Домашня яєчня по-вірменськи: рецепт з фото

Назва цієї страви звучить трохи вишукано і незвично, і в цьому немає нічого дивного, адже смак страви повністю виправдовує вишуканість назви.

Домашня яєчня по-вірменськи, напевно, не раз була присутня у вашому раціоні, просто ви не здогадувалися, що це саме вона. Ця страва відрізняється великою кількістю овочів і зелені в своєму складі, що робить просте звичне частування по-справжньому барвистим, різноманітним і корисним.

Рецепт яєчні по-вірменськи з зеленню і овочами

Вірменська кухня Яєчня 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Домашня яєчня по вірменськи рецепт з фото
Домашня яєчня по вірменськи рецепт з фото

Складові

  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Помідори – 1/2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт. + –
  • Маслини – 5 шт. + –
  • Кріп – 3 гілочки + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Лук очищаємо і нарізаємо невеликими скибочками. Можна навіть нарізати його півкільцями – так яєчня по-вірменськи вийде пікантні. Не рекомендую заміняти ріпчасту цибулю зеленим, тим більше не раджу повністю прибирати його з цієї страви.


  • Маслини розрізаємо навпіл.


  • Помідор теж нарізаємо середніми скибочками. Сильно не дрібнити.


  • Капаємо на сковороду трохи олії і поміщаємо туди цибулю. Зменшуємо вогонь до середнього.


  • Через хвилинку на сковороду можна додати різані помідори. Розмішуємо помідори з цибулею і залишаємо їх нудитися ще на пару хвилин.


  • Розбиваємо зверху на цибулю з помідорами одне яйце, солі його.


  • Відразу ж, поки яйце не зчепилося, обсипаємо його половинками маслин.


  • Не забуваємо і про зелені. Рясно посипаємо нарізаним кропом все блюдо.


  • Накриваємо кришку і смажимо яєчню по-вірменськи протягом 3 хвилин.


  • Подаємо настільки незвичайне красиве блюдо в гарячому вигляді.

    Смачного!