Гливи «Закусочні»

Гливи «Закусочні»

Гливи за цим рецептом виходять дуже ароматними, красивими і смачними. Деякі господині уникають купувати гливи просто тому, що не знають, що з ними робити. Дуже рекомендую скористатися цим рецептом, якщо ви любите мариновані грибочки.

Таким чином можна приготувати і інші гриби. Головне, щоб перед маринуванням вони не були сирими. Печериці можна так само, як і гливи, відварити в розсолі, але хвилини 3. А лісові гриби варити стільки часу, скільки потрібно для їх виду.

необхідно:

  • Гливи – 400 г
  • Болгарський перець – 100 г. (1 шт.) У мене покупної заморожений
  • Цибуля – 1 шт. невеликий
  • Часник – 2 зубки
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Олія – ​​2-3 ст.л.
  • Зелень – за смаком (у мене кріп)

Розсіл для варіння грибів:

  • Вода 1 л
  • Сіль 2 ст.л.

приготування:

Гливи помити і розібрати на окремі грибочки.

Якщо у вас гриби великі, то нарізати на невеликі шматочки.

Гливи «Закусочні»

Приготувати розсіл:

В 1 літр холодної води всипати 2 ст. л. солі.

Покласти прямо в холодний розсіл гриби, поставити на вогонь.

Після закипання варити 10 хвилин.

Солі не багато, все в міру. Гриби за час варіння візьмуть, скільки потрібно.

Гливи «Закусочні»

Зливаємо розсіл.

Гливи «Закусочні»

Поки гливи остигають, наріжемо лук півкільцями, часник невеликими шматочками, перець довгастими скибочками, зелень кропу дрібненько.

Гливи «Закусочні»

В овочі додаємо оцет, сіль, цукор, масло – все перемішуємо.

Гливи «Закусочні»

Додаємо гриби.

Вони можуть бути ще тепленькими, перемішуємо.

Ми залишаємо маринуватися. Найкраще на ніч або навіть на добу.

В принципі, їх можна з’їсти, витримавши всього годинку, але тоді маринад не встигне добре просочити гриби.

Я думаю, що можливість приготувати ці гриби заздалегідь – це їх плюс, адже якщо ви накриваєте, наприклад, святковий стіл до прийому гостей, то безпосередньо перед застіллям дуже багато різних справ. А ці грибочки треба просто поставити на стіл.

Гливи «Закусочні»

Смачного!

Підписуйтесь на наші новинки 🙂

Гливи «Закусочні»