Серед розмаїття святкових рецептів холодних страв важко вибрати підходящий варіант, який задовольнить своїм смаком абсолютно всіх. В цьому випадку краще довго не думати, а зробити перевірений і смачний салат «Обжорка» з куркою, з цим якого впорається навіть початківець кулінар.
Все, що потрібно для приготування знатного страви, – мати під рукою всі необхідні інгредієнти і насолоджуватися процесом.
Як правильно готувати салат «Обжорка»: прості секрети приготування
Якщо ви вперше хочете приготувати це відоме ласощі або зробити його ще краще, тоді ми наведемо вам кілька цікавих кулінарних порад.
- Салат «Обжорка» вважається зимовим частуванням, так як в його склад обов’язково повинні входити консервовані продукти. Але і влітку зварганити смачний салатик не проблема, адже всі інгредієнти можна купити в магазині, якщо ще немає домашніх заготовок.
Це можуть бути самі різні варіанти: солоні і мариновані огірки, консервована квасоля, гриби і ще багато іншого. Саме вони роблять салат оригінальним.
- М’ясний інгредієнт страви теж можна варіювати, але найвдаліший – куряче м’ясо. Воно ніжне, легке і чудово поєднується з іншими інгредієнтами. Салат можна готувати з відвареним, копченим, запеченим або смаженим м’ясом – в залежності від смакових пріоритетів.
- До складу салату потрібно додати тушковані або смажені овочі. Морква, цибуля, капусту і помідори можна застосовувати для готування страви. Виготовити овочеву суміш можна на рослинному або вершковому маслі, потім повністю остудити і прибрати зайвий жир. Також можна додавати і смажені гриби.
- Заправляти салат бажано домашнім майонезом, адже він набагато смачніше і корисніше.
Для цього салату краще зробити майонез на основі домашніх яєць, такий собі густий «Провансаль», – смак страви буде набагато краще, та й консистенція частування буде максимально натуральною.
З тим, як вдома своїми руками наготувати вдосталь насичений смачний майонез, ви можете ознайомитися, переглянувши наш навчальний кулінарний відеоролик на цю тему.
- Також, якщо заправити салат якісним майонезом, йому можна надати будь-яку форму і організувати просто чудову подачу.
Салат «Обжорка»: класичний рецепт в домашніх умовах
Складові
- Відварна куряча грудка – 300 г + –
- Квасоля консервована – 250 г + –
- Печериці мариновані – 170 г + –
- Яйця курячі відварні – 6 шт. + –
- Морква – 1-2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
- Майонез домашній – 160 г + –
- Сіль, мелений чорний перець – за смаком + –
- Кріп – 1 пучок + –
- Рослинна олія – 4 ст. л. + –
Готовим дома ідеально смачний салат «Обжорка» з курки з грибами
Навіщо чекати свята, щоб покуштувати смачну страву, адже коли на столі чудові частування – це вже свято, а заодно і відмінний привід приготувати що-небудь оригінальне.
Базовий рецепт салату «Обжорка» повинен бути в арсеналі кожного кухаря. Адже його можна створити з доступних компонентів до будь-якого застілля, будь то урочистий або сімейний тихий вечерю.
- Овочі очистіть і добре вимийте. Лук наріжте кубиками, а моркву подрібніть в блендері або м’ясорубці.
- Надішліть овочеву суміш на сковорідку, влийте рослинне масло і поставте начиння на вогонь. Підсмажте компоненти до готовності.
- Мариновані гриби промийте під проточною водою і наріжте тонкими пластинами.
- Додайте печериці до підсмаженим овочам і готуйте інгредієнти ще 2 хвилини на слабкому вогні. Потім вийміть овочі і перекладіть зі сковорідки в миску, повністю остудіть.
- Відварені яйця очистіть, обсушити і подрібніть.
- Варене куряче м’ясо наріжте тонкою соломкою.
- Консервовану квасолю відкиньте на друшляк, промийте під проточною водою і добре струсіть.
- Свіжий кріп вимийте і дрібно поріжте.
- Всі подрібнені інгредієнти з’єднайте в одній мисці, приправити сіллю і перцем. Заправте салат майонезом і ретельно, але акуратно перемішайте за допомогою силіконової лопатки.
- Поставте готову страву в холодильник на 20 хвилин перед подачею. Потім розкладіть частування по невеликих (порційних) салатницю (можна використовувати верріни) і подавайте до столу.
Салат «Обжорка» з курячим м’ясом, сиром і солоними огірками: покроковий рецепт
Якщо ви цінитель твердого сиру і любите додавати його в святкові або звичайні страви, то в нашому арсеналі є для вас рецепт салату «Обжорка» з сиром.
Варто додати до стандартного набору інгредієнтів один новий – і страва тут же «заграє» яскравими фарбами смаку. Сир в салат можна додавати абсолютно різний, але тільки твердий, так як м’які види сиру категорично не підійдуть.
Складові
- Свіже куряче філе – 300 г;
- Голландський твердий сир – 100 г;
- Солоні огірки – 300 г;
- Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
- Свіжі печериці – 250 г;
- Відварені яєчні білки – 4 шт .;
- Рослинна олія – 6 ст. л .;
- Оливки – 10-12 шт .;
- Домашній майонез – 120 г.
Робимо курячий салат «Обжорка» з печерицями та солоними огірками покроково
- Ріпчасту цибулю очистіть і разом з грибами вимийте під проточною водою.
- Наріжте цибулю та печериці півкільцями. Обсмажте компоненти на рослинній олії до готовності зі спеціями і повністю остудіть. Як швидко нарізати цибулю вам покаже і розповість наш шеф повар.
- Свіже м’ясо курки добре вимийте і висушіть. Наріжте філе довгими смужками і обсмажте на олії. Трохи приправте м’ясо сіллю і перцем.
- Після зніміть філе зі сковорідки, перекладіть його на паперовий рушник і остудіть.
- Відварені яйця очистіть, відокремте білки від жовтків.
Білки наріжте дрібними кубиками, а жовтки нам зовсім не знадобляться (з них, щоб не викидати, можна зробити дуже смачну пасту для бутербродів).
- Твердий сир натріть на крупній тертці або наріжте дрібними кубиками. Солоні огірки наріжте тонкою соломкою.
- Оливки без кісточок наріжте тоненькими кружальцями.
- Всі подрібнені компоненти з’єднайте в одній ємності. Приправте інгредієнти сіллю, перцем і акуратно перемішайте.
- Заправте салат домашнім майонезом і ретельно перемішайте. Розкладіть частування по красивих тарілках, за бажанням прикрасьте зеленню і подавайте до столу.
Дивовижний, насичений, апетитний, а головне – ситний салат «Обжорка» з куркою можна наготувати заздалегідь, а потім кілька годин тримати блюдо в холодильнику.