Найпростіший соус для морепродуктів

Найпростіший соус для морепродуктів готується буквально за п’ять хвилин, з’їдається теж швидко. Цей кисло-гострий соус, що містить свіжий лимон, відмінно поєднується з рибою.

соус для морепродуктів містить лимонВласне, і готувати практично не доведеться, тільки готові змішати інгредієнти (рецептик з категорії «Кулінарія для чайників»), а результат завжди радує нас своїм пікантним смаком. Соус, повторимо, цілком універсальний і поєднується з будь-якими морепродуктами, з рибою (смаженої або приготованої на грилі, причому як з червоної, так і з білою рибою).

Потрібно:

  • Лимон – 3 скибочки-кружечки товщиною близько 4-5 міліметрів
  • Майонез – 3 столові ложки
  • Соус «Чилі» 2 чайні ложки

Приготування:

соус для морепродуктів: м'якоть лимона дрібно нарізатиСвіжий лимон ретельно вимити, витерти насухо. Відрізаємо три кружечка (краще спочатку розрізати лимон навпіл і відрізати кружечки «з середини», щоб скибочки не були маленького діаметру). У відрізаних скибочок обрізаємо скоринку (її, до речі, можна не викидати, а, видаливши «білу частину», дрібно нарізати, ми б навіть сказали, розкришити цедру і висушити її, а потім додавати в пряники і кекси). М’якоть лимона гострим ножем нарізаємо на дрібні шматочки, орієнтуючись приблизно на розмір в 4-5 міліметрів по всім сторонам (перегляньте наш відео-рецепт!).

соус для морепродуктів: додати майонезДалі ми будемо змішувати шматочки м’якоті лимона, майонез і соус «Чилі» у зазначених кількостях (ложки можна наповнювати «з гіркою»).

соус для морепродуктів: все перемішатиСкладаємо нарізану м’якоть лимона в невелику чашку, додаємо туди майонез і соус «Чилі», все ретельно перемішуємо до стану однорідної маси. Всі! Наш елементарний соус для морепродуктів готовий! Він чудово підходить, наприклад, до кілець кальмари в клярі, гарний і з смаженою рибою (спробуйте пангасиусом), ми пробували його ще з креветками, ви можете поекспериментувати з будь-якими іншими морепродуктами.

Ви можете також подивитися наш відео-рецепт: