Більшість класичних закусок доречні на будь-якому торжестві, будь то чийсь день народження, Новий Рік або ж ще що-небудь.
Серед таких оригінальних страв окремо виділяється сирна нарізка з медом, яка поєднує в собі кілька видів сирів і хрусткі горішки, і все це пишність можна занурювати в солодкий соус. Шикарна закуска гармонує і з винами, і з іншими делікатесами, а пропонується вона гостям найоригінальнішим способом – на дошці.
Як подається до столу сирна нарізка з медом і горіхами
У домашніх умовах зробити ресторанну сирну нарізку нескладно – всього-то потрібні відповідні інгредієнти.
Щоб зберегти традиційну подачу, краще викладати нарізку з сиру з горішками і медом прямо на дерев’яну дошку – виглядає це приголомшливо. При бажанні до такої закуски можна додати фрукти – виноград або апельсини.
Які види сирів підійдуть для сирної тарілки з горішками і медом
Найчастіше для святкового столу використовують чеддер, сир Дор Блю, камамбер, а також м’які сири з козячого молока.
Але, насправді, подавати можна який завгодно сир, якщо ви його любите. Так що занадто прив’язуватися до певних видів продукту не варто.
Головна умова – на сирній тарілці повинно бути не менше двох різновидів інгредієнта, а ще краще – три. Причому в ідеалі їх нарізають порційними трикутниками, а не кришать на тонкі смужки або скибочки – так сир простіше є.
Наколюють шматочки шпажками або зубочистками, занурюючи в мед, а потім дегустують.
Завжди можна додати до нарізки сирів помідори черрі, маслини або оливки, а ще – практично будь-які види сухофруктів, щоб вийшла закуска, як на ресторанних фото.
Вишукана сирна нарізка з медом і горіхами, ідея для подачі з фото
Складові
- Швейцарський сир – 100 г + –
- Грюйєр – 100 г + –
- Козячий сир – 100 г + –
- Яблуко червоне – 1 шт. + –
- Виноград – гроно + –
- Мигдаль – пригорща + –
- Крекери – 10-15 шт. + –
- Мед – 50 мл + –
Як нарізати сир своїми руками і красиво подати його з медом і горішками
- Найкраще використовувати мигдаль, але це зовсім не обов’язково – можна вибрати і кешью, і фісташки, якщо їх ви любите більше. Горішки очищаємо і викладаємо в невелику піалу або маленьку мисочку.
- Якщо горішки зовсім несолоним, їх можна зовсім небагато злегка посолити.
- Також в окрему піалу наливаємо бджолиний мед – краще, щоб він був натуральний і не дуже рідкий.
- Гроно винограду промиваємо під проточною водою і відокремлюємо на окремі виноградинки, які складаємо збоку великий дошки для подачі – так дегустувати буде простіше і зручніше.
- Яблуко промиваємо під краном, обсушуємо паперовими серветками і розрізаємо на половинки. Виймаємо з фрукта жорстку серединку, після чого нарізаємо плід тонкими скибочками.
- Крекери викладаємо поперек дошки, щоб кожен міг брати скибочку для дегустації. Зазвичай сири подають або одним великим шматком, поруч з яким лежить ніж, або ж попередньо нарізають на порційні шматочки, так що ви можете самі вирішити, як вам буде зручніше.
- Всі інгредієнти викладаємо на велику обробну дошку.
- Беремо крекер, укладаємо на нього скибочку фрукта (яблука або винограду, можна також порізати і грушу).
- Зверху кладемо шматочок сиру. Поливаємо медом.
- Пробуємо сирну закуску і насолоджуємося різноманітністю смакових поєднань, варіюючи інгредієнти.
- Якщо вам хочеться більше зручності для ваших гостей, то встановіть всі інгредієнти на дошку разом з піалами з горішками і медом, а сир спершу наріжте на скибочки і покладіть кожному гостю по шпазі, щоб шматочки було простіше наколювати.
Звичайно таку чудову оригінальну закуску з сирів і горіхів з медом пробують разом з білими винами – виходить прекрасне поєднання смаків.
Для любителів незвичайних рецептів можна додати до такої сирної дошці зелені оливки і сухофрукти – чорнослив, курагу.
У будь-якому випадку, сирна нарізка з медом нікого не залишить байдужим – наш фото-рецепт напевно вже викликав у вас апетит!