Серед достатку святкових закусок – страви, приготовані з м’ясними продуктами, зникають з тарілок в першу чергу, адже м’ясні страви дуже смачні і ситні. Щоб зробити гідний салат з м’яса птиці потрібно знати кілька варіантів, наприклад як приготувати курячу грудку для цезаря, і тоді ваш святковий стіл стане чарівним. В цьому випадку знаменита закуска стане вашим улюбленим частуванням і піднесе ваші кулінарні здібності на новий рівень.
Як цікаво маринувати філе курки для цезаря
Для приготування салату в найстисліші терміни потрібно швидко і смачно зробити курку.
- Щоб смак частування був неповторним, приготуйте м’ясо з ароматними спеціями.
- Для швидкого маринування додайте трохи улюбленого алкоголю.
- Обов’язково залиште м’ясо при кімнатній температурі, так воно швидше вбере всі необхідні спеції.
- Щоб зробити блюдо смачніше і цікавіше, після маринування куряче м’ясо приготуйте на сковорідці або на пару.
- Курка, приготовлена на пару, більше підійде для салатів заправлених олією в поєднанні з рибними інгредієнтами.
- Смажити куряче м’ясо потрібно на тефлоновій сковороді з мінімальною кількістю масла.
Пропонуємо кілька варіантів маринаду для того, щоб замаринувати курку перед приготуванням її в салат.
Маринад для курки в салат цезар, простий рецепт
Складові
- Куряча грудка – 200 г + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Паприка – 0,5 ч.л. + –
- Коньяк – 1 ст.л. + –
- Часник мелений – 1 щіпка + –
Як замаринувати курку для цезаря в домашніх умовах
- Куряче м’ясо поріжте на невеликі тонкі скибки і добре вимийте їх.
- Помістіть курку в пластиковий бокс.
- Змішайте в мисці всі сухі спеції і посипте куряче філе.
- Тепер полийте м’ясо коньяком і перемішайте руками, трохи здавлюючи шматочки.
- Додайте до маринаду рослинна олія і також перемішайте.
- Витримайте курку в маринаді 15 хвилин, а потім приступайте до готування. Підсмажте м’ясо на сковорідці або запечіть в духовці до готовності.
Куряче філе можна порізати відразу після готування і додати в салат гарячим. У холодному вигляді воно також стане відмінною основою класичного цезаря з куркою.
Філе курки в маринаді з імбиром для салату цезар
Складові
- Філе курки – 300 г;
- Сіль, чорний перець – за смаком;
- Цукор – 1 ч.л .;
- Кунжутне масло – 2 ст.л .;
- Сушений імбир – 0,5 ч.л .;
- Соєвий соус – 2 ст.л .;
- Каррі – 1 ч.л .;
- Херес – 1 ст.л.
Як швидко маринувати і приготувати курку для салату
- Філе курки добре вимийте і висушіть. Гострим ножем поріжте м’ясо довгими смужками і складіть в невелику ємність.
- Посоліть, поперчіть шматочки курки і добре перемішайте.
- В окремій посудині зробіть маринад: імбир і карі змішайте разом. Додайте херес, соєвий соус і кунжутне масло.
- Кілька разів перемішайте сировину руками і накрийте ємність кришкою.
- В протягом 2 годин маринують м’ясний продукт, в прохолодному місці (в холодильнику або на балконі).
- Мариноване філе приготуйте (підсмажте або відваріть). Потім готуйте цезар з його участю.
Куряче м’ясо виходить дуже ароматним і смачним, а його ніжна текстура дозволяє насолодитися стравою сповна.
Маринад для вареної курки в салат цезар
Якщо ви додаєте в салат виключно відварну курку, можна зробити її смакові якості трохи цікавіше. За бажанням зробіть філе гострим або ж навпаки ніжним, головне, щоб рецепт не суперечив вашим смаковим поглядам. Використовуйте тільки свіжі прянощі і приправи для маринування відвареної курячої грудки.
Складові
- Куряча грудка на кістки – 400 г;
- Сіль, перець – за смаком;
- Корінь імбиру – 10 г;
- Лимонний сік – 3 ст.л .;
- Оливкова олія – 3 ст.л .;
- Соєвий соус – 1 ч.л .;
- Біле вино – 3 ст.л.
Як покроково робиться маринад для вареної курки
- Курячі грудки добре вимийте, помістіть в каструлю і залийте водою. Посоліть, поперчіть і відваріть до готовності. Потім вийміть м’ясо з бульйону і остудіть.
- Зніміть м’ясо з кістки і розберіть руками курячу грудку на кілька невеликих шматків і покладіть в миску.
- Корінь імбиру добре вимийте і натріть на дрібній тертці. Додайте до нього сік лимона, оливкова олія, соєвий соус і вино. Віночком збийте масу до однорідності.
- Готовим маринадом залийте шматочки курки, перемішайте і відставте в сторону для маринування. Маринують відварне м’ясо протягом 40 хвилин, не менше. Якщо хочете зробити м’ясо гостріше, додайте часточку подрібненого часнику і витримайте м’ясо в маринаді 1-2 години.
Тепер ви знаєте, як приготувати курячу грудку для цезаря і на кожне свято. Ви зможете готувати абсолютно різні страви. Відварити, згасити або посмажити м’ясо – вибирати вам, але в будь-якому варіанті воно порадує своїм чудовим смаком.