Кращі рецепти пісних новорічних салатів

Пісні новорічні салати
Новорічні свята – це не тільки нестримні веселощі і стіл, що ломиться від їжі, це ще й час великого Різдвяного посту. У ці дні накладається заборона на вживання продуктів тваринного походження, що постять знають про це і тому обов’язково готують пісні салати на Новий рік 2016. По-перше, це проста в приготуванні закуска, а, по-друге, вона недорого обійдеться вашій родині, але саме головне – це буде дуже смачно і корисно.

Вегетаріанський пісний салат «Олів’є»

Жоден Новий рік не проходить без того, щоб на святковому новорічному столі не з’явилося це блюдо. Ця стара добра традиція, яку не хочеться міняти, та й не потрібно.

Якщо ви любите «Олів’є», але при цьому дотримуєтеся посту, – не відмовляйтеся від улюбленого салату, просто замініть заборонені в пост продукти на ті, які можна їсти.

Інгредієнти для пісного «Олів’є»

  • Огірки (солоні) – 2 шт .;
  • Пісне масло – за смаком;
  • Горошок (консервований) – 1 банка;
  • Картопля – 3-4 шт .;
  • Ріпчасту цибулю – 1-2 шт .;
  • Яблуко – 1 шт .;
  • Морква – 2-3 шт .;
  • Печериці (свіжі) – 500 г.

Рецепт пісного салату на Новий Рік - Олів'є

Приготування

  1. Відварюємо моркву, картоплю «в мундирах», охолоджуємо продукти, очищаємо, ріжемо невеликими кубиками.
  2. Помиті печериці нарізаємо пластинками, смажимо їх на сковороді з маслом і нарізаним дрібно цибулею.
  3. Гриби з цибулею охолоджуємо, змішуємо з морквою, картоплею, середньо нарізаними (кубиками) яблуком і солоними огірками.
  4. Наостанок додаємо в пісний салат консервований горошок, заправляємо його рослинним маслом і подаємо закуску до новорічного столу.

Крім рослинного масла для заправки салату можна використовувати горіховий соус. Він додасть пікантності страві і зробить його не схожим на звичне олів’є.

Як приготувати пісний горіховий соус

За допомогою блендера подрібнюємо горіхи (200 г), варений яєчний жовток (з 2 яєць), 2 зубки часнику. Змішуємо подрібнену масу з рослинним маслом (1 ст. Л.), Гірчицею (1 ч. Л.), Панірувальними сухарями (1 ст. Л.).

Потроху вливаємо в суміш 3% -ний оцет (загальна кількість оцту для соусу – 200 мл), продовжуючи, при цьому, безперервно заважати соус.

Як приготувати пісний горіховий соус для салату на новий рік Не лийте відразу всю порцію оцту, можливо, для вас і декількох чайних ложок буде досить. Орієнтуйтеся на свій смак, тому після кожної доданої порції заправку пробуйте.

В кінці приготування змішайте його з перцем, соєвим соусом і сіллю (все кладіть до смаку). Консистенція страви повинна бути схожа на густу домашню сметану або майонез.

Гриби по-корейськи: святковий рецепт пісного салату

Одним з найулюбленіших страв на всіх урочистих застіллях вважається марінація, її пікантний, злегка гострий, присмак привносить в свято якусь родзинку і колорит.

Домашні грибочки по-корейськи – не виняток, більш того, таке просте пісне блюдо урізноманітнює ваше меню і зробить святкове застілля ще смачніше.

Складові

  • Часник – 2 зубки;
  • Столовий оцет – ½ ст. (Обсяг склянки – 200 мл);
  • Печериці (можна замінити опеньками) – 1 кг;
  • Сіль – 1 ч. Л .;
  • Рослинна олія – ​​30 мл;
  • Приправа для корейської моркви – 1 пакетик;
  • Цукор-пісок – 3 ст. л .;
  • Морква – 3 шт.

Гриби по-корейськи - святковий рецепт пісного салату

Приготування

  1. Гриби відварюємо протягом 15-20 хвилин в підсоленій воді. Солі кладемо зовсім небагато.
  2. Охолоджуємо печериці, нарізаємо їх тонкою соломкою.
  3. Морква трьом на тертці для корейських салатів.
  4. Часник подрібнюємо в чеснокодавке.
  5. Подрібнені продукти викладаємо в пластиковий контейнер (можна взяти звичайну миску), додаємо до них оцет, сіль, приправу, рослинне масло, цукор-пісок.
  6. Продукти перемішуємо, накриваємо контейнер кришкою, прибираємо гриби по-корейськи на 2-3 години в холодильник.
  7. Через кілька годин грибочки дістаємо, ще раз їх заважаємо, перекладаємо в салатник (а краще в креманки, щоб подати порційно) і несемо до новорічного столу.

Така пікантна закуска всім припаде до душі, а головне, що підійде вона до багатьох страв.

Подати гриби по-корейськи можна з рибою, м’ясом, смаженою картоплею, відвареною курячим філе і т. Д. Це стосується тих, хто не дотримується посту, адже в новорічну ніч за одним столом можуть зібратися не тільки ті, що постять, а й ті, хто не проти поласувати калорійними непісним стравами.

Читайте ще схожі записи:


Що можна зробити на новорічний пісний стіл

Новорічний пісний салат «Нісуаз»

Якщо в новорічну ніч хочеться чогось незвичайного, тоді французький вегетаріанський салат з овочів з пряним соусом – саме та святкова закуска, яку ви шукайте.

Салат переверне ваші звичні уявлення про те, що пісні страви – це нудно і прісно. З таким яскравим смаком, як у «нісуаз», ви забудете про стереотипах пісного харчування.

Продукти для салату

  • Болгарський перець (червоний) – 1 шт .;
  • Салатні листя ( «Айсберг») – 1 жменя;
  • Маслини (без кісточок) – ½ банки;
  • Помідори черрі – 10 шт .;
  • Картопля (варена) – 1 шт .;
  • Квасоля консервована – 200 г (½ банки).

Інгредієнти для заправки

  • Лимон – ½ шт. (Або 1 цілий лайм);
  • Прованські трави – за смаком;
  • Гірчиця звичайна – ½ ч. Л. (Використовуючи діжонську гірчицю – беріть 1 ч. Л.);
  • Оливкова олія – ​​4-5 ст. л .;
  • Сіль (чорна) – 1 ч. Л .;
  • Винний оцет – ½ ч. Л.

Як зробити новорічний пісний салат «Нісуаз»

Приготування

  1. Всі продукти, необхідні для приготування соусу, змішуємо в блендері до однорідної маси.
  2. Листя салату рвемо руками, укладаємо їх на дно салатниці, поливаємо ½ від загальної кількості соусу, заважаємо.
  3. Перець нарізаємо великими смужками (можна будь-який інший форми).
  4. Додаємо в салат помідори, розрізані навпіл, шматочки болгарського перцю, цілі маслини.
  5. Зверху кладемо квасоля, поливаємо блюдо залишком приготованого соусу, перемішуємо салат.

Для оригінальної подачі можна використовувати листя салату, і в них подавати порційно святкову закуску.

А можна вчинити ще більш екзотично – піднести своїм гостям ароматну закуску в човниках з авокадо, в цілих перчинкою, в шкірці грейпфрута і т. Д. Експериментуйте – і нехай ваше блюдо запам’ятається гостям своїм незвичайним смаком і ексклюзивної подачею.

Пісний новорічний салат «Азіатська ніч»

Дуже незвичайне блюдо, оригінальний смак якого створюється завдяки поєднанню різних інгредієнтів.

У салат входять спеції, зокрема імбир, цитрусові, горіхи кеш’ю і вітамінні овочі. Тільки одне таке бездіяльне поєднання робить закуску унікальною, відмінною від багатьох інших новорічних салатів.

Інгредієнти для страви

  • Апельсин – 1 шт. великого розміру;
  • Горіхи кешью – 100 г;
  • Морква – 300 г;
  • Листя салату – 150-180 г;
  • Капуста червонокачанна – 400 г.

Продукти для заправки

  • Соєвий соус – за смаком;
  • Лимон – ½ шт .;
  • Імбир (свіжий) – за смаком;
  • Апельсин – ½ шт.

Пісний новорічний салат «Азіатська ніч»

Приготування

  1. Трьом на тертці сиру моркву.
  2. Апельсин чистимо від шкірки, ріжемо невеликими кубиками.
  3. Капусту шаткуємо.
  4. Листя салату миємо, обсушуємо, рвемо на невеликі шматочки, потім викладаємо на тарілку.
  5. Поверх салатного листя кладемо подрібнену моркву, капусту, апельсин.
  6. Робимо соус для заправки пісного страви:
    • на тертці (дрібної) трьом свіжий імбир;
    • змішуємо його з свіжовичавленим апельсиновим, лимонним соком, а також соєвим соусом. Кількість визначайте в залежності від своїх смакових переваг;
    • Заправляємо салат, посипаємо цільними горіхами кешью, безпосередньо перед подачею закуску заважаємо і подаємо до новорічного столу.

    postnye-salaty-na-novyj-god7

    Подавати салат краще порційно. Використовуйте для цього гарний посуд, або ж шкірку апельсина.

    На край апельсинової кірки з готовим блюдом можна покласти гілочку петрушки, м’яти, селери або будь-який інший зелені, яка вам подобається. Вийде такий своєрідний салат-коктейль, дуже смачний і апетитний.

    Новорічний салат «Мрія»

    Пісні салати на Новий рік 2016 рясніють своєю різноманітністю, всі страви цікаві, незвичайні і неймовірно смачні. Однак важко їх порівняти з кольоровою капустою, просоченої ароматним ніжним соусом з помідорів.

    До переваг закуски відноситься і можливість її швидкого, а головне – нескладного приготування. Так що самому створити свою «Мрію» дуже просто, не пропустіть в святкову ніч свій шанс її здійснити.

    Як зробити пісний новорічний салат «Мрія»

    Приготування пісного новорічного салату

    • Греєм в сотейнику рослинне масло (2 ст. Л.).
    • Кладемо дрібно рубаний ріпчасту цибулю (1 шт.), Обсмажуємо його до напівпрозорості, потім додаємо в сотейник шінкованной часник (2 зубки). Млоїмо до тих пір, поки часник не почне пахнути.
    • Посипаємо продукти червоним перцем (за смаком).
    • Додаємо в блюдо рубану зелень (1 пучок петрушки), половинку бульйонні овочевого кубика, дрібно нарізані звичайні помідори (800 г), дрібку цукру.
    • Тушкуємо продукти хвилин 10-15 на середньому вогні.
    • Капусту (800 г) ділимо на дрібні суцвіття і перекладаємо в сковороду.
    • Блюдо доводимо до кипіння, тушкуємо до тих пір, поки капуста не розм’якшити.
    • Наостанок заправляємо салат чорним меленим перцем і сіллю за смаком.

    Страва готова – його можна подавати гостям і разом з ними насолоджуватися чудовим смаком і ароматом святкової закуски.

    Пісні новорічні салати: які страви приготувати

    Крім вищезазначених рецептів святкових вегетаріанських салатів, є ще дуже багато смачних пісних закусок, які здатні прикрасити ваш новорічний стіл своєю присутністю.

    До таких страв належать:

    • вінегрет
    • Морква по-корейськи
    • Кабачки по-корейськи
    • Салат з пекінської капусти
    • Маринована капуста «Пелюстки»
    • Гарбуз з зеленню і часником
    • Грузинський овочевий салат

     

    грузинський салат

    Всі ці пісні салати на новий 2016 рік стануть яскравим доповненням, а то і повноцінною заміною, багатьох не вегетаріанських святкових страв.

    Не бійтеся експериментувати зі складом і оформленням закусок, це допоможе вам цікаво презентувати ваш шедевр і зробити його ще більш затребуваним серед гостей за святковим столом.

    Вдалого приготування і приємного апетиту, ну а головне – відмінною зустрічі Нового року!