Готуємо красивий і смачний салат «гніздо глухаря» з курячим м’ясом і грибами. Страва чудово підходить для святкових випадків та урочистих подій. У покроковому рецепті з фото детально описані всі кроки, щоб ви змогли без проблем приготувати класичний салат – гніздо глухаря.
Інгредієнти
- Картопля – 3 шт.
- Печериці свіжі або мариновані – 200 г
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Куряче філе стегна – 2 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Яйця перепелині – 5 шт.
- Сіль, перець, майонез, кріп
Інвентар
- Терка для корейської моркви
- Паперові рушники
Класичний рецепт салату гніздо глухаря
Тремо картоплю на корейській тертці.
Промиваємо в декількох водах до прозорості води, щоб пішов крохмаль, і картопля не темніла. Викладаємо на рушники обсушуємо від рідини.
Обсмажуємо на сковороді в гарячій олії до золотистого кольору. Олії має бути приблизно 1,5 см. Соломка смажиться досить швидко, не перетримайте.
Розкладаємо картоплю фрі на паперових рушниках, позбавляємося зайвого жиру. Після обсушування злегка підсолюємо.
Подрібнену цибулю пасеруємо до м’якості.
Додаємо гриби, смажимо до готовності, наприкінці солимо, перчимо за смаком.
Відварюємо курку в солоній воді, залишаємо в бульйоні до повного охолодження, потім подрібнюємо середнім кубиком.
Відварюємо яйця з морквою натираємо на дрібній тертці. Яйця тремо окремо білки від жовтків.
Збираємо гніздо глухаря
Першим шаром на широку тарілку викладаємо курку. На всі шари наносимо тоненьку сіточку з майонезу. Це додасть соковитості всім інгредієнтам і найголовніше дозволить тримати салату форму при розрізанні.
Другим шаром йде морква.
Далі йдуть гриби.
Розкладаємо білок, солимо, перчимо.
По центру накладаємо жовток, приминаємо серединку для гнізда глухаря.
Навколо обкладаємо картоплею у фритюрі.
Облямовуємо гніздо гілочками кропу, всередину поміщаємо перепелині яйця. Перед подачею ставимо в холодильник для стабілізації мінімум на 2 години.
Глухар з огірками та кукурудзою
Інгредієнти
- Картопля – 3 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Сир – 100 г
- Часник – 2 зубці.
- Огірки – 1 шт.
- Курка відварна – 200 г
- Кукурудза консервована – 0,5 банки
- Сіль, майонез, кріп
Маринована цибуля
- Цукор – 1 ст. Ложка
- Сіль – 0,5 ч. Л
- Оцет 9% – 3 ст. Л
- Вода – 250 мл
- Цибуля червона – 0,5 шт.
- Зелень
Приготування салату за кроками
Натерту на корейській тертці картоплю промиваємо до прозорої води і відкидаємо на паперовий рушник.
Обсмажуємо в олії до золотистості солимо за смаком.
Маринуємо цибулю
Подрібнену цибулину заливаємо водою, додаємо цукор, сіль, оцет. Перемішуємо, залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
Розбираємо яйця на білки та жовтки.
Давимо жовток ложкою, натираємо в нього сир, часник, додаємо зелень і дві ложки майонезу. Перемішуємо до однорідної пасти.
З цієї пасти скачуємо овальні кульки (яйця).
Дрібним кубиком ріжемо яєчний білок, курячу грудку, огірок. Перекладаємо в салатник.
Відкидаємо цибулю на сито, перекладаємо в миску.
Вводимо консервовану кукурудзу, заправляємо чотирма ложками майонезу. Перемішуємо до однорідності.
Отриману масу викладаємо на сервірувальне блюдо, у центрі робимо заглиблення, гніздо.
Щільно обкладаємо салат хворостом.
Гілочками кропу утеплюємо місце для глухаря.
Зверху розташовуємо зроблені яєчка. Даємо страві охолонути і подаємо на святковий стіл.
Листковий святковий салат «грибна галявина»
Інгредієнти
- Мариновані печериці – 400 г
- Сир – 150 г
- Морква відварна – 1 шт.
- Копчене стегенце – 250 г
- Мариновані огірки – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Майонез, кріп, зелена цибуля
Використовується кільце діаметром – 18 см
Покроковий рецепт
Ставимо кільце на блюдо або дошку з харчовою плівкою.
Викладаємо шар грибів шапками вниз.
Посипаємо зеленою цибулею, розподіляємо в прогалини між печерицями. На всі шари наносимо тонку майонезну сіточку.
Далі йде сир, натертий на дрібній тертці. Кожен шар салату злегка утрамбовуємо.
Прошарок відвареної тертої морквини.
На моркву викладаємо порізану дрібним кубиком копчену курку. Утрамбовуємо, наносимо сітку.
Розкладаємо мариновані огірочки, якщо вони занадто водянисті, то слід віджати зайвий розсіл.
Пюре з відвареної картоплі змішуємо з кропом і майонезом. Солимо за смаком.
Рівномірно розподіляємо по кільцю, вирівнюємо поверхню салату.
Затягуємо харчовою плівкою, щоб не завітрювався, прибираємо в холодильник до приходу гостей.
Перед подачею накриваємо кільце тарілкою і перевертаємо. Таким чином грибочки опиняються зверху, а щільний шар картоплі внизу.
Салатик із куркою та грибами виходить красивий і дуже смачний. І нічим не поступається гнізду глухаря, а якщо їх приготувати відразу обидва, то ваші гості на довго запам’ятають ваш святковий стіл.
Салат «міністерський» з яєчними млинцями
Інгредієнти
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Солоні огірки – 2 шт.
- Відварна яловичина – 200 г
- Майонез – 1 ст. Л
- Сіль, перець
Процес приготування
Збиваємо виделкою яйця, злегка солимо і перчимо за смаком.
Візуально ділимо масу на 3 частини і смажимо 3 млинці з двох боків.
Пасеруємо цибулю до м’якості.
Середньою соломкою ріжемо огірки, яловичину і млинці.
Додаємо обсмажену цибулю.
Заправляємо салат майонезом, добре перемішуємо.
Перекладаємо гніздо глухаря на тарілку, подаємо на стіл.