Грінки з часником – це максимально проста закуска, яку тільки можна приготувати. Однак багато хто дуже любить похрумтіти сушеним хлібом із пивом або просто так. Крім того, грінки дуже вдало доповнюють різні салати, бульйони та перші страви. Яким способом, з чого і з якими спеціями в домашніх умовах приготувати грінки, ми детально описали в зібраних рецептах.
Грінки з чорного хліба з часником у духовці
Грінки з чорного хліба з часником у духовці – це не тільки смачна й ароматна закуска, а й чудовий спосіб утилізувати хліб не першої свіжості. Причому з чорного хліба грінки виходять більш щільними і хрусткими, ніж закуска з білого хліба.
Інгредієнти
- Перець чорний мелений ⅓ ч. л.л.
- Олія оливкова ½ ст.
- Чорний житній хліб 500 гр.
- Часник 4 зуб.
- Сіль за смаком
- Кріп сушений 2 ч. л.л.
Приготування
-
Як приготувати грінки з часником у домашніх умовах? Для грінок можна брати хліб будь-якої свіжості, але головне, щоб він був без цвілі. Візьміть об’ємну миску і влийте в неї половину склянки оливкової олії. Можна замінити його соняшниковою олією. Додайте в олію сіль, сушений кріп і мелений перець, за бажання можете всипати дрібку пекучого перцю. Зубчики часнику пропустіть через прес, отриману кашку також відправте в миску.
-
Вміст миски гарненько перемішайте. Одразу можна увімкнути духовку і виставити в ній температуру 180 градусів.
-
Чорний хліб разом зі скоринкою наріжте великими брусками, можна нарізати кубиками, якщо вам так більше подобається.
-
Нарізку перекладіть у миску з ароматною олією. Усе добре перемішайте, але робіть це акуратно, щоб не поламати шматочки хліба.
-
Сушити грінки найзручніше на деку, там їх можна вільно розташувати на великій площі. Деко застеліть пергаментом і розкладіть заготовки в один шар. Відправте їх у духовку на 15 хвилин. Коли мине половина часу, дістаньте деко і переверніть грінки на інший бік, так вони просушаться рівномірно.
-
Готові грінки з часником перекладіть на блюдо і подавайте як закуску. Смачного!
Грінки з чорного хліба з часником на сковороді
Грінки з чорного хліба з часником на сковороді готуються буквально за 5 хвилин. Швидко і просто їх можна обсмажити для перекусу або подати часникові грінки до червоного борщу. Також непогано показали себе грінки як основа для бутербродів.
Час готування: 10-15 хв.
Час приготування: 10-15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Часник – 40 гр.
- Олія рослинна – 50 мл.
- Хліб житній – 0,5 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.л.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть приблизно півбуханки темного житнього хліба. Зубчики часнику очистіть, зріжте корінці та помийте. Рослинну олію можна взяти будь-яку на ваш смак.
Крок 2. Хліб спочатку наріжте скибочками приблизно 1 сантиметр завширшки. Потім кожен шматочок розріжте на 2-3 частини.
Крок 3. Часник пропустіть через прес. Потім часникову кашку змішайте з сіллю.
Крок 4. Добре розігрійте широку сковорідку. Найзручніше готувати грінки на великій пательні, оскільки в неї відразу може поміститися більше шматочків хліба. На розігріту поверхню влийте рослинну олію. Смажте хліб порціями до рум’яної скоринки по 1-2 хвилині з кожного боку.
Крок 5. Потім, коли грінки трохи охолонуть, змастіть кожну сумішшю часнику і солі. На свій розсуд можете додати будь-яку ароматну свіжу зелень. Смачного!
Домашні грінки з часником до пива, як у барі
Домашні грінки з часником до пива, як у барі, простіше простого приготувати самостійно. За допомогою цього докладного рецепта ви зможете приготувати ароматні та хрусткі грінки для дружніх посиденьок. У рецепті вказано оптимальну кількість часнику, але його кількість ви можете регулювати на свій смак.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 10-15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Трави прованські – за смаком.
- Масло вершкове – 3 ст. л.л.
- Часник – 4 зубці.
- Кунжут – для посипання.
- Хліб бородинський – 0,5 кг.
- Сіль – за смаком.
- Олія рослинна – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб приготувати просту, але дуже смачну закуску до пива, яку також подають у барі, вам знадобиться буханець бородинського хліба, сіль, часник, прованські трави або інші приправи, вершкове масло та рослинна олія. Для оригінального вигляду будемо використовувати посипку з кунжуту.
Крок 2. Якщо хліб не першої свіжості та вже почав черствіти, то краще зрізати скоринки. Наріжте м’якушку брусочками приблизно по 2 сантиметри завтовшки.
Крок 3. У мисці з’єднайте м’яке вершкове масло разом з олією, має вийти більш-менш однорідна маса.
Крок 4. Часникові зубчики очистіть і пропустіть через прес. Для змішування спецій використовуйте ступку. Викладіть у неї часникову масу, сіль і прованські трави, перетріть усе товкачиком. Потім ароматну масу змішайте з олійною олією.
Крок 5. Візьміть деко, на ньому грінки можна розташувати вільно, і вони добре просохнуть. Постеліть на деко пергамент, розкладіть шматочки хліба на невеликій відстані один від одного. Спочатку полийте кожну смужку ароматною сумішшю олій.
Крок 6. Посипте заготовки насінням кунжуту. Коли духовка прогріється до 180 градусів, помістіть у неї деко з грінками і сушіть їх протягом 10-15 хвилин.
Крок 7. Готові грінки перекладіть у зручну ємність і подавайте на стіл. Така закуска буде чудово поєднуватися з пивом. Смачного!
Грінки з часником і сиром
Грінки з часником і сиром – це універсальна закуска, якій можна придумати різне застосування. Ви забули купити свіжий хліб до обіду, а вчорашній уже не такий м’який, тоді обсмажте його до хрускоту і з ним перші страви будуть ще смачнішими. Не знаєте, що подати до пива, коли прийшли гості, звісно, подайте саморобні грінки.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 15-20 хв.
Порцій – 3.
Інгредієнти:
- Часник – 2 зубці.
- Сир твердий – 50 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
- Хліб чорний – 2 скибочки.
Процес приготування:
Крок 1. Для смачного і хрусткого перекусу вам знадобиться чорний хліб будь-якої свіжості, будь-який твердий сир, трохи часнику і рослинна олія. Кожен шматочок хліба розріжте на три рівні частини.
Крок 2. Просушіть на середньому вогні сковорідку, влийте на розігріту поверхню рослинну олію. Коли олія добре прогріється, покладіть хліб. Якщо відразу всі шматочки не виходить вмістити, то смажте порціями.
Крок 3. Обсмажте хліб до рум’яної скоринки по 2-3 хвилини з кожного боку.
Крок 4. Перекладіть хліб на паперові серветки, щоб позбутися зайвої олії. Потім розташуйте їх на робочій поверхні. Натріть грінки з двох боків часником.
Крок 5. Ті шматочки, які ви вже натерли, кладіть на тарілку і посипайте сирною стружкою. Поки грінки гарячі, сир буде трохи плавитися і ставати тягучим, це дуже смачно. Смачного!
Грінки з білого хліба з часником
Грінки з білого хліба з часником – це популярна закуска для дружніх посиденьок або вечірнього кіноперегляду. І, до речі, домашні виходять набагато смачнішими, натуральнішими й ароматнішими, ніж магазинні. І з білого хліба вони виходять не менш хрусткими, але більш крихкими, ніж із чорного.
Час готування: 20 хв
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Вода – 50 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Хліб білий – 0,5 кг.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.л.
- Олія рослинна – 60 мл.
- Часник – 1 головка.
- Зелень – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Приступимо до приготування ароматних і хрустких грінок із білого хліба. Ви легко і швидко зможете їх приготувати до обіду і подати разом із борщем.
Крок 2. Сушити грінки ми будемо в духовці, тому відразу ж увімкніть її та встановіть температуру 180 градусів. Візьміть білий хліб, можна навіть брати той, що вже не першої свіжості. Наріжте його скибочками приблизно сантиметр завтовшки. Потім кожен розріжте навпіл.
Крок 3. Розберіть головку часнику на зубчики та очистіть їх. Пропустіть весь часник через прес. Кількість часнику регулюйте виходячи зі свого смаку. Комусь достатньо зовсім трохи для аромату, а хтось любить гостріше.
Крок 4. У миску влийте 50 мілілітрів води, викладіть половину часникової маси та всипте половину чайної ложки солі. Обмокніть скибочки хліба в часникову воду.
Крок 5. Потім кожну скибочку за допомогою силіконового пензлика змастіть рослинною олією.
Крок 6. Деко застеліть пергаментом або харчовою фольгою. Розкладіть скибочки в один шар. Якщо їх вийшло дуже багато, то сушіть порціями. Тримайте грінки в духовці протягом 10 хвилин.
Крок 7. За цей час дрібно наріжте свіжу зелень і змішайте її з часником, що залишився, і меленим перцем.
Крок 8. Готові грінки зніміть із дека та змастіть з одного боку ароматною сумішшю із зеленню та часником. Складіть грінки з білого хліба на тарілку і подавайте на стіл. Смачного!
Житні грінки з часником із бородинського хліба
Житні грінки з часником із бородинського хліба, – це швидко, пікантно і більш, ніж доступно. Часто в шафці залишаються шматочки вже несвіжого хліба, але не поспішайте їх позбуватися. Із черствого бородинського хліба виходить чудова закуска для пива у вигляді грінок.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Сіль – 1 щіпка.
- Хліб бородинський житній – 200 гр.
- Часник – 2-3 зубці.
- Олія рослинна – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для того щоб смачно похрумтіти, вам знадобиться житній бородинський хліб, сіль, часник, рослинна олія і трохи часу.
Крок 2. Спочатку необхідно визначитися з нарізкою. Найкраще і найзручніше нарізка брусками. Якщо хліб уже дуже черствий, то рекомендуємо зрізати скоринку. Бруски робіть не більше 2 сантиметрів завширшки.
Крок 3. Візьміть широку сковороду, просушіть її на сильному вогні. Потім зменшіть нагрів і влийте рослинну олію. Грінки розташовуйте в один шар і, якщо вони відразу всі не вміщаються, смажте порціями. Смажте на помірному вогні з усіх боків по 1-2 хвилині.
Крок 4. Очистіть від лушпиння зубчики часнику, пропустіть їх через прес. Отриману часникову масу змішайте з сіллю.
Крок 5. Коли грінки трохи охолонуть, натріть кожну часниковою масою. Подавайте їх до перших страв, поки вони ще теплі. А в охолодженому вигляді їх можна подавати до пива. Смачного!
Смачні грінки в олії з часником
Смачні грінки в олії з часником – хоч таку закуску не назвеш легкою, але вона все одно користується величезною популярністю. У всіх пивних пабах ця чудо-закуска присутня в меню. Ми розповімо, як приготувати грінки своїми руками.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3-4.
Інгредієнти:
- Часник – 2 зубці.
- Спеції – за смаком.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Багет – 1-1,5 шт.
- Зелень – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Запевняємо вас – це будуть найсмачніші грінки, які ви коли-небудь куштували. Спеції та зелень обирайте на свій смак. Варто сказати, що суміш прованських трав підходить до цього рецепта найбільше.
Крок 2. Вершкове масло потримайте на столі за кімнатної температури, щоб воно підтануло. Покладіть олію в миску, додайте подрібнений часник, сіль і мелений перець, всипте спеції. Зелень помийте, просушіть і порубайте ножем, можна взяти базилік і петрушку. Змішайте всі інгредієнти.
Крок 3. Багет розріжте на шматочки приблизно по сантиметру завтовшки. Змащуйте з одного боку хліб ароматною олією. Деко застеліть пергаментом або фольгою. Розкладіть на ньому заготовки в один шар.
Крок 4. Відправте деко із заготовками в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуйте грінки протягом 10-15 хвилин, орієнтуйтеся на їхній зовнішній вигляд, масло має розтанути, а самі грінки підрум’янитися.
Крок 5. Повністю остудіть готові грінки з часником на решітці, потім можна подавати їх на стіл у вигляді закуски. Смачного!
Часникові грінки у фритюрі
Часникові грінки у фритюрі – це смачно, ароматно і по-домашньому. Чудова закуска, якою ніхто не буде проти похрумтіти. Для оригінального смаку ми будемо використовувати часник, він додасть характерного аромату і легкої пікантності.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Часник – 2-3 зубці.
- Хліб чорний – 0,5 шт.
- Олія рослинна – 500 мл.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Хліб можна брати будь-який: чорний або білий. Щоб не зламати зуби, скоринку краще зрізати, особливо в чорного хліба. Зубчики часнику відразу очистіть від лушпиння. Можна приступати.
Крок 2. Хлібний м’якуш наріжте брусками по 1-1,5 сантиметра завтовшки.
Крок 3. Можна використовувати фритюрницю для смаження грінок, але якщо такої немає, підійде невеликий кухлик або каструля. Влийте в ємність рослинну олію, прогрійте її. Слідкуйте за температурою, вона не має бути дуже низькою, але й горіти грінки в олії теж не повинні.
Крок 4. Коли грінки підсмажаться з усіх боків, виловіть їх з олії та перекладіть на паперові серветки. Поки вони гарячі, посоліть за смаком.
Крок 5. Потім кожну грінку натріть часником з усіх боків.
Крок 6. Чудова проста і смачна закуска на будь-який випадок готова, подавайте грінки в теплому або охолодженому вигляді. Смачного!
Грінки з часником і кропом у домашніх умовах
Грінки з часником і кропом у домашніх умовах – це закусочна страва швидше для дорослих. Яскравий часниковий аромат і пікантний смак зможуть оцінити тільки справжні гурмани та любителі гострої їжі. Кріп дуже освіжає і добре доповнює закуску.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Кріп – 10 гр.
- Батон – 1 шт.
- Олія рослинна – для смаження.
- Молоко – 150 мл.
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 1-2 шт.
- Часник – 1 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Батон наріжте стандартними шматочками поперек, шириною приблизно 1 сантиметр, не більше.
Крок 2. Візьміть широку тарілку з бортиками. Якщо у вас велике яйце, то буде достатньо одного, якщо дрібні яйця, то візьміть пару штук. Розбийте в ємність яйце або два.
Крок 3. Злегка збовтайте яйце виделкою, щоб білок об’єднався з жовтком. Далі влийте молоко і всипте дрібку солі, ще раз добре перемішайте.
Крок 4. Кріп помийте, просушіть на паперових рушниках. Потім порубайте його дрібно ножем і всипте нарізку в яєчно-молочну масу.
Крок 5. Кожну скибочку батона вмочіть в отриману масу.
Крок 6. Просушіть на вогні пательню і налийте на неї рослинну олію. Викладайте батон на розігріту поверхню. Смажте грінки на помірному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. Батон має не тільки підсмажитися зовні, а й повністю пропектися всередині.
Крок 7. Коли грінки трохи охолонуть, натріть кожну часником і подавайте на стіл, поки вони ще теплі та хрусткі. Смачного!
Грінки з батона з часником
Грінки з батона з часником – це відмінне доповнення до перших страв. Не біда, якщо до обіду у вас не виявилося чорного хліба. За кілька хвилин із білого батона можна приготувати ароматну закуску, яка відмінно замінить чорний хліб і ваші близькі залишаться задоволені.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Часник – 2-4 зубчики.
- Батон – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Олія рослинна – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Для грінок вам знадобиться батон, можна брати навіть черствий, сіль, часник і рослинна олія.
Крок 2. Наріжте батон стандартними шматочками впоперек і завтовшки не більше сантиметра. Звісно, зручніше їсти грінки, коли вони невеликого розміру. Тому кожну скибочку розріжте на 2-3 частини.
Крок 3. Далі підсмажте шматочки батона на сухій сковорідці з обох боків. Робіть це порціями, щоб шматочки розташовувалися на сковороді в один шар.
Крок 4. Очищені зубчики часнику пропустіть через прес. У миску з часниковою масою влийте рослинну олію і всипте сіль, гарненько перемішайте заправку.
Крок 5. Підсмажені грінки з батона змастіть ароматною заправкою з обох боків. Подавайте пікантну закуску до перших страв. Смачного!