Новорічні свята – це не тільки нестримні веселощі і стіл, що ломиться від їжі, це ще й час великого Різдвяного посту. У ці дні накладається заборона на вживання продуктів тваринного походження, що постять знають про це і тому обов’язково готують пісні салати на Новий рік 2016. По-перше, це проста в приготуванні закуска, а, по-друге, вона недорого обійдеться вашій родині, але саме головне – це буде дуже смачно і корисно.
Вегетаріанський пісний салат «Олів’є»
Жоден Новий рік не проходить без того, щоб на святковому новорічному столі не з’явилося це блюдо. Ця стара добра традиція, яку не хочеться міняти, та й не потрібно.
Якщо ви любите «Олів’є», але при цьому дотримуєтеся посту, – не відмовляйтеся від улюбленого салату, просто замініть заборонені в пост продукти на ті, які можна їсти.
Інгредієнти для пісного «Олів’є»
- Огірки (солоні) – 2 шт .;
- Пісне масло – за смаком;
- Горошок (консервований) – 1 банка;
- Картопля – 3-4 шт .;
- Ріпчасту цибулю – 1-2 шт .;
- Яблуко – 1 шт .;
- Морква – 2-3 шт .;
- Печериці (свіжі) – 500 г.
Приготування
- Відварюємо моркву, картоплю «в мундирах», охолоджуємо продукти, очищаємо, ріжемо невеликими кубиками.
- Помиті печериці нарізаємо пластинками, смажимо їх на сковороді з маслом і нарізаним дрібно цибулею.
- Гриби з цибулею охолоджуємо, змішуємо з морквою, картоплею, середньо нарізаними (кубиками) яблуком і солоними огірками.
- Наостанок додаємо в пісний салат консервований горошок, заправляємо його рослинним маслом і подаємо закуску до новорічного столу.
Крім рослинного масла для заправки салату можна використовувати горіховий соус. Він додасть пікантності страві і зробить його не схожим на звичне олів’є.
Як приготувати пісний горіховий соус
За допомогою блендера подрібнюємо горіхи (200 г), варений яєчний жовток (з 2 яєць), 2 зубки часнику. Змішуємо подрібнену масу з рослинним маслом (1 ст. Л.), Гірчицею (1 ч. Л.), Панірувальними сухарями (1 ст. Л.).
Потроху вливаємо в суміш 3% -ний оцет (загальна кількість оцту для соусу – 200 мл), продовжуючи, при цьому, безперервно заважати соус.
Не лийте відразу всю порцію оцту, можливо, для вас і декількох чайних ложок буде досить. Орієнтуйтеся на свій смак, тому після кожної доданої порції заправку пробуйте.
В кінці приготування змішайте його з перцем, соєвим соусом і сіллю (все кладіть до смаку). Консистенція страви повинна бути схожа на густу домашню сметану або майонез.
Гриби по-корейськи: святковий рецепт пісного салату
Одним з найулюбленіших страв на всіх урочистих застіллях вважається марінація, її пікантний, злегка гострий, присмак привносить в свято якусь родзинку і колорит.
Домашні грибочки по-корейськи – не виняток, більш того, таке просте пісне блюдо урізноманітнює ваше меню і зробить святкове застілля ще смачніше.
Складові
- Часник – 2 зубки;
- Столовий оцет – ½ ст. (Обсяг склянки – 200 мл);
- Печериці (можна замінити опеньками) – 1 кг;
- Сіль – 1 ч. Л .;
- Рослинна олія – 30 мл;
- Приправа для корейської моркви – 1 пакетик;
- Цукор-пісок – 3 ст. л .;
- Морква – 3 шт.
Приготування
- Гриби відварюємо протягом 15-20 хвилин в підсоленій воді. Солі кладемо зовсім небагато.
- Охолоджуємо печериці, нарізаємо їх тонкою соломкою.
- Морква трьом на тертці для корейських салатів.
- Часник подрібнюємо в чеснокодавке.
- Подрібнені продукти викладаємо в пластиковий контейнер (можна взяти звичайну миску), додаємо до них оцет, сіль, приправу, рослинне масло, цукор-пісок.
- Продукти перемішуємо, накриваємо контейнер кришкою, прибираємо гриби по-корейськи на 2-3 години в холодильник.
- Через кілька годин грибочки дістаємо, ще раз їх заважаємо, перекладаємо в салатник (а краще в креманки, щоб подати порційно) і несемо до новорічного столу.
Така пікантна закуска всім припаде до душі, а головне, що підійде вона до багатьох страв.
Подати гриби по-корейськи можна з рибою, м’ясом, смаженою картоплею, відвареною курячим філе і т. Д. Це стосується тих, хто не дотримується посту, адже в новорічну ніч за одним столом можуть зібратися не тільки ті, що постять, а й ті, хто не проти поласувати калорійними непісним стравами.
Читайте ще схожі записи:
Що можна зробити на новорічний пісний стіл
Новорічний пісний салат «Нісуаз»
Якщо в новорічну ніч хочеться чогось незвичайного, тоді французький вегетаріанський салат з овочів з пряним соусом – саме та святкова закуска, яку ви шукайте.
Салат переверне ваші звичні уявлення про те, що пісні страви – це нудно і прісно. З таким яскравим смаком, як у «нісуаз», ви забудете про стереотипах пісного харчування.
Продукти для салату
- Болгарський перець (червоний) – 1 шт .;
- Салатні листя ( «Айсберг») – 1 жменя;
- Маслини (без кісточок) – ½ банки;
- Помідори черрі – 10 шт .;
- Картопля (варена) – 1 шт .;
- Квасоля консервована – 200 г (½ банки).
Інгредієнти для заправки
- Лимон – ½ шт. (Або 1 цілий лайм);
- Прованські трави – за смаком;
- Гірчиця звичайна – ½ ч. Л. (Використовуючи діжонську гірчицю – беріть 1 ч. Л.);
- Оливкова олія – 4-5 ст. л .;
- Сіль (чорна) – 1 ч. Л .;
- Винний оцет – ½ ч. Л.
Приготування
- Всі продукти, необхідні для приготування соусу, змішуємо в блендері до однорідної маси.
- Листя салату рвемо руками, укладаємо їх на дно салатниці, поливаємо ½ від загальної кількості соусу, заважаємо.
- Перець нарізаємо великими смужками (можна будь-який інший форми).
- Додаємо в салат помідори, розрізані навпіл, шматочки болгарського перцю, цілі маслини.
- Зверху кладемо квасоля, поливаємо блюдо залишком приготованого соусу, перемішуємо салат.
Для оригінальної подачі можна використовувати листя салату, і в них подавати порційно святкову закуску.
А можна вчинити ще більш екзотично – піднести своїм гостям ароматну закуску в човниках з авокадо, в цілих перчинкою, в шкірці грейпфрута і т. Д. Експериментуйте – і нехай ваше блюдо запам’ятається гостям своїм незвичайним смаком і ексклюзивної подачею.
Пісний новорічний салат «Азіатська ніч»
Дуже незвичайне блюдо, оригінальний смак якого створюється завдяки поєднанню різних інгредієнтів.
У салат входять спеції, зокрема імбир, цитрусові, горіхи кеш’ю і вітамінні овочі. Тільки одне таке бездіяльне поєднання робить закуску унікальною, відмінною від багатьох інших новорічних салатів.
Інгредієнти для страви
- Апельсин – 1 шт. великого розміру;
- Горіхи кешью – 100 г;
- Морква – 300 г;
- Листя салату – 150-180 г;
- Капуста червонокачанна – 400 г.
Продукти для заправки
- Соєвий соус – за смаком;
- Лимон – ½ шт .;
- Імбир (свіжий) – за смаком;
- Апельсин – ½ шт.
Приготування
- Трьом на тертці сиру моркву.
- Апельсин чистимо від шкірки, ріжемо невеликими кубиками.
- Капусту шаткуємо.
- Листя салату миємо, обсушуємо, рвемо на невеликі шматочки, потім викладаємо на тарілку.
- Поверх салатного листя кладемо подрібнену моркву, капусту, апельсин.
- Робимо соус для заправки пісного страви:
- на тертці (дрібної) трьом свіжий імбир;
- змішуємо його з свіжовичавленим апельсиновим, лимонним соком, а також соєвим соусом. Кількість визначайте в залежності від своїх смакових переваг;
- Заправляємо салат, посипаємо цільними горіхами кешью, безпосередньо перед подачею закуску заважаємо і подаємо до новорічного столу.
Подавати салат краще порційно. Використовуйте для цього гарний посуд, або ж шкірку апельсина.
На край апельсинової кірки з готовим блюдом можна покласти гілочку петрушки, м’яти, селери або будь-який інший зелені, яка вам подобається. Вийде такий своєрідний салат-коктейль, дуже смачний і апетитний.
Новорічний салат «Мрія»
Пісні салати на Новий рік 2016 рясніють своєю різноманітністю, всі страви цікаві, незвичайні і неймовірно смачні. Однак важко їх порівняти з кольоровою капустою, просоченої ароматним ніжним соусом з помідорів.
До переваг закуски відноситься і можливість її швидкого, а головне – нескладного приготування. Так що самому створити свою «Мрію» дуже просто, не пропустіть в святкову ніч свій шанс її здійснити.
Приготування пісного новорічного салату
- Греєм в сотейнику рослинне масло (2 ст. Л.).
- Кладемо дрібно рубаний ріпчасту цибулю (1 шт.), Обсмажуємо його до напівпрозорості, потім додаємо в сотейник шінкованной часник (2 зубки). Млоїмо до тих пір, поки часник не почне пахнути.
- Посипаємо продукти червоним перцем (за смаком).
- Додаємо в блюдо рубану зелень (1 пучок петрушки), половинку бульйонні овочевого кубика, дрібно нарізані звичайні помідори (800 г), дрібку цукру.
- Тушкуємо продукти хвилин 10-15 на середньому вогні.
- Капусту (800 г) ділимо на дрібні суцвіття і перекладаємо в сковороду.
- Блюдо доводимо до кипіння, тушкуємо до тих пір, поки капуста не розм’якшити.
- Наостанок заправляємо салат чорним меленим перцем і сіллю за смаком.
Страва готова – його можна подавати гостям і разом з ними насолоджуватися чудовим смаком і ароматом святкової закуски.
Пісні новорічні салати: які страви приготувати
Крім вищезазначених рецептів святкових вегетаріанських салатів, є ще дуже багато смачних пісних закусок, які здатні прикрасити ваш новорічний стіл своєю присутністю.
До таких страв належать:
- вінегрет
- Морква по-корейськи
- Кабачки по-корейськи
- Салат з пекінської капусти
- Маринована капуста «Пелюстки»
- Гарбуз з зеленню і часником
- Грузинський овочевий салат
Всі ці пісні салати на новий 2016 рік стануть яскравим доповненням, а то і повноцінною заміною, багатьох не вегетаріанських святкових страв.
Не бійтеся експериментувати зі складом і оформленням закусок, це допоможе вам цікаво презентувати ваш шедевр і зробити його ще більш затребуваним серед гостей за святковим столом.
Вдалого приготування і приємного апетиту, ну а головне – відмінною зустрічі Нового року!