Назва цієї страви звучить трохи вишукано і незвично, і в цьому немає нічого дивного, адже смак страви повністю виправдовує вишуканість назви.
Домашня яєчня по-вірменськи, напевно, не раз була присутня у вашому раціоні, просто ви не здогадувалися, що це саме вона. Ця страва відрізняється великою кількістю овочів і зелені в своєму складі, що робить просте звичне частування по-справжньому барвистим, різноманітним і корисним.
Рецепт яєчні по-вірменськи з зеленню і овочами
Вірменська кухня Яєчня 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Помідори – 1/2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1/2 шт. + –
- Маслини – 5 шт. + –
- Кріп – 3 гілочки + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Лук очищаємо і нарізаємо невеликими скибочками. Можна навіть нарізати його півкільцями – так яєчня по-вірменськи вийде пікантні. Не рекомендую заміняти ріпчасту цибулю зеленим, тим більше не раджу повністю прибирати його з цієї страви.
Маслини розрізаємо навпіл.
Помідор теж нарізаємо середніми скибочками. Сильно не дрібнити.
Капаємо на сковороду трохи олії і поміщаємо туди цибулю. Зменшуємо вогонь до середнього.
Через хвилинку на сковороду можна додати різані помідори. Розмішуємо помідори з цибулею і залишаємо їх нудитися ще на пару хвилин.
Розбиваємо зверху на цибулю з помідорами одне яйце, солі його.
Відразу ж, поки яйце не зчепилося, обсипаємо його половинками маслин.
Не забуваємо і про зелені. Рясно посипаємо нарізаним кропом все блюдо.
Накриваємо кришку і смажимо яєчню по-вірменськи протягом 3 хвилин.
Подаємо настільки незвичайне красиве блюдо в гарячому вигляді.
Смачного!