Новорічний стіл – це величезна різноманітність смачних страв, серед яких обов’язково є м’ясні, рибні, овочеві і, безумовно, солодкі десерти. Фруктові салати на новий рік 2016 повинні бути незвичайними, адже господиня року любить все красиве і оригінальне, тому запасайтеся цікавими рецептами вже зараз. Добірку саме таких рецептів ми і хочемо вам запропонувати, користуйтеся нашими порадами та ідеями, і нехай ваше застілля буде по-святковому смачним.
Фруктовий салат «Салют» з твердим сиром
Легкий салат з особливим солодко-пікантний смак стане не просто прикрасою новорічного столу, але і відмінним завершенням святкового застілля.
Готується салат з фруктів на новий рік дуже швидко, навіть новорічне оформлення не відніме у вас багато часу. Готуйте відразу побільше десерту, тому що відірвати від нього гостей буде просто неможливо.
Складові
- Мандарин – 2 шт .;
- Кайенский мелений перець – 1 щіпка;
- Сир твердих сортів – 50 г;
- Ананас (свіжий) – 2 пластини;
- Яблуко – 1 шт .;
- Ківі – 1 шт .;
- Перець чилі – ½ або 1 шт. (за смаком).
Продукти для заправки
- Лимонний сік – ½ ч. Л .;
- Натуральний йогурт – 3-4 ст. л .;
- Сметана – 1 ст. л.
Як приготувати фруктовий салат
- Невеликими шматочками нарізаємо яблуко.
- Пластини ананаса очищаємо від насіння і також дрібно нарізаємо.
- Мандарини очищаємо від шкірки, ділимо цитрусові на дольки.
- Твердий сир ріжемо кубиками.
- Чилі подрібнюємо, змішуємо з нарізаною ананасом, сиром, яблуком і часточками мандарина.
- Готуємо заправку для фруктового салату: змішуємо в окремій мисці сметану, лимонний сік, йогурт.
- Заправляємо десерт, прикрашаємо його гілочками м’яти і подаємо до новорічного столу.
Кількість інгредієнтів в рецепті розраховане на невелику порцію (2-3 людини). Якщо за вашим святковим столом намічається більше гостей, тоді збільште кількість продуктів в 2-3 рази.
Що стосується гострого чилі, то його зміст можете не збільшувати, щоб пекучий смак не перебивав основний, ніжно-солодкий, присмак святкового десерту.
Салат з фруктів на Новий рік «Асорті»
Вже якщо душа вимагає в святкову ніч чогось особливого, тоді фруктовий Мультимікс на лікері – це те, що потрібно. Величезна різноманітність фруктів робить десерт не тільки корисним, а й унікальним на смак.
Переплетення тонких і різких фруктових ноток стане справжньою окрасою вашого страви, і приготувати ви його зможете всього за 20 хвилин.
Інгредієнти для новорічного салату
- Апельсин – 1 шт .;
- Яблуко – 2 шт .;
- Ківі – 1 шт .;
- Гранатові зерна – 2 ст. л .;
- Банан – 1 шт .;
- Карамболь – (за смаком);
- Лікер – 4 ст. л .;
- Шоколад (переважно гіркий) – 20 г.
Як приготувати
- Фрукти моєму, очищаємо від шкірки.
- Всю фруктову м’якоть нарізаємо невеликими квадратиками.
- З нарізки в креманке викладаємо шари:
- яблуко;
- банан;
- апельсин;
- ківі;
- зерна граната.
Зверху салат поливаємо лікером і присипаємо тертим шоколадом. Для більшого ефекту кладемо карамболь (плід, що росте у вигляді зірки).
Якщо ви не зможете купити карамболь – її можна замінити.
В якості заміни підійдуть грейпфрут, лимон, папайя. Все залежить від того, який смаковий відтінок ви хочете надати салату – кислий або солодкий.
Новорічний салат з фруктів з медом «Сніжинка»
Простий в приготуванні салат дуже ефектно виглядає на святковому столі в силу свого надзвичайно оригінального оформлення.
Подаючи на стіл блюдо з нарізаних різнокольорових фруктів, прикритих пластівцями маленьких сніжинок з йогурту, ви не тільки прикрашаєте своє застілля, але і показуєте гостям, яка ви чудова господиня.
Складові
- Мандарини – 4 шт .;
- Хурма (велика) – 1 шт .;
- Лимон – ½ шт .;
- Яблуко – 1 шт .;
- Мед – 4 ст. л .;
- Банан – 2 шт .;
- Ківі – 1-2 шт .;
- Гранат – 1 шт.
Крок 1: розтоплюємо мед
Насамперед нам необхідно розтопити засахарівшійся мед. Для цього поміщаємо частина меду в скляну ємність і ставимо її в миску з гарячою водою. Нагріти мед потрібно не вище 40 ° С, інакше – він просто втратить свої цілющі властивості.
Крок 2: готуємо фруктовий салат
Овочі миємо, очищаємо від шкірки і приступаємо до їх подрібнення:
- яблуко нарізаємо середніми шматочками, скроплюємо їх лимонним соком, щоб вони не потемніли;
- некрупно нарізаємо банани, і також скроплюємо їх соком з лимона. Банани для салату намагайтеся вибирати послаще. Темні крапочки на банановій шкірці – вірна ознака солодкого плоду;
- мандарини розбираємо на часточки, виймаємо з них кісточки, після чого розрізаємо цитрусові на більш дрібні шматочки;
- середньо нарізаємо очищений ківі;
- стиглу, але тверду хурму ріжемо дрібно;
- змішуємо фрукти, поливаємо розтопленим медом, ретельно перемішуємо, щоб кожен шматочок добре просочився.
Крок 3: прикрашаємо фруктовий салат йогуртом і гранатом
Наш десерт називається «Сніжинка», і саме їй ми прикрасимо готову страву. Візьміть трохи натурального йогурту і зробіть з його допомогою на поверхні салату маленькі красиві сніжинки.
У центрі салату викладіть зірку з зерен граната. Така прикраса краще робити окремо в кожній креманке з десертом, щоб всі гості отримали вишукано прикрашену порцію, це справить куди більш сильне враження.
Для завершення образу страви можна подати креманку на серветці у вигляді сніжинки. Буде це виглядати дуже ефектно і стильно.
Фруктовий салат "Ананас під снігом»
Поєднання ніжного смаку екзотичного фрукта і білосніжного майонезу зі згущеним молоком надає десерту легку пікантність. Своєрідна подача лише посилює враження від приготованого ласощі.
Приготувати такий салат – справа 10-15 хвилин. Мінімум інгредієнтів, і всі доступні, – і ваш ласий фруктовий десерт готовий радувати запрошених гостей.
Інгредієнти для рецепта
- Ананас – 2 шт .;
- Гілочки м’яти (свіжої) – за смаком;
- Згущене молоко – ½ ст .;
- Яблуко – 2 шт .;
- Банан – 2 шт .;
- Майонез – ½ ст.
Приготування
- Очищені банани і яблука дрібно нарізаємо.
- Ананас розрізаємо. 3 отриманих ананасових скибочки ріжемо дрібними кубиками.
- Фруктову нарізку заправляємо сумішшю з згущеного молока і майонезу. Це потрібно для того, щоб продукти просочилися заправкою, і салат не вийшов сухим.
Ретельно перемішуємо інгредієнти і поливаємо поверхню салату тієї ж сумішшю з згущеного молока і майонезу, тільки так, щоб вона покривала десерт і була схожа на снігове ковдру.
Коли все приготуєте – дайте салату охолонути. Безпосередньо перед його подачею на стіл – перекладіть страву в шкірку ананаса (повністю очищену від м’якоті) і прикрасьте десерт гілочками м’яти.
Салат з фруктів з прянощами в ананасових човниках
Якщо ви шукайте якийсь незвичайний рецепт новорічного фруктового салату, тоді солодко-пряний десерт з фруктів – то, що вам потрібно. Незвичайне поєднання інгредієнтів створює воістину неповторний смак.
Унікальність страви вишукано підкреслює свіжий імбир і ароматна м’ята. З таким набором прянощів у вашого десерту немає шансу довго затриматися на святковому столі.
Інгредієнти для новорічного салату
- Банан – 2 шт .;
- Імбир – свіжий корінь довжиною 2 см;
- Манго – 1 шт .;
- Кориця (не бороною) – 1 паличка (не більше 2,5 см);
- Вода – 300 мл;
- Лимонний сік – ½ шт .;
- Ананас – 1 шт .;
- Полуниця – 300 г;
- Гвоздика – 1 шт .;
- Гілочки м’яти – (для прикраси);
- Коричневий цукор – 75 г.
Приготування
Готуємо цукровий сироп
Готуємо сироп з цукру, гвоздики, кориці і води.
Доводимо пряну суміш до кипіння, зменшуємо вогонь і так проварюємо сироп 5 хвилин, поки обсяг води не зменшиться на 1/3. Після цього сироп знімаємо з плити і охолоджуємо.
нарізка фруктів
- Полуницю і манго ріжемо навпіл. З розрізаного на половинки манго дістаємо кісточку, зрізаємо шкірку, а м’якоть нарізаємо невеликими кубиками.
- Банани очищаємо від шкірки, нарізаємо їх не товстими кружальцями.
- Корінь імбиру звільняємо від шкірки, нарізаємо його соломкою.
Всю нарізку з фруктів перекладаємо в салатник, заправляємо десерт цукровим сиропом (процідженим), ретельно блюдо перемішуємо.
Робимо ананасові човники
Розрізаємо ананас на 2 рівні половини. Потім, залишивши відстань від стінок приблизно 5-7 мм, тонким ножем вирізаємо ананасовий м’якоть. Процедуру проробляємо на великій тарілці, щоб сік стікав саме в неї, а не на стіл.
Видаляємо з вирізаною м’якоті качан, а саму м’якоть нарізаємо середніми кубиками.
Ананасовий нарізку разом з соком, що виділився додаємо в салатник. Всі продукти ще раз перемішуємо.
Наостанок розкладаємо смачний салат з фруктів по ананасовим човник, прикрашаємо його гілочками запашної м’яти і подаємо до новорічного столу.
Фруктові салати на новий рік 2016: ідеї для оформлення
Оскільки Новий рік – свято особливе, то і оформляти святкові страви потрібно якось незвично, так, щоб гостям запам’ятався не тільки їх смак, але і зовнішній вигляд. Наближається рік червоної вогняної Мавпи, значить, і салати повинні бути прикрашені відповідно – яскраво, креативно, з фантазією.
Пропонуємо вашій увазі варіанти для прикраси.
Сніговик з банана
Новорічна ялинка з ківі
Новорічна ялинка з ківі з використанням додаткових інгредієнтів, щоб можна було зробити так звані «іграшки для ялинки».
Зірка або квіти
Зірка, вирізана з ківі, банана, шкірки або м’якоті яблука і т. П.
Для любителів карвінгу пропонуємо кілька докладних майстер класів з прикрас.
- Ялинка з апельсина
- Ялинка з лимона
- Ялинка з фруктів
- Рибка з дині
- Квітка з ківі
- Золота рибка з лимона
мавпа
Особливо цікава ідея – мавпа, зроблена повністю з фруктів. Щоб спорудити таку фруктову скульптуру – знадобиться:
- 1 манго;
- 4 банана;
- 2 апельсина;
- 1 ананас;
- 2 колечка хурми;
- 3 оливки або маслини.
Як зробити мавпу з фруктів
- Зрізаємо верхівку ананаса, роблячи в ньому невелике заглиблення. Ананас ставимо на тарілку, він у нас буде за тулуб.
- Зверху на ананас поміщаємо «голову» – очищений від шкірки манго.
- Один апельсин розрізаємо строго навпіл – це у нас будуть вуха, з другого робимо рот.
- У манго, з боків, робимо середньо глибокі надрізи, в які потім вставляємо вуха – половинки цитрусового. За таким же принципом в нижній частині «голови» мавпи вставляємо апельсиновий рот.
- Робимо в манго отвори для очей. Очі у нас – це маслини (або оливки), які будуть оточені тонкими кільцями з хурми.
- В апельсині проробляємо отвори для носа і вставляємо в отвір 1 маслину.
- У верхній і нижній частинах ананаса проробляємо дірки і вставляємо в них неочищені банани.
- Як капелюхи для мавпи використовуйте звичайну піалу. Ось і все, трохи зусиль – і ваш розкішний десерт до нового року готовий.
Експериментуйте з оформленням страв, це не тільки вразить в результаті ваших гостей, але і принесе вам масу приємних емоцій в процесі приготування. Фруктові салати на новий рік 2016 повинні бути смачними й незвичайними.
У новорічну ніч радуйте себе і близьких тільки оригінальними десертами – і нехай свято чудес і добра стане для вас яскравим враженням на весь наступний рік.
З новим роком!