Вишукана випічка прославилася своїми апетитними пишними формами, «легкістю» і смаком, зачаровує з першого відкушеного шматочка.
Французькі булочки (рецепт приготування яких ми вам підготували в різних варіаціях) настільки ароматні і красиві, що перед ними не встоять навіть ті, хто на дієті. А якщо додати в тісто солодку начинку, запашну корицю або мак, то ви навіть «оком моргнути не встигнете», як тарілка зі свіжою випічкою стане порожньою.
Як спекти французькі булочки будинку на сухих дріжджах
Складові
- Молоко – 1 стакан + –
- Сухі дріжджі – 1 ст.л. + –
- Маргарин – 250 г + –
- Цукор – 1,5 ст. + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Борошно пшеничне – 2,5 ст. + –
- Сіль – 1/2 ч.л. + –
Як приготувати французькі молочні булочки на дріжджах
Постряпать французькі хрусткі булочки – завдання не з складних, якщо є під рукою всі необхідні інгредієнти і трохи гарного настрою.
Так-так, настрій в цьому питанні відіграє далеко не останню роль, адже для замісу «французького» тесту – це важливо. Воно, як ніяке інше, реагує на ваші позитивні вібрації і теплоту рук.
Якщо зробити все правильно, то французька булка вийде дуже ніжною всередині і з ароматною підрум’яниться скоринкою зовні.
- Молоко злегка підігріваємо (не кип’ятити), всипаємо в нього дріжджі, додаємо сіль.
- Розтираємо курячі яйця з цукром (3 ст.л.), вливаємо в отриману масу теплий топлений маргарин (125 г), всипаємо просіяне борошно, змішуємо яєчну масу з «дріжджовим» молоком.
- Замішуємо з отриманої продуктової суміші щільне тісто для французьких булочок і залишаємо його на 30 хвилин «підходити».
- Решта 125 г маргарину розтираємо з цукром.
- Коли тісто підійде – ділимо його на 3 рівні частини. Кожну частину розгортаємо тонким шаром (товщина кожного шару – не більше 5 мм), змащуємо все тестові листи сумішшю цукру і маргарину, після чого звертаємо все в рулет і розрізаємо красивими порційними рулетиками.
- Кожен рулетик з одного боку «скріплюємо» і викладаємо у форму для випікання скріпленої стороною.
Випікаємо французькі булочки на молоці 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
На цьому нескладне приготування хрустких французьких булочок закінчено. Можете посипати їх цукровою пудрою, кокосовою стружкою або шоколадною крихтою. Заварюємо чай – і подаємо пишні ароматні булочки з кухлем улюбленого гарячого чаю.
Французька булка на молоці і дріжджах з корицею
Якщо ви хочете надати улюбленої випічці оригінальність смакових ноток, тоді додайте обов’язково в тісто корицю. Її легкий, але, при цьому, відчутний пряний аромат зробить смак французьких булочок особливим, а якщо ви покладете в тісто ще й мак, то внутрішня краса булки гармонійно зіллється з красою зовнішньої.
Складові
- Молоко – 1 стакан;
- Дріжджі (сухі) – 1 ст.л .;
- Борошно пшеничне – 3 склянки;
- Маргарин – 1 шматок;
- Яйце – 2 шт .;
- Кориця (мелена) – за смаком;
- Мак – за смаком;
- Крохмаль – 1 ст.л .;
- Цукор – 1 стакан.
Рецепт французьких булочок (здобних) з корицею
Робимо крем для булок
- З’єднуємо ½ пачки маргарину зі столовою ложкою крохмалю і ¾ склянки цукру.
- Ретельно заважаємо все виделкою.
Рецепт тіста для французьких булочок
- Всипаємо дріжджі в трохи тепле молоко, додаємо в молочну масу цукор, яйця, ½ від загального обсягу борошна, підтоплений маргарин і знову засипаємо все борошняними залишками.
- Замішуємо тісто, доводячи його до еластичної щільної маси, і приступаємо до формування французьких булок.
- Тісто не дуже тонко розгортаємо (воно повинно вийти товщиною з палець), змащуємо його ретельно (щоб жодна ділянка не залишився сухим) і посипаємо корицею з маком.
- Скачує тісто в акуратні рулетики.
- Ріжемо їх невеликими шматками, а потім викладаємо зрізами вниз, на змащений вершковим маслом або маргарином, деко.
Запам’ятайте: притискати руками або чим-небудь ще тісто до листу не потрібно, воно повинно лежати досить вільно.
- Хвилин 30-40 тісто на деку взагалі не чіпаємо, хай воно спокійно полежить і «підійде».
- Через зазначений час, розігріваємо духовку до 220 градусів, поміщаємо в неї булочки і випікаємо їх 15 хвилин, знизивши температуру до 180-200 градусів (якщо градус буде вище, то булки підгорять).
Куховарити швидкі французькі булочки можна не тільки з ароматною корицею і маком. За бажанням, ви можете додати в тісто і будь-яку іншу начинку (цукати, сухофрукти, повидло, шоколад і т.п.).
Посипати готову здобну булку по-французьки ви також можете, чим завгодно, більш того, ви навіть можете полити булочки сиропом, солодким соусом або глазур’ю, зробленою, наприклад, з вершкового сиру. Вийде ніжно, смачно і дуже апетитно.
Як пекти домашні французькі булочки: секрети пишних виробів
У Франції кожна друга господиня знає секрети вдалого приготування апетитних французьких булочок. А як інакше, якщо раціон справжньою француженки неможливо уявити без цієї смакоти.
Якщо хочете отримати повітряні красиві булочки, як у кращих французьких кулінарів, тоді записуйте секрети і втілюйте їх в життя.
- Щоб випічка вийшла пишною – вироби необхідно сформувати відразу ж після замісу, а тільки потім відправити їх на расстойку.
- Найкраще тісто виходить, якщо ви робите його самі, але якщо немає часу або настрою, тоді замісіть його в хлібопічці. Підійде режим «Пельмені», тільки замішуйте 2 рази, щоб тісто вийшло еластичним і пишним.
- Приготувати французькі булочки можна і без дріжджів. Просто замініть їх розпушувачем, а все інше робіть з будь-якого рецепту, описаного вище.
Якщо ви справжній любитель всього мучного і солодкого, тоді обов’язково зробіть повітряні французькі булочки. Рецепт в домашніх умовах вас порадує своєю простотою і бюджетних, таку випічку оцінять всі, без винятку.
Не важливо: готуєте ви булки до вечірнього чаю або приходу гостей, головне – те, що буде дуже смачно, а тому дегустатори вдосталь наїдяться і отримають величезне гастрономічне задоволення.
Пишних і вишуканих вам французьких булочок!