Як приготувати новорічні салати з м’яса

М'ясні салати на новий рік
За новорічним столом гості завжди тягнуться до ситним і оригінальним страв, адже кожному хочеться скуштувати смачну закуску, зроблену з фантазією. М’ясні салати на Новий рік 2016 – саме ті смачні та поживні страви, які вимагають від господинь прояви кулінарної кмітливості та новорічного креативу.

Ніжні, гострі, пряні або з кислинкою страви зобов’язані виглядати на новорічному столі цікаво, щоб одним тільки видом захоплювати і підкоряти.

Новорічний листковий салат "Ананас"

Незвичайний в оформленні та вишуканий на смак святковий салат шарами у вигляді ананаса – прекрасна ідея оригінально і недорого прикрасити свій новорічний стіл.

Блюдо готується дуже легко, а от виглядає не інакше, як якийсь вишуканий делікатес, до створення якого доторкнувся жоден кращий шеф-кухар.

Інгредієнти для новорічного салату

  • Курячі яйця – 4 шт .;
  • Горіхи (волоські) – за смаком;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт. середнього розміру;
  • Майонез – за смаком;
  • Куряче філе (відварене) – 250 г;
  • Яблуко – 1 шт .;
  • Картопля – 3 шт .;
  • Мелений чорний перець – за смаком;
  • Ананас консервований (кільцями) – 5 шт .;
  • Лимонний сік – 1 ч. Л .;
  • Сіль за смаком.

Приготування

  1. На великій тертці натираємо відвареної очищену картоплю і яйце (окремо).
  2. Середньо нарізаємо філе курки.
  3. Шаткуємо цибулю.
  4. З яблука видаляємо серцевину, очищаємо його від шкірки, трьом на крупній тертці.
  5. Дрібно ріжемо консервований ананас.

Новорічний м'ясної листковий салат

Приступаємо до викладання шарів салату:

  • частина тертої картоплі кладемо на дно тарілки, за смаком солимо його, перчимо;
  • змащуємо всю поверхню картопляного шару майонезом;
  • викладаємо трохи шинкованного лука, розподіляємо його рівномірно по всій поверхні, перчимо, солимо;
  • далі формуємо шар з нарізаного курячого філе, змащуємо його майонезом;
  • викладаємо терте яблуко, зверху кладемо яєчний шар. Солимо, перчимо, зволожуємо майонезом;
  • поверх яблучного шару кладемо трохи ананасів, потім в тому ж порядку викладаємо всі попередні шари. В цілому повинно вийти 10 шарів.

Коли всі шари викладені – присипаємо верх страви тертим яйцем, розподіляємо його по поверхні салату, який потім повністю змащуємо майонезом.

Прикраса страви волоськими горіхами

Щоб завершити приготування святкового салату – прикрашаємо його очищеними волоськими горіхами. Кладемо горішки щільніше один до одного, щоб відстань між ними залишалося мінімальне. При бажанні, горіхи можна подрібнити і посипати ними поверхню страви.

Як приготувати новорічні салати з м'яса

Хвіст «ананаса» робимо з пір’я зеленої цибулі. Все – салат готовий, даємо йому трохи настоятися, потім подаємо до столу.

Готуємо та інші м’ясні салати на новий рік.

  • Салат «Малахітовий браслет»
  • Рецепт німецького м’ясного салату
  • Підбірка салатів з м’ясом і ананасами

Чим замінити горіхи в оздобленні

Ті, хто не любить волоські горіхи, можуть замінити їх:

  • грибами (консервованими або вареними);
  • кукурудзою;
  • нарізаними огірками (свіжими або солоними);
  • тонкими пластинками ананаса і т. д.

Визначайтеся з продуктами для прикраси в залежності від своїх смакових переваг.

Читайте ще схожі записи:


Який салат зробити на новий рік

«Шапка Мономаха»: салат на Новий рік

Вишуканий і дуже незвичайний салат «Шапка Мономаха» не просто здивує, а вразить ваших гостей. Незважаючи на зовнішню компактність, страви вистачить на кілька порцій.

Безумовно, доведеться з приготуванням повозитися, проте заради такої смакоти варто витрачати дорогоцінний передсвятковий час.

Інгредієнти для новорічного м’ясного салату

  • Буряк – 1 шт .;
  • Волоські горіхи – 50-80 г;
  • Яловичина (або свинина) – 300 г;
  • Зелений консервований горошок – 1 ч. Л. (для прикрас);
  • Картопля – 4 шт .;
  • Перець (мелений) – за смаком;
  • Часник – 2-3 зубки;
  • Яйця (курячі) – 3-4 шт .;
  • Гранат – 1 шт. (для прикрас);
  • Сир (твердий) – 100-150 г;
  • Майонез – за смаком;
  • Морква – 1 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Петрушка (подрібнена) – 2 ст. л.

«Шапка Мономаха» - м'ясний салат на Новий рік

Підготовка продуктів

  1. Відварюємо м’ясо, охолоджуємо, ріжемо середніми кубиками (можна тонкою соломкою).
  2. Картопля варимо «в мундирах», охолоджуємо (не чекайте, поки коренеплід охолоне в воді, злийте її і нехай він холоне окремо), чистимо від шкірки, трьом на крупній тертці.
  3. Морква використовуємо сиру: ретельно обмиваємо її в воді, очищаємо, трьом на дрібній тертці.
  4. Часник чистимо, пропускаємо через чеснокодавку.
  5. Буряк відварюємо (до розм’якшення), охолоджуємо, чистимо, натираємо на тертці (великої). Можна приготувати буряк інакше – запекти його в духовці (у фользі) протягом години при t 180 ° С.
  6. Сир подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
  7. Відварюємо яйця, відразу ж перекладаємо їх в холодну воду, щоб вони охололи, потім очищаємо від шкаралупи. Білки тремо на тертці (бажано дрібної), жовтки рубаємо ножем. Розкладаємо яєчну нарізку з різних мисках.
  8. Зелень миємо, обсушуємо, шаткуємо.
  9. Волоські горіхи дрібніше ножем, або за допомогою блендера.

Укладання шарів салату

Викладаючи кожен продуктовий шар, не забувайте змащувати його майонезом, а також при необхідності перчити і солити. Можна змащувати майонезом продукти окремо і вже просоченими викладати їх на блюдо.

шари

  • ½ тертої картопляної маси;
  • крупно натерта буряк;
  • сир;
  • половина м’яса;
  • нарізана зелень;
  • яєчні жовтки;
  • морква з часником;
  • частина горіхів упереміш з сиром;
  • залишок зелені, м’яса, волоських горіхів (один шар);
  • салат повністю покриваємо картоплею (заздалегідь змішаним з майонезом), щоб не проглядалися кольору інших продуктів. З салату формуємо своєрідну гірку, потім надаємо їй форму шапки. Робіть все змоченими у воді руками.
  • Майже готовий м’ясний салат покриваємо тонким шаром майонезу. При бажанні, майонез можна присипати тертим яєчним білком, але це не обов’язково.
  • З тертого сиру і залишку білка формуємо «галявину шапки».
  • Посипаємо її рубаними горіхами, роблячи з них, як би «хутро для шапки».

Прикрашаємо салат «Шапка Мономаха» зеленим горошком і зернами граната (можна зробити, як на фото, а можна прикрасити якось по-своєму).

Як зробити м'ясний салат «Шапка Мономаха» на Новий рік

Приготований м’ясний делікатес затягуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник, щоб закуска настоялась.

Через час листковий салат дістаємо, плівку знімаємо, чіпляємо на верхівку нашої «шапки» корону, зроблену з червоної цибулі, і наповнену гранатовими зернами.

Як прикрасити новорічний салат з м'яса «Шапка Мономаха»

Пропонуємо ще кілька цікавих м’ясних салатів на Новий рік.

  • Салат з яловичиною «Чоловічі мрії»
  • Мексиканський салат з куркою
  • Салат «Гранатовий браслет»
  • Англійська салат з куркою

М’ясний салат «Соняшник» з грибами

М’ясні салати на Новий рік 2016 мають в своєму арсеналі один простий, але неймовірно смачний салат «Соняшник».

Готується блюдо (яке інакше, як кулінарним шедевром не назвеш) досить швидко, та й на продукти особливо витрачатися не доведеться.

Як готувати новорічний салат

  1. Одну велику моркву відварюємо, охолоджуємо, чистимо, натираємо на дрібній тертці;
  2. Сире куряче філе (300 г) дрібно нарізаємо, смажимо на олії до готовності (приблизно 10 хвилин), солимо за смаком;
  3. 3 варені яйця трьом на тертці (дрібної);
  4. Мариновані печериці (200 г) нарізаємо дрібно;
  5. Лук (ріпчаста або порей) подрібнюємо півкільцями (к-ть визначайте на свій розсуд). Якщо все ж готувати будете з ріпчастою цибулею, тоді поріжте його дрібно і на 10 хвилин залийте окропом, після це воду злийте;
  6. Викладаємо на дно тарілки нарізане філе, змащуємо його майонезом;
  7. На курку кладемо шар моркви, також змащеній майонезом;
  8. Потім викладаємо гриби, знову заправляємо їх;
  9. На печериці кладемо цибулю, потім яйця, і знову просочуємо продукти майонезом;
  10. Верхнім шаром кладемо консервовану кукурудзу (400 г);
  11. По колу салату вставляємо чіпси овальної форми, це у нас будуть пелюстки «соняшника».

М'ясний салат «Соняшник» з грибами - рецепт до Нового Року

Ось і все – наш листковий м’ясний салат до новорічного столу готовий. Подавайте блюдо і захоплювати своїх гостей, вже повірте, байдужих до вашого творіння точно не залишиться.

І наостанок ще невелика добірка новорічних м’ясних салатів.

  • Салат «Кавунова долька»
  • Грецький салат з куркою 
  • М’ясний салат з селерою
  • Салат з куркою і маслинами

Оригінальні м’ясні салати на новий рік 2016, рецепти яких ми розглянули, допоможуть вам прикрасити святкове застілля і зробити його більш ситним і незвичайним.

Зустрічайте Новий рік красиво і зі смаком, і нехай радість від зустрічі чарівного свята розтягнеться на весь наступний рік.

З новим роком!