Гриби є одним з найулюбленіших продуктів в багатьох кухнях світу завдяки своєму ні з чим незрівнянні аромату і незрівнянному смаку. Ці дари лісу можна готувати абсолютно будь-якими способами, але ми сьогодні Погоріла на тему, як потрібно правильно смажити на сковороді печериці та скільки часу на це потрібно. Тільки строго дотримуючись технологію готування, ми зможемо приготувати морожені, консервовані та свіжі грибочки так, щоб вони вийшли вище всяких похвал.
Скільки смажити шампіньйони на сковороді
На кожне блюдо знайдеться свій любитель. Це ж правило поширюється на смажені гриби, а вірніше на рівень їх обсмажені. Хтось любить соковиті, злегка позолочені скибочки, а кому-то до вподоби пережарені до хрускоту з темно-коричневою скоринкою ніжки і капелюшки. Саме від особистих смакових переваг і залежить час приготування печериць на сковороді.
Крім того, скільки часу буде потрібно на обжарку грибів залежить ще і від ступеня їх нарізки. Так цілі свіжі середнього розміру печериці на сковороді будуть готові через 15 хвилин. Коли як подрібнені тонкими пластинками свіжі грибки можна приготувати всього за 5-10 хвилин.
- Свіжі печериці перед смаженням мити не рекомендується. А в разі забруднення краще протерти капелюшки і ніжки вологою серветкою.
- Смажити гриби слід при середній температурі, не накриваючи сковорідку кришкою.
Швидше за часом можна посмажити відварені гриби. На їх приготування піде не більше 7 хвилин.
Також ми можемо смажити і консервовані печериці з жерстяних банок. В середньому на обжарку таких грибочків не потрібно більше 5 хвилин. Але варто враховувати, що перед термообробкою маринований продукт слід обов’язково промити від оцту.
Скільки б теоретичних інструкцій ми не перечитали, навчитися правильно смажити гриби на сковороді з картоплею можна тільки на практиці. Саме тому ми пропонуємо вам цей покроковий рецепт, як приготувати вдома своїми руками класичне осіннє частування.
Мінімум часу і компонентів, і вже через 20 хвилин у вас буде диміти на столі ситне і дуже смачна страва.
Як посмажити консервовані печериці
Складові
- Печериці в консервах – 1 банка + –
- Цибуля ріпчаста – 2 гололвкі + –
- Картопля середній – 8 бульб + –
- Сіль – за смаком + –
- Кріп сушений – 2 ч.л. + –
- Рослинна олія – 100 мл + –
Як приготувати консервовані печериці з картоплею
- Насамперед ми повинні підготувати всі компоненти. Лук і картоплю чистимо і нарізаємо: цибулька – кільцями, а картоплю – брусками. Гриби ж зливаємо через друшляк і залишаємо на 10 хвилин стікати.
- Тим часом на розжареній олії обсмажуємо протягом 5 хвилин кільця цибулі до перших ознак рум’янцю, а потім закидаємо в ємність гриби. Смажимо все разом 10 хвилин.
- Далі всипаємо в сковороду картопля, все ретельно перемішуємо і смажимо, не накриваючи кришкою, до готовності картоплі, приблизно 15-20 хвилин.
За пару хвилин до закінчення готування посипаємо ароматне блюдо сіллю за смаком і сушеним кропом.
Як і скільки смажити заморожені печериці
Хтось може подумати, що при смаженні гриби після кріо зберігання апріорі виходять несмачними і за текстурою більш схожі на ганчірку. Ні в якому разі. При правильному підході навіть заморожені печериці можна посмажити на сковороді так смачно, що вони нітрохи не поступатимуться свіжим.
- Перше, що слід засвоїти: перед смаженням гриби розморожувати не потрібно! Печериці слід викладати на сковороду в замороженому вигляді безпосередньо в добре прогріте масло.
- Готувати такі гриби слід у відкритій ємності при середньому температурному режимі при постійному помішуванні до тих пір, поки не википить виділилася рідина – порядком 10 хвилин.
- Після того, як вода випарується, в сковорідку можна підлити ще трохи рослинного масла і далі обсмажити гриби вже до рум’яності близько 5 хвилин.
- Солити, перчити і умащать будь-якими іншими спеціями шампіньйони слід в самому кінці їх приготування.
А якщо ви плануєте посмажити на сковороді печериці з цибулею, то додавати нашатковану кільцями, півкільцями або кубиками слізливий овоч слід тоді, як тільки гриби почнуть купувати рум’яної скоринки.
Після додавання цибулі смажити все компоненти разом довго не потрібно, буквально 5-10 хвилин, поки цибуля не стане золотистим і м’яким.
Як смажити свіжі шампіньйони зі сметаною
Гриби в сметані – це традиційне слов’янське універсальне блюдо, яке можна подати і як гарячої, і холодної закуски, в ролі гарніру, самостійну страву, а також в якості начинки для тарталеток, млинців, лаваша, пиріжків, зраз.
Зробити в домашніх умовах це просте і дуже смачне страва ви можете в лічені хвилини.
Складові
- Печериці свіжі – ½ кг;
- Ріпчасту цибулю – 2 головки;
- Часникові зубчики – 2 шт .;
- Сметана 10% – 200 г;
- Сіль кухонна – ½ – 1 ч.л .;
- Перець товчений чорний – ½ ч.л .;
- Олія рафінована соняшникова – 80 мл;
- Сушений кріп – 2 ст.л.
Як посмажити гриби печериці на сковороді
- Печериці перед цим слід ретельно протерти вологою серветкою або швидко обполоснути, а потім відкинути на рушник для висихання.
- Далі нарізаємо капелюшки тонкими пластинками або часточками, як вам більше подобається. Також не забуваємо заздалегідь нашаткувати чверть кільцями цибулю.
- Конфорку включаємо на середній температурний режим і ставимо сковороду з налитим в неї маслом для прогріву. Через пару хвилин, коли від масла почне виходити димок, відправляємо в ємність ріпчасту цибулю і готуємо його до легкої золотистої 3-4 хвилини.
- Потім всипаємо в сковорідку гриби і при постійному помішуванні обсмажуємо їх хвилин 7-10 до рум’яності.
- І тільки коли грибочки практично будуть готові, ми можемо посолити і поперчити їх на смак, а потім вливаємо рідку сметану і зменшуємо вогонь. Під кришкою на вогні трохи менше середнього готуємо страву ще 10 хвилин.
- А за 1 хвилину до вимкнення всипаємо 2 ст.л. сушеного кропу і 2 зубчики часнику, потовченого в кашку.
Подавати гриби зі сметаною можна з будь-яким гарніром, будь то картопляне пюре, гречка, рис, овочі або паста. Прикрасити таке частування найкраще гілочкою петрушки кучерявої або листочками базиліку.
В запасі у господині завжди має бути на замітці просте, швидке, ситне і дуже смачна страва. Наші поради, як смажити шампіньйони на сковороді, відповідають всім вимогам «корисного» рецепта, так що обов’язково візьміть на озброєння ці ароматні частування.