Представляємо вашій увазі простий кулінарний інструктаж на тему макаронних виробів. До сімейного обіду або тихому романтичної вечері готуємо смачне і не сильно клопітка італійське блюдо – фетучіні з грибами і шинкою. Кілька елементарних маніпуляцій, трохи терпіння і ситна трапеза готова!
А якщо у вас ще залишаються запаси цієї тонкої і плоскою локшини, пропонуємо також спробувати фетучіні з сьомгою або пасту з креветками.
Складові:
- фетучіні – 300 г;
- печериці свіжі – 300 г;
- цибуля ріпчаста – 1 невелика головка;
- сметана – 6 ст. ложок;
- рослинне масло (для смаження) – близько 50 мл;
- шинка нежирна – 250 г.
Для соусу:
- вершки (30-35%) – 200 мл;
- вершкове масло – 20 г;
- сир твердий – 100 г;
- сіль за смаком.
Для подачі:
- базилік або будь-яка зелень – 2-3 гілочки.
Фетучіні рецепт з грибами і шинкою покроково
- Насамперед підготуємо всі допоміжні інгредієнти для фетучіні. Печериці промиваємо, струшуємо краплі води. Нарізаємо гриби тонкими скибочками.
- Цибулину подрібнюємо ножем.
- Шинку ділимо короткою соломкою або будь-яким іншим способом.
- На сковороді з прогрітим рафінованою олією обсмажуємо лушпиння нарізку до розм’якшення (3-5 хвилин).
- До м’якому цибулі завантажуємо печериці та, періодично перемішуючи, чекаємо повного випаровування вологи, виділеної грибами.
- Слідом завантажуємо шматочки шинки. Продовжуючи перемішувати, обсмажуємо вміст сковороди близько 5 хвилин.
- Далі заливаємо суміш шинки, грибів і цибулі сметаною. Млоїмо на слабкому вогні 1-2 хвилини, а потім знімаємо з плити. За бажанням солимо / перчимо.
Як зробити соус для фетучіні з грибами і шинкою
- Жирні вершки змішуємо в невеликій жаростійкої посуді з вершковим маслом. Доводимо до кипіння на повільному вогні.
- Сир кімнатної температури натираємо дрібно і завантажуємо в гарячу вершкову масу.
- Старанно перемішуємо до повного розплавлення сирної стружки. В результаті соус повинен вийти однорідним, тягучим і подзагустевшім. Солимо сирно-вершкову масу за смаком.
Як приготувати фетучіні з грибами і шинкою
- Нарешті приступаємо до варіння головного компонента нашого страви – фетучіні. Варимо плоску локшину традиційним способом в підсоленій киплячій воді. Існує просте правило – на кожні 100 г італійської пасти потрібно 1 літр окропу і 10 г солі. В іншому можна довіритися інструкції на упаковці. Відварені макаронні вироби повністю позбавляємо від рідини, відкинувши на друшляк.
- Змішуємо всі складові (фетучіні, соус, суміш шинки, грибів і цибулі) воєдино. Розподіляємо добавки рівномірно і стежимо, щоб вся паста просочилася соусом. Відразу ж розсортовувати по тарілках і, доповнивши свіжою зеленню, несемо фетучіні з грибами і шинкою до столу.
Смачного!