Готуємо смачні соковиті й ароматні котлети з кабачком і курячою грудкою. Здавалося б, доволі проста страва як котлетки з овочами, але ви знаєте, якщо додати до фаршу деякий невластивий для нього інгредієнт, як гірчиця, то й вона заграє іншими барвами. Так само непогано порізати зелень кропу або петрушки для тих, хто любить. А взагалі це чудова дієтична літня страва, що тане в роті
Інгредієнти
- Куряче філе – 2 шт.
- Кабачок або цукіні – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Майонез – 2 стіл. Л
- Гірчиця – 1 стіл. Л
- Сіль – 1 ч. Ложка
- Перець чорний – за смаком
- Борошно або панірувальні сухарі – 0,5 склянки
- Олія рослинна
Рецепт котлет із кабачками
Тремо на тертці кабачок або цукіні, якщо овоч молодий, то шкірку не зрізаємо
Якщо готуватимете з цукіні, то завдяки шкірці в котлетах будуть апетитні зелені прожилки
Перемішуємо його з невеликою кількістю солі, залишаємо на 10 хвилин, щоб він інтенсивно почав пускати сік, потім віджимаємо від рідини
Курячу грудку разом із цибулею подрібнюємо в блендері або пропускаємо через м’ясорубку
Перекладаємо фарш до кабачків, яйце, майонез, сіль, гірчицю, перець
Вимішуємо в однорідну масу, ставимо в холодильник під плівкою на 1 годину
Просіюємо борошно на дошку або посипаємо сухарями
Змоченими у воді руками формуємо котлети кладемо на дошку, зверху так само присипаємо борошном
На розігріту сковороду з олією викладаємо котлети. Обсмажуємо на середньому вогні з двох боків до рум’яної скоринки
Після обсмажування витираємо сковорідку рушником або миємо від олії та борошна, повертаємо котлети назад
Додамо котлеткам соковитості. Вливаємо на дно 1/3 склянки води, тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні 10 хвилин або до повного випаровування вологи
Котлети з курячого фаршу з кабачком у духовці
Регулярно готую такі котлетки саме тому за максимально простим рецептом. Сподіваюся і вам він теж дуже сподобаються
Інгредієнти
- Грудка – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кабачки – 1-2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Приправа для курки – 1 столова л
- Сіль, перець – за смаком
- Зелень кропу
Спосіб приготування
Перекручуємо курячу грудку одночасно з цибулею
Тремо овочі на крупній тертці зі шкірою. Сік із них я не віджимаю, тоді страва вийде соковита і м’яка
Додаємо фарш, яйце, приправу і свіжу зелень, перемішуємо
Формуємо котлетки розкладаємо за формою. Форму нічим не змащуємо, продукти пустять сік і нічого не підгорить
Ставимо в розігріту духовку на 30-35 хвилин температура 180 градусів
Свої котлети я запікала рівно 30 хвилин, і вони повністю готові. Добре просочилися соком кабачків і вийшли дуже м’які та соковиті. У сезон я готую цю легку страву регулярно
Кабачкові розтріпки з філе курки
Інгредієнти
- Філе – 2 шт.
- Цукіні – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Приправа для курки – 2 чайні л
- Сіль, зелень – за смаком
Опис рецепта
Перемішуємо натертий цукіні з сіллю, чекаємо, коли він рясно пустить сік і віджимаємо
Ріжемо курячу грудку дрібним кубиком
Перемішуємо з кабачком, яйцем, роздавленим часником, приправою, зеленню і сіллю. Пробуємо на солоність і йдемо смажити
Столовою ложкою викладаємо растрепки на розігріту сковороду. Обсмажуємо курячі котлети під кришкою на середній температурі до золотистого кольору, приблизно 5-7 хвилин з кожного боку