Ніжний торт для любителів печінки. Коржі виходять тоненькими, просочуються кремом з часничком. Смачно і оригінально.
необхідно:
- Печінка – 250 г
- Молоко – 250 мл.
- Лук – 2-3 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 1 скл (бл. 160 г)
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець – за смаком
начинка:
- Майонез – 150-170 г
- Часник – 3-4 зубки
- Морква, гриби, смажену цибулю – за бажанням
приготування:
Печінка і цибулю необхідно подрібнити.
Я пробувала робити це і на м’ясорубці, як було в першоджерелі, і в блендері.
Висновок – в блендері набагато краще.
Яйця змішати з борошном до однорідної маси.
Постаратися розбити всі грудочки, це не складно.
Додати перемелені печінку і цибулю. Перемішати.
Вливаємо молоко, додаємо сіль і спеції.
Тісто виходить досить рідке, що ллється.
Розігріваємо сковороду.
Змащуємо злегка маслом або шматочком сала.
Наливаємо і випікаємо так само, як звичайні млинці.
Важливий момент – не наливайте занадто тонко.
У мене дно сковороди 17 см.
Я наливаю половничек об’ємом 45 мл.
Перед перекиданням переконайтеся, що млинець пропікся і не пригоріла, подденьте по колу лопаткою.
Я перевертаю руками, як і звичайні млинці.
Випікаємо все, у мене вийшло 17 шт.
Перед промазуванням я обов’язково охолоджую млинці.
Для начинки майонез змішати з подрібненим часником і тертої морквою.
Можна покласти добавки, які добре поєднуються з печінкою, наприклад, смажену цибулю або гриби.
Морква можна не класти, але мені подобаються її яскраві цятки в розрізі.
Промащуємо млинці і складаємо в торт.
Намагайтеся розподілити начинку рівномірно, і не потрібно занадто економити, інакше тортик не просочені і буде сухуватим.
У промазати вигляді я ставлю його в холодильник, щоб настоявся.
Прикрашаємо перед подачею за бажанням – зелень, терте яйце або сир.
Початковий рецепт включав в два рази більше інгредієнтів. Спочатку я готувала один високий торт, потім зрозуміла, що два невеликих мені зручніше. Але так як найчастіше готую його для прийому гостей, то стала робити один, щоб дати місце і інших страв. І рецепт вирішила переполовинити, щоб кожного разу не перераховувати. Якщо ви чекаєте багато гостей або у вас широка сковорода, то робіть подвійну порцію, щоб торт вийшов високим і всім вистачило.
А ось він в повній порції – більше 30 шарів.
А це печінковий торт в розрізі.
Смачного!