Як посмажити котлети напівфабрикати на сковороді

kak-zharit-kotlety-polufabrikaty-na-skovorode
Готові заморожені продукти, які залишається тільки кинути на плиту і доготувати – це справжній порятунок, коли часу на довгу підготовку просто не залишається, а нагодувати сім’ю потрібно. Ми розповімо, як смажити котлети-напівфабрикати на сковороді, щоб вони нічим не відрізнялися від домашніх – соковитих, смачних і ароматних. А також навчимо правильно вибирати продукт, щоб він приносив вашим домашнім одну користь і був максимально безпечним для здоров’я.

Як правильно вибирати заморожені котлетки

Давно минули ті часи, коли напівфабрикатами називали продукти сумнівної якості, напхані хімічними барвниками і консервантами. Нині заморожені котлети практично нічим не поступаються домашнім, якщо, звичайно, правильно їх вибирати.

  • Висококласний продукт з м’ясного фаршу дійсно і по виду, і за смаком мало чим відрізнятиметься від тих котлет, що ви робите самі – просто ці продаються вже сформованими і замороженими.
  • Обов’язково звертайте увагу на склад заморожених котлет в супермаркеті. Якісний продукт не буде містити нічого в своєму складі, крім натуральних компонентів – цибулі, м’яса, спецій і прянощів. Тому, що в замороженому вигляді фарш не потребує ніяких добавках, він і без того відмінно зберігається.

Як вибрати магазинні морожені котлети напівфабрикати

  • Вивчіть термін зберігання продукту. Заморожені котлети з натурального м’яса не будуть зберігатися вічність – їх термін реалізації не так вже довгий і зазвичай не перевищує 3-5 місяців, півроку – це максимум для такої страви. Все, що зберігається довше – це ненатуральний і сумнівний напівфабрикат.
  • Ціна теж має значення. Натуральні котлети не можуть коштувати занадто дешево – в їх основу входить м’ясо, а воно має свою ціну. Тому не купуйте занадто дешеві заморожені битки, щоб не нарватися на блюдо, яке цілком може нашкодити вашому здоров’ю.

Розморожувати чи котлети з магазину перед смаженням

М’ясні напівфабрикати зазвичай готують прямо замороженими, в такому вигляді і відправляючи їх в сковороду, тому розморожувати котлетки перед смаженням не потрібно.

Єдине, що потрібно врахувати – в процесі приготування з фаршу може виділятися більше рідини, ніж зазвичай, адже він буде відтавати.

Якщо на упаковці не вказано зворотного, то котлети можна смажити відразу ж з морозильної камери, ніякої попередньої обробки продукт не вимагає, цим він і зручний.

Скільки часу смажити напівфабрикати на сковороді

Заморожені напівфабрикатні котлетки готують точно так же, як і звичайні битки зі свіжого м’яса, ніякої особливої ​​технології тут не потрібно. В середньому на прожарювання стандартних котлеток у вас піде від 15 до 20 хвилинок.

Який час потрібно щоб посмажити котлетки напівфабрикати

Плоскі і широкі битки (як для бургерів) готуються дещо менше, їх буде досить потримати на сковороді по 5-6 хвилин з кожного боку.

А ось круглі котлетки, фрикадели, доведеться, навпаки, посмажити довше, щоб вони як слід пропеклися всередині. Для цього їх варто загасити під кришкою після обсмажування.

Як правильно смажити напівфабрикати на сковорідці

  1. Виймаємо котлетки з упаковки – стільки, щоб вистачило всім, кого ми плануємо нагодувати. Звичайно середніх за розміром котлеток потрібно 2-3 штуки на одну порцію.
  2. Ставимо на плиту сковорідку з досить товстим дном. Гарненько прожарюємо її на вогні, а потім наливаємо трохи олії (менше, ніж для смаження домашніх битків).
  3. Коли масло почне кипіти, виставляємо середній вогонь і відправляємо котлети в сковорідку так, щоб вони не торкалися один до одного своїми боками, інакше вони почнуть танути і намертво злипнуться між собою.
  4. Обсмажуємо битки з одного боку, а потім – з іншого. На це у нас піде близько 3 хвилин – по 1,5 з кожного боку.
  5. Потім накриваємо напівфабрикати кришкою і зменшуємо вогонь, щоб фарш як слід пропікся всередині.
  6. Якщо помічаємо, що з котлеток виходить дуже багато вологи, то знімаємо кришку і випаровуємо її на повільному вогні.

Як посмажити магазинні котлети на сковороді в сметані

Як приготувати котлети зі сметаною на сковорідці

Складові

  • Котлети заморожені – 500 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт. + –
  • Сметана – 1 банка + –
  • Петрушка – 1 пучок + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Як зробити ситний обід з заморожених котлет

  1. У великій сковороді з товстим дном спершу обсмажити цибулю. Для цього розжарити сковороду на середньому вогні, наллємо трохи масла.
  2. Цибулину очистимо від лушпиння і нарубаємо дрібним кубиком. Ссиплем овоч в сковороду і обсмажити до появи золотистого відтінку.
  3. Виймаємо зажарку і висипаємо її в сметану. Туди ж кришимо дуже дрібно гострим ножем промиту під проточною водою свіжу зелень.
  4. У маслі, де смажився цибулю, підрум’янюємо наші котлетки з супермаркету. Обсмажуємо їх з кожного боку по півтори хвилини.
  5. Заправляємо блюдо сметаною із зеленню і цибулею, перчимо, трохи перемішуємо і накриваємо кришкою.
  6. Тушкуємо котлети в сметанному соусі до готовності, зрідка перевертаючи їх на іншу сторону.

Таким же чином можна готувати биточки з магазину і в улюбленій підливі, в томатному соусі або навіть в майонезі – вибір заправки залишається на ваш розсуд.

Також для поліпшення смаку страви і надання йому більшої ситності можна покришити в сковороду обсмажені грибочки, свіжий зелений цибулька.

Багато господині обожнюють робити заморожені котлети по рецепту тефтелей – гасять їх в сковорідці в вершках з додаванням кетчупу або томатної пасти, води і борошна.

Тепер ви знаєте, як смажити котлети-напівфабрикати на сковороді і маєте для цього кілька рецептів – не бійтеся проявляти фантазію на кухні, щоб радувати своїм домашніх новими стравами!