Як приготувати новорічні салати з фруктів

Фруктові салати на новий рік
Новорічний стіл – це величезна різноманітність смачних страв, серед яких обов’язково є м’ясні, рибні, овочеві і, безумовно, солодкі десерти. Фруктові салати на новий рік 2016 повинні бути незвичайними, адже господиня року любить все красиве і оригінальне, тому запасайтеся цікавими рецептами вже зараз. Добірку саме таких рецептів ми і хочемо вам запропонувати, користуйтеся нашими порадами та ідеями, і нехай ваше застілля буде по-святковому смачним.

Фруктовий салат «Салют» з твердим сиром

Легкий салат з особливим солодко-пікантний смак стане не просто прикрасою новорічного столу, але і відмінним завершенням святкового застілля.

Готується салат з фруктів на новий рік дуже швидко, навіть новорічне оформлення не відніме у вас багато часу. Готуйте відразу побільше десерту, тому що відірвати від нього гостей буде просто неможливо.

Складові

  • Мандарин – 2 шт .;
  • Кайенский мелений перець – 1 щіпка;
  • Сир твердих сортів – 50 г;
  • Ананас (свіжий) – 2 пластини;
  • Яблуко – 1 шт .;
  • Ківі – 1 шт .;
  • Перець чилі – ½ або 1 шт. (за смаком).

Продукти для заправки

  • Лимонний сік – ½ ч. Л .;
  • Натуральний йогурт – 3-4 ст. л .;
  • Сметана – 1 ст. л.

Новорічний фруктовий салат «Салют» з твердим сиром

Як приготувати фруктовий салат

  1. Невеликими шматочками нарізаємо яблуко.
  2. Пластини ананаса очищаємо від насіння і також дрібно нарізаємо.
  3. Мандарини очищаємо від шкірки, ділимо цитрусові на дольки.
  4. Твердий сир ріжемо кубиками.
  5. Чилі подрібнюємо, змішуємо з нарізаною ананасом, сиром, яблуком і часточками мандарина.
  6. Готуємо заправку для фруктового салату: змішуємо в окремій мисці сметану, лимонний сік, йогурт.
  7. Заправляємо десерт, прикрашаємо його гілочками м’яти і подаємо до новорічного столу.

Кількість інгредієнтів в рецепті розраховане на невелику порцію (2-3 людини). Якщо за вашим святковим столом намічається більше гостей, тоді збільште кількість продуктів в 2-3 рази.

Що стосується гострого чилі, то його зміст можете не збільшувати, щоб пекучий смак не перебивав основний, ніжно-солодкий, присмак святкового десерту.

Салат з фруктів на Новий рік «Асорті»

Вже якщо душа вимагає в святкову ніч чогось особливого, тоді фруктовий Мультимікс на лікері – це те, що потрібно. Величезна різноманітність фруктів робить десерт не тільки корисним, а й унікальним на смак.

Переплетення тонких і різких фруктових ноток стане справжньою окрасою вашого страви, і приготувати ви його зможете всього за 20 хвилин.

Інгредієнти для новорічного салату

  • Апельсин – 1 шт .;
  • Яблуко – 2 шт .;
  • Ківі – 1 шт .;
  • Гранатові зерна – 2 ст. л .;
  • Банан – 1 шт .;
  • Карамболь – (за смаком);
  • Лікер – 4 ст. л .;
  • Шоколад (переважно гіркий) – 20 г.

Салат з фруктів на Новий рік «Асорті»

Як приготувати

  1. Фрукти моєму, очищаємо від шкірки.
  2. Всю фруктову м’якоть нарізаємо невеликими квадратиками.
  3. З нарізки в креманке викладаємо шари:
  • яблуко;
  • банан;
  • апельсин;
  • ківі;
  • зерна граната.

Зверху салат поливаємо лікером і присипаємо тертим шоколадом. Для більшого ефекту кладемо карамболь (плід, що росте у вигляді зірки).

Як приготувати новорічні салати з фруктів Якщо ви не зможете купити карамболь – її можна замінити.
В якості заміни підійдуть грейпфрут, лимон, папайя. Все залежить від того, який смаковий відтінок ви хочете надати салату – кислий або солодкий.

Новорічний салат з фруктів з медом «Сніжинка»

Простий в приготуванні салат дуже ефектно виглядає на святковому столі в силу свого надзвичайно оригінального оформлення.

Подаючи на стіл блюдо з нарізаних різнокольорових фруктів, прикритих пластівцями маленьких сніжинок з йогурту, ви не тільки прикрашаєте своє застілля, але і показуєте гостям, яка ви чудова господиня.

Складові

  • Мандарини – 4 шт .;
  • Хурма (велика) – 1 шт .;
  • Лимон – ½ шт .;
  • Яблуко – 1 шт .;
  • Мед – 4 ст. л .;
  • Банан – 2 шт .;
  • Ківі – 1-2 шт .;
  • Гранат – 1 шт.

Новорічний салат з фруктів з медом «Сніжинка»

Крок 1: розтоплюємо мед

Насамперед нам необхідно розтопити засахарівшійся мед. Для цього поміщаємо частина меду в скляну ємність і ставимо її в миску з гарячою водою. Нагріти мед потрібно не вище 40 ° С, інакше – він просто втратить свої цілющі властивості.

Крок 2: готуємо фруктовий салат

Овочі миємо, очищаємо від шкірки і приступаємо до їх подрібнення:

  • яблуко нарізаємо середніми шматочками, скроплюємо їх лимонним соком, щоб вони не потемніли;
  • некрупно нарізаємо банани, і також скроплюємо їх соком з лимона. Банани для салату намагайтеся вибирати послаще. Темні крапочки на банановій шкірці – вірна ознака солодкого плоду;
  • мандарини розбираємо на часточки, виймаємо з них кісточки, після чого розрізаємо цитрусові на більш дрібні шматочки;
  • середньо нарізаємо очищений ківі;
  • стиглу, але тверду хурму ріжемо дрібно;
  • змішуємо фрукти, поливаємо розтопленим медом, ретельно перемішуємо, щоб кожен шматочок добре просочився.

Крок 3: прикрашаємо фруктовий салат йогуртом і гранатом

Наш десерт називається «Сніжинка», і саме їй ми прикрасимо готову страву. Візьміть трохи натурального йогурту і зробіть з його допомогою на поверхні салату маленькі красиві сніжинки.

Як прикрасити новорічний фруктовий салат йогуртом і гранатом

У центрі салату викладіть зірку з зерен граната. Така прикраса краще робити окремо в кожній креманке з десертом, щоб всі гості отримали вишукано прикрашену порцію, це справить куди більш сильне враження.

Для завершення образу страви можна подати креманку на серветці у вигляді сніжинки. Буде це виглядати дуже ефектно і стильно.

Фруктовий салат "Ананас під снігом»

Поєднання ніжного смаку екзотичного фрукта і білосніжного майонезу зі згущеним молоком надає десерту легку пікантність. Своєрідна подача лише посилює враження від приготованого ласощі.

Приготувати такий салат – справа 10-15 хвилин. Мінімум інгредієнтів, і всі доступні, – і ваш ласий фруктовий десерт готовий радувати запрошених гостей.

Інгредієнти для рецепта

  • Ананас – 2 шт .;
  • Гілочки м’яти (свіжої) – за смаком;
  • Згущене молоко – ½ ст .;
  • Яблуко – 2 шт .;
  • Банан – 2 шт .;
  • Майонез – ½ ст.

Фруктовий салат

Приготування

  1. Очищені банани і яблука дрібно нарізаємо.
  2. Ананас розрізаємо. 3 отриманих ананасових скибочки ріжемо дрібними кубиками.
  3. Фруктову нарізку заправляємо сумішшю з згущеного молока і майонезу. Це потрібно для того, щоб продукти просочилися заправкою, і салат не вийшов сухим.

Ретельно перемішуємо інгредієнти і поливаємо поверхню салату тієї ж сумішшю з згущеного молока і майонезу, тільки так, щоб вона покривала десерт і була схожа на снігове ковдру.

Коли все приготуєте – дайте салату охолонути. Безпосередньо перед його подачею на стіл – перекладіть страву в шкірку ананаса (повністю очищену від м’якоті) і прикрасьте десерт гілочками м’яти.

Салат з фруктів з прянощами в ананасових човниках

Якщо ви шукайте якийсь незвичайний рецепт новорічного фруктового салату, тоді солодко-пряний десерт з фруктів – то, що вам потрібно. Незвичайне поєднання інгредієнтів створює воістину неповторний смак.

Унікальність страви вишукано підкреслює свіжий імбир і ароматна м’ята. З таким набором прянощів у вашого десерту немає шансу довго затриматися на святковому столі.

Інгредієнти для новорічного салату

  • Банан – 2 шт .;
  • Імбир – свіжий корінь довжиною 2 см;
  • Манго – 1 шт .;
  • Кориця (не бороною) – 1 паличка (не більше 2,5 см);
  • Вода – 300 мл;
  • Лимонний сік – ½ шт .;
  • Ананас – 1 шт .;
  • Полуниця – 300 г;
  • Гвоздика – 1 шт .;
  • Гілочки м’яти – (для прикраси);
  • Коричневий цукор – 75 г.

Новорічний салат з фруктів з прянощами в ананасових човниках

Приготування

Готуємо цукровий сироп

Готуємо сироп з цукру, гвоздики, кориці і води.

Доводимо пряну суміш до кипіння, зменшуємо вогонь і так проварюємо сироп 5 хвилин, поки обсяг води не зменшиться на 1/3. Після цього сироп знімаємо з плити і охолоджуємо.

нарізка фруктів

  1. Полуницю і манго ріжемо навпіл. З розрізаного на половинки манго дістаємо кісточку, зрізаємо шкірку, а м’якоть нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Банани очищаємо від шкірки, нарізаємо їх не товстими кружальцями.
  3. Корінь імбиру звільняємо від шкірки, нарізаємо його соломкою.

Всю нарізку з фруктів перекладаємо в салатник, заправляємо десерт цукровим сиропом (процідженим), ретельно блюдо перемішуємо.

Робимо ананасові човники

Розрізаємо ананас на 2 рівні половини. Потім, залишивши відстань від стінок приблизно 5-7 мм, тонким ножем вирізаємо ананасовий м’якоть. Процедуру проробляємо на великій тарілці, щоб сік стікав саме в неї, а не на стіл.

Видаляємо з вирізаною м’якоті качан, а саму м’якоть нарізаємо середніми кубиками.

fruktovye-salaty-na-novyj-god.jpg9

Ананасовий нарізку разом з соком, що виділився додаємо в салатник. Всі продукти ще раз перемішуємо.

Наостанок розкладаємо смачний салат з фруктів по ананасовим човник, прикрашаємо його гілочками запашної м’яти і подаємо до новорічного столу.

Фруктові салати на новий рік 2016: ідеї для оформлення

Оскільки Новий рік – свято особливе, то і оформляти святкові страви потрібно якось незвично, так, щоб гостям запам’ятався не тільки їх смак, але і зовнішній вигляд. Наближається рік червоної вогняної Мавпи, значить, і салати повинні бути прикрашені відповідно – яскраво, креативно, з фантазією.

Пропонуємо вашій увазі варіанти для прикраси.

Сніговик з банана

Фруктові салати на новий рік - ідеї для оформлення

fruktovye-salaty-na-novyj-god.jpg11

Новорічна ялинка з ківі

Новорічна ялинка з ківі з використанням додаткових інгредієнтів, щоб можна було зробити так звані «іграшки для ялинки».

Новорічна ялинка з ківі для прикраси салату

fruktovye-salaty-na-novyj-god.jpg13

Зірка або квіти

Зірка, вирізана з ківі, банана, шкірки або м’якоті яблука і т. П.

fruktovye-salaty-na-novyj-god.jpg19

Для любителів карвінгу пропонуємо кілька докладних майстер класів з прикрас.

  • Ялинка з апельсина
  • Ялинка з лимона
  • Ялинка з фруктів
  • Рибка з дині
  • Квітка з ківі
  • Золота рибка з лимона

мавпа

Особливо цікава ідея – мавпа, зроблена повністю з фруктів. Щоб спорудити таку фруктову скульптуру – знадобиться:

  • 1 манго;
  • 4 банана;
  • 2 апельсина;
  • 1 ананас;
  • 2 колечка хурми;
  • 3 оливки або маслини.

Як зробити мавпу з фруктів

  1. Зрізаємо верхівку ананаса, роблячи в ньому невелике заглиблення. Ананас ставимо на тарілку, він у нас буде за тулуб.
  2. Зверху на ананас поміщаємо «голову» – очищений від шкірки манго.
  3. Один апельсин розрізаємо строго навпіл – це у нас будуть вуха, з другого робимо рот.
  4. У манго, з боків, робимо середньо глибокі надрізи, в які потім вставляємо вуха – половинки цитрусового. За таким же принципом в нижній частині «голови» мавпи вставляємо апельсиновий рот.
  5. Робимо в манго отвори для очей. Очі у нас – це маслини (або оливки), які будуть оточені тонкими кільцями з хурми.
  6. В апельсині проробляємо отвори для носа і вставляємо в отвір 1 маслину.
  7. У верхній і нижній частинах ананаса проробляємо дірки і вставляємо в них неочищені банани.
  8. Як капелюхи для мавпи використовуйте звичайну піалу. Ось і все, трохи зусиль – і ваш розкішний десерт до нового року готовий.

Як зробити мавпу з фруктів на Новий рік

fruktovye-salaty-na-novyj-god.jpg15

fruktovye-salaty-na-novyj-god.jpg16

fruktovye-salaty-na-novyj-god.jpg17

fruktovye-salaty-na-novyj-god.jpg18

Експериментуйте з оформленням страв, це не тільки вразить в результаті ваших гостей, але і принесе вам масу приємних емоцій в процесі приготування. Фруктові салати на новий рік 2016 повинні бути смачними й незвичайними.

У новорічну ніч радуйте себе і близьких тільки оригінальними десертами – і нехай свято чудес і добра стане для вас яскравим враженням на весь наступний рік.

З новим роком!