Французькі булочки: рецепт на дріжджах

Французькі булочки рецепт на дріжджах
Вишукана випічка прославилася своїми апетитними пишними формами, «легкістю» і смаком, зачаровує з першого відкушеного шматочка.

Французькі булочки (рецепт приготування яких ми вам підготували в різних варіаціях) настільки ароматні і красиві, що перед ними не встоять навіть ті, хто на дієті. А якщо додати в тісто солодку начинку, запашну корицю або мак, то ви навіть «оком моргнути не встигнете», як тарілка зі свіжою випічкою стане порожньою.

Як спекти французькі булочки будинку на сухих дріжджах

Складові

  • Молоко – 1 стакан + –
  • Сухі дріжджі – 1 ст.л. + –
  • Маргарин – 250 г + –
  • Цукор – 1,5 ст. + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 2,5 ст. + –
  • Сіль – 1/2 ч.л. + –

Як приготувати французькі молочні булочки на дріжджах

Постряпать французькі хрусткі булочки – завдання не з складних, якщо є під рукою всі необхідні інгредієнти і трохи гарного настрою.

Так-так, настрій в цьому питанні відіграє далеко не останню роль, адже для замісу «французького» тесту – це важливо. Воно, як ніяке інше, реагує на ваші позитивні вібрації і теплоту рук.

Якщо зробити все правильно, то французька булка вийде дуже ніжною всередині і з ароматною підрум’яниться скоринкою зовні.

  1. Молоко злегка підігріваємо (не кип’ятити), всипаємо в нього дріжджі, додаємо сіль.
  2. Розтираємо курячі яйця з цукром (3 ст.л.), вливаємо в отриману масу теплий топлений маргарин (125 г), всипаємо просіяне борошно, змішуємо яєчну масу з «дріжджовим» молоком.
  3. Замішуємо з отриманої продуктової суміші щільне тісто для французьких булочок і залишаємо його на 30 хвилин «підходити».
  4. Решта 125 г маргарину розтираємо з цукром.
  5. Коли тісто підійде – ділимо його на 3 рівні частини. Кожну частину розгортаємо тонким шаром (товщина кожного шару – не більше 5 мм), змащуємо все тестові листи сумішшю цукру і маргарину, після чого звертаємо все в рулет і розрізаємо красивими порційними рулетиками.
  6. Кожен рулетик з одного боку «скріплюємо» і викладаємо у форму для випікання скріпленої стороною.

Випікаємо французькі булочки на молоці 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

francuzskie-bulochki-recept-na-drozhzhax.1jpg

На цьому нескладне приготування хрустких французьких булочок закінчено. Можете посипати їх цукровою пудрою, кокосовою стружкою або шоколадною крихтою. Заварюємо чай – і подаємо пишні ароматні булочки з кухлем улюбленого гарячого чаю.

Французька булка на молоці і дріжджах з корицею

Якщо ви хочете надати улюбленої випічці оригінальність смакових ноток, тоді додайте обов’язково в тісто корицю. Її легкий, але, при цьому, відчутний пряний аромат зробить смак французьких булочок особливим, а якщо ви покладете в тісто ще й мак, то внутрішня краса булки гармонійно зіллється з красою зовнішньої.

Складові

  • Молоко – 1 стакан;
  • Дріжджі (сухі) – 1 ст.л .;
  • Борошно пшеничне – 3 склянки;
  • Маргарин – 1 шматок;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Кориця (мелена) – за смаком;
  • Мак – за смаком;
  • Крохмаль – 1 ст.л .;
  • Цукор – 1 стакан.

Рецепт французьких булочок (здобних) з корицею

Робимо крем для булок

  • З’єднуємо ½ пачки маргарину зі столовою ложкою крохмалю і ¾ склянки цукру.
  • Ретельно заважаємо все виделкою.

Рецепт тіста для французьких булочок

  • Всипаємо дріжджі в трохи тепле молоко, додаємо в молочну масу цукор, яйця, ½ від загального обсягу борошна, підтоплений маргарин і знову засипаємо все борошняними залишками.
  • Замішуємо тісто, доводячи його до еластичної щільної маси, і приступаємо до формування французьких булок.
  • Тісто не дуже тонко розгортаємо (воно повинно вийти товщиною з палець), змащуємо його ретельно (щоб жодна ділянка не залишився сухим) і посипаємо корицею з маком.
  • Скачує тісто в акуратні рулетики.
  • Ріжемо їх невеликими шматками, а потім викладаємо зрізами вниз, на змащений вершковим маслом або маргарином, деко.

Запам’ятайте: притискати руками або чим-небудь ще тісто до листу не потрібно, воно повинно лежати досить вільно.

  • Хвилин 30-40 тісто на деку взагалі не чіпаємо, хай воно спокійно полежить і «підійде».
  • Через зазначений час, розігріваємо духовку до 220 градусів, поміщаємо в неї булочки і випікаємо їх 15 хвилин, знизивши температуру до 180-200 градусів (якщо градус буде вище, то булки підгорять).

francuzskie-bulochki-recept-na-drozhzhax.4jpg

Куховарити швидкі французькі булочки можна не тільки з ароматною корицею і маком. За бажанням, ви можете додати в тісто і будь-яку іншу начинку (цукати, сухофрукти, повидло, шоколад і т.п.).

Посипати готову здобну булку по-французьки ви також можете, чим завгодно, більш того, ви навіть можете полити булочки сиропом, солодким соусом або глазур’ю, зробленою, наприклад, з вершкового сиру. Вийде ніжно, смачно і дуже апетитно.

Як пекти домашні французькі булочки: секрети пишних виробів

У Франції кожна друга господиня знає секрети вдалого приготування апетитних французьких булочок. А як інакше, якщо раціон справжньою француженки неможливо уявити без цієї смакоти.

Якщо хочете отримати повітряні красиві булочки, як у кращих французьких кулінарів, тоді записуйте секрети і втілюйте їх в життя.

  1. Щоб випічка вийшла пишною – вироби необхідно сформувати відразу ж після замісу, а тільки потім відправити їх на расстойку.
  2. Найкраще тісто виходить, якщо ви робите його самі, але якщо немає часу або настрою, тоді замісіть його в хлібопічці. Підійде режим «Пельмені», тільки замішуйте 2 рази, щоб тісто вийшло еластичним і пишним.
  3. Приготувати французькі булочки можна і без дріжджів. Просто замініть їх розпушувачем, а все інше робіть з будь-якого рецепту, описаного вище.

francuzskie-bulochki-recept-na-drozhzhax.3jpg

Якщо ви справжній любитель всього мучного і солодкого, тоді обов’язково зробіть повітряні французькі булочки. Рецепт в домашніх умовах вас порадує своєю простотою і бюджетних, таку випічку оцінять всі, без винятку.

Не важливо: готуєте ви булки до вечірнього чаю або приходу гостей, головне – те, що буде дуже смачно, а тому дегустатори вдосталь наїдяться і отримають величезне гастрономічне задоволення.

Пишних і вишуканих вам французьких булочок!