 шт .;
- Волоські горіхи – 50-80 г;
- Яловичина (або свинина) – 300 г;
- Зелений консервований горошок – 1 ч. Л. (для прикрас);
- Картопля – 4 шт .;
- Перець (мелений) – за смаком;
- Часник – 2-3 зубки;
- Яйця (курячі) – 3-4 шт .;
- Гранат – 1 шт. (для прикрас);
- Сир (твердий) – 100-150 г;
- Майонез – за смаком;
- Морква – 1 шт .;
- Сіль за смаком;
- Петрушка (подрібнена) – 2 ст. л.
Підготовка продуктів
- Відварюємо м’ясо, охолоджуємо, ріжемо середніми кубиками (можна тонкою соломкою).
- Картопля варимо «в мундирах», охолоджуємо (не чекайте, поки коренеплід охолоне в воді, злийте її і нехай він холоне окремо), чистимо від шкірки, трьом на крупній тертці.
- Морква використовуємо сиру: ретельно обмиваємо її в воді, очищаємо, трьом на дрібній тертці.
- Часник чистимо, пропускаємо через чеснокодавку.
- Буряк відварюємо (до розм’якшення), охолоджуємо, чистимо, натираємо на тертці (великої). Можна приготувати буряк інакше – запекти його в духовці (у фользі) протягом години при t 180 ° С.
- Сир подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
- Відварюємо яйця, відразу ж перекладаємо їх в холодну воду, щоб вони охололи, потім очищаємо від шкаралупи. Білки тремо на тертці (бажано дрібної), жовтки рубаємо ножем. Розкладаємо яєчну нарізку з різних мисках.
- Зелень миємо, обсушуємо, шаткуємо.
- Волоські горіхи дрібніше ножем, або за допомогою блендера.
Укладання шарів салату
Викладаючи кожен продуктовий шар, не забувайте змащувати його майонезом, а також при необхідності перчити і солити. Можна змащувати майонезом продукти окремо і вже просоченими викладати їх на блюдо.
шари
- ½ тертої картопляної маси;
- крупно натерта буряк;
- сир;
- половина м’яса;
- нарізана зелень;
- яєчні жовтки;
- морква з часником;
- частина горіхів упереміш з сиром;
- залишок зелені, м’яса, волоських горіхів (один шар);
- салат повністю покриваємо картоплею (заздалегідь змішаним з майонезом), щоб не проглядалися кольору інших продуктів. З салату формуємо своєрідну гірку, потім надаємо їй форму шапки. Робіть все змоченими у воді руками.
- Майже готовий м’ясний салат покриваємо тонким шаром майонезу. При бажанні, майонез можна присипати тертим яєчним білком, але це не обов’язково.
- З тертого сиру і залишку білка формуємо «галявину шапки».
- Посипаємо її рубаними горіхами, роблячи з них, як би «хутро для шапки».
Прикрашаємо салат «Шапка Мономаха» зеленим горошком і зернами граната (можна зробити, як на фото, а можна прикрасити якось по-своєму).
Приготований м’ясний делікатес затягуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник, щоб закуска настоялась.
Через час листковий салат дістаємо, плівку знімаємо, чіпляємо на верхівку нашої «шапки» корону, зроблену з червоної цибулі, і наповнену гранатовими зернами.
Пропонуємо ще кілька цікавих м’ясних салатів на Новий рік.
- Салат з яловичиною «Чоловічі мрії»
- Мексиканський салат з куркою
- Салат «Гранатовий браслет»
- Англійська салат з куркою
М’ясний салат «Соняшник» з грибами
М’ясні салати на Новий рік 2016 мають в своєму арсеналі один простий, але неймовірно смачний салат «Соняшник».
Готується блюдо (яке інакше, як кулінарним шедевром не назвеш) досить швидко, та й на продукти особливо витрачатися не доведеться.
Як готувати новорічний салат
- Одну велику моркву відварюємо, охолоджуємо, чистимо, натираємо на дрібній тертці;
- Сире куряче філе (300 г) дрібно нарізаємо, смажимо на олії до готовності (приблизно 10 хвилин), солимо за смаком;
- 3 варені яйця трьом на тертці (дрібної);
- Мариновані печериці (200 г) нарізаємо дрібно;
- Лук (ріпчаста або порей) подрібнюємо півкільцями (к-ть визначайте на свій розсуд). Якщо все ж готувати будете з ріпчастою цибулею, тоді поріжте його дрібно і на 10 хвилин залийте окропом, після це воду злийте;
- Викладаємо на дно тарілки нарізане філе, змащуємо його майонезом;
- На курку кладемо шар моркви, також змащеній майонезом;
- Потім викладаємо гриби, знову заправляємо їх;
- На печериці кладемо цибулю, потім яйця, і знову просочуємо продукти майонезом;
- Верхнім шаром кладемо консервовану кукурудзу (400 г);
- По колу салату вставляємо чіпси овальної форми, це у нас будуть пелюстки «соняшника».
Ось і все – наш листковий м’ясний салат до новорічного столу готовий. Подавайте блюдо і захоплювати своїх гостей, вже повірте, байдужих до вашого творіння точно не залишиться.
І наостанок ще невелика добірка новорічних м’ясних салатів.
- Салат «Кавунова долька»
- Грецький салат з куркою
- М’ясний салат з селерою
- Салат з куркою і маслинами
Оригінальні м’ясні салати на новий рік 2016, рецепти яких ми розглянули, допоможуть вам прикрасити святкове застілля і зробити його більш ситним і незвичайним.
Зустрічайте Новий рік красиво і зі смаком, і нехай радість від зустрічі чарівного свята розтягнеться на весь наступний рік.
З новим роком!