Гливи за цим рецептом виходять дуже ароматними, красивими і смачними. Деякі господині уникають купувати гливи просто тому, що не знають, що з ними робити. Дуже рекомендую скористатися цим рецептом, якщо ви любите мариновані грибочки.
Таким чином можна приготувати і інші гриби. Головне, щоб перед маринуванням вони не були сирими. Печериці можна так само, як і гливи, відварити в розсолі, але хвилини 3. А лісові гриби варити стільки часу, скільки потрібно для їх виду.
необхідно:
- Гливи – 400 г
- Болгарський перець – 100 г. (1 шт.) У мене покупної заморожений
- Цибуля – 1 шт. невеликий
- Часник – 2 зубки
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор – 2 ч.л.
- Оцет 9% – 2 ст.л.
- Олія – 2-3 ст.л.
- Зелень – за смаком (у мене кріп)
Розсіл для варіння грибів:
- Вода 1 л
- Сіль 2 ст.л.
приготування:
Гливи помити і розібрати на окремі грибочки.
Якщо у вас гриби великі, то нарізати на невеликі шматочки.
Приготувати розсіл:
В 1 літр холодної води всипати 2 ст. л. солі.
Покласти прямо в холодний розсіл гриби, поставити на вогонь.
Після закипання варити 10 хвилин.
Солі не багато, все в міру. Гриби за час варіння візьмуть, скільки потрібно.
Зливаємо розсіл.
Поки гливи остигають, наріжемо лук півкільцями, часник невеликими шматочками, перець довгастими скибочками, зелень кропу дрібненько.
В овочі додаємо оцет, сіль, цукор, масло – все перемішуємо.
Додаємо гриби.
Вони можуть бути ще тепленькими, перемішуємо.
Ми залишаємо маринуватися. Найкраще на ніч або навіть на добу.
В принципі, їх можна з’їсти, витримавши всього годинку, але тоді маринад не встигне добре просочити гриби.
Я думаю, що можливість приготувати ці гриби заздалегідь – це їх плюс, адже якщо ви накриваєте, наприклад, святковий стіл до прийому гостей, то безпосередньо перед застіллям дуже багато різних справ. А ці грибочки треба просто поставити на стіл.
Смачного!
Підписуйтесь на наші новинки 🙂