Котлети з вареної курки

Якщо при варінні курячого бульйону у вас залишилася добра частина тушки: стегна, гомілки або грудки, то смачний і швидкий обід вам забезпечений. Пропонуємо вам три варіанти приготування котлети з вареної курки, причому не тільки в домашніх умовах, це допоможе нам урізноманітнити битки і зробити їх смачними і ніжними. Такі биточки відрізняються досить швидкої цим і легко засвоюються організмом, так що навіть найменші члени родини зможуть оцінити ваші старання.

На такі котлети можна брати будь-які частини тушки: варені курячі стегенця, грудки, крила або все разом. Якщо ви бажаєте зробити битки більш соковитими, то, звичайно ж, краще вибирати для них стегна, де більше жиру.

Калорійність відварених курячих стегенець становить 180 ккал, жиру в них – 11 г, білка – 21 м

Для дієти і приготування дитячих страв кращий вибір – грудка. Вона має мізерну калорійність у відварному вигляді – 95-105 ккал, жирів в ній – всього 1,9 г, а білка – 27-29 м

Котлети з вареного курячого м’яса на сковороді

Складові

  • Відварна курка (гомілки, стегна) – 0,5 кг + –
  • Бульйон курячий – 1/3 ст. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Манка – 5 ст. л. + –
  • Часник – 3 зубчики + –
  • Волоські горіхи – 8 шт. + –
  • Яйця курячі «СО» – 2 шт. + –
  • Сіль морська – 1/2 ч. Л. + –
  • Соняшникова олія – ​​1/2 стопки + –
  • Сухарі панірувальні зі спеціями – 100 г + –

Як посмажити соковиті котлети з вареної курки з манкою

Для цих оригінальних котлеток, крім курки, також буде потрібно трохи бульйону, щоб зробити їх більш ніжними. Приготувати своїми руками такі ласощі не складе труднощів навіть тим, хто тільки освоює кулінарні ази, адже цей покроковий рецепт дуже простий, а котлети по ньому завжди виходять ідеальними.

  • Курку, відварену в підсоленій воді зі спеціями, слід остудити, бажано не виймаючи з бульйону. Після цього розбираємо фрагменти тушки (гомілки, стегна) на філе, відокремлюючи його від кісток.
  • Лушпиння головку чистимо і розрізаємо на дві частини. Одну половину розрізаємо на 4-5 шматочків, а другу частину кришимо дуже дрібними кубиками.
  • Часник чистимо від лушпиння та дрібно рубаємо ножем, попередньо роздавав кожен зубок плазом лезом ножа.
  • Горіхові ядра розбиваємо в крихту, після чого завантажуємо в блендер разом з м’ясом, часником, великими шматками цибулі. Також вбиваємо в чашу агрегату яйця, вливаємо бульйон, всипаємо сіль і перемелює все до однорідного фаршу.
  • Якщо вам не подобаються однорідні котлети, то пропустіть всі ці компоненти через дрібну насадку м’ясорубки, а потім введіть в фарш бульйон, сіль і яйця.
  • Частину, що залишилася дрібну лушпиння нарізку вводимо до складу фаршу тільки після подрібнення всіх інгредієнтів – це додасть котлеток соковитості.
  • Також засипаємо в фарш манну крупу, гарненько все перемішуємо і залишаємо відстоятися котлетну масу на хвилин 40-60, щоб манка розбухла і зробила текстуру фаршу більш пластичної і густий.
  • Ставимо грітися на середній вогонь чавунну сковороду (або іншу толстодонную), вливаємо в неї масло і даємо йому пару хвилин для нагрівання.

kotlety-iz-varyonoj-kuricy2
kotlety-iz-varyonoj-kuricy2

  • Тим часом, змочуючи руки у воді, формуємо котлетки, обвалюють їх в паніровці і викладаємо в розпечене масло.
  • Смажити котлетки слід хвилин 10 (по 5 хвилин на кожну сторону) до утворення щільного, хрусткого і апетитного рум’яного «панцира».

Дитячі котлетки з вареної курки і картоплі

Цей рецепт котлет стане прекрасним придбанням для мам діток дошкільного віку, які люблять пюре і котлети. В даному випадку у нас два в одному. Картопляно-курячі битки безумовно сподобаються вашим непосидам.

Складові

  • Відварене куряче м’ясо (будь-яке) – 0,3 кг;
  • Пюре картопляне остигле – 0,3 кг;
  • Яйце «С1» – 1 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Сушений часник – ½ ч. Л .;
  • Масло вершкове – 1 ст. л .;
  • Масло рослинне (оливкова) – 2 ст. л .;
  • Крекер солоний сирний (вершковий) – 70-80 м

kotlety-iz-varyonoj-kuricy
kotlety-iz-varyonoj-kuricy

Як готувати котлети з вареної курки для дітей покроково

  1. Картопляне пюре повинно бути однорідним. Якщо воно сильно охололо і спресувалося, то його слід гарненько розім’яти виделкою або пробити міксером.
  2. Куряче м’ясо, зварене в підсоленій воді, слід нарізати невеликими кубиками.
  3. Тепер пересипаємо курку до картоплі, вбиваємо до них яйце, всипаємо сіль, часник (при бажанні, можна додати свіжої дрібно рубаної зелені) і все перемішуємо.
  4. Крекери укладаємо в пакет одним шаром і прокатує качалкою до дрібної крихти. З солоного сухого печива виходить шикарна панірування, яка дає відмінну хрустку скоринку, приємний смак і при цьому тане в роті.
  5. Отже, обвалюють котлетки в панірувальних крекерах і обсмажуємо на середньому вогні в розпеченій масляної суміші (вершкове + оливкова олія) до хрусткої скоринки, буквально по 3 хвилини з кожного боку.

Сирний соус до таких котлеток буде ідеальним доповненням.

Котлети з вареної курячої грудки: рецепт на вугіллі

Практично жоден відпочинок на природі не обходиться без багаття і класичних шашликів, але ж є ще маса інших делікатесів, які можна готувати на вугіллі, наприклад дієтичні курячі котлетки. Найкраще приготувати фарш і наліпити биточки будинку, а вже в похідних умовах запекти їх на решітці.

Складові

  • Варена куряча грудка – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста середній – 1 головка;
  • Яйця столові добірні – 2 шт .;
  • Вівсянка «екстра» швидкого приготування – 50 г;
  • Сметана 10% – 3 ст. л .;
  • Приправа «Суміш семи перців» – ¼ ч.л .;
  • Сіль – ½ ч. Л .;
  • Кропова зелень – 15 г.

kotlety-iz-varyonoj-kuricy4
kotlety-iz-varyonoj-kuricy4

Як зробити котлети з вареної курки з вівсянкою

  1. Зварену грудку (філе) разом з цибулею пробиваємо в блендері до однорідності.
  2. В отриману масу додаємо яйця, все гарненько ще раз пробиваємо блендером до повного з’єднання інгредієнтів і вводимо в склад фаршу вівсяні пластівці, сіль, перець, кріп дрібно рубаний і сметану.
  3. Тепер котлетної маси слід дати час постояти хвилин 15, щоб вівсяні пластівці «Геркулес» гарненько набрякли.
  4. Щоб при випіканні котлети тримали форму, їх ми будемо (на манер люля кебаб) формувати щільно на бамбукових шпажках у вигляді витягнутих биточків.
  5. Готові котлетки укладаємо на решітку і запікаємо на вугіллі 10-15 хвилин, перевертаючи шпажки регулярно, щоб котлети пропеклися рівномірно з кожного боку. Упевнена скоринка і шашликовий рум’янець вказуватимуть на готовність битків.

Варто відзначити, що в мангалі не повинно бути вогню, а лише добре жар.

Котлети з вареної курки на вугіллі виходять дуже смачними, з характерним димним ароматом. Випробувавши хоч раз таку похідну закуску, ви гарантовано будете готувати її кожну вилазку.