Печінковий торт

Печінковий торт

Ніжний торт для любителів печінки. Коржі виходять тоненькими, просочуються кремом з часничком. Смачно і оригінально.

необхідно:

  • Печінка – 250 г
  • Молоко – 250 мл.
  • Лук – 2-3 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 1 скл (бл. 160 г)
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець – за смаком

начинка:

  • Майонез – 150-170 г
  • Часник – 3-4 зубки
  • Морква, гриби, смажену цибулю – за бажанням

приготування:

Печінка і цибулю необхідно подрібнити.

Я пробувала робити це і на м’ясорубці, як було в першоджерелі, і в блендері.

Висновок – в блендері набагато краще.

Печінковий торт

Печінковий торт

Печінковий торт

Яйця змішати з борошном до однорідної маси.

Постаратися розбити всі грудочки, це не складно.

Печінковий торт

Печінковий торт

Додати перемелені печінку і цибулю. Перемішати.

Печінковий торт

Вливаємо молоко, додаємо сіль і спеції.

Печінковий торт

Тісто виходить досить рідке, що ллється.

Печінковий торт

Розігріваємо сковороду.

Змащуємо злегка маслом або шматочком сала.

Наливаємо і випікаємо так само, як звичайні млинці.

Важливий момент – не наливайте занадто тонко.

У мене дно сковороди 17 см.

Я наливаю половничек об’ємом 45 мл.

Печінковий торт

Перед перекиданням переконайтеся, що млинець пропікся і не пригоріла, подденьте по колу лопаткою.

Я перевертаю руками, як і звичайні млинці.

Печінковий торт

Випікаємо все, у мене вийшло 17 шт.

Перед промазуванням я обов’язково охолоджую млинці.

Печінковий торт

Для начинки майонез змішати з подрібненим часником і тертої морквою.

Можна покласти добавки, які добре поєднуються з печінкою, наприклад, смажену цибулю або гриби.

Морква можна не класти, але мені подобаються її яскраві цятки в розрізі.

Печінковий торт

Печінковий торт

Промащуємо млинці і складаємо в торт.

Намагайтеся розподілити начинку рівномірно, і не потрібно занадто економити, інакше тортик не просочені і буде сухуватим.

Печінковий торт

Печінковий торт

У промазати вигляді я ставлю його в холодильник, щоб настоявся.

Прикрашаємо перед подачею за бажанням – зелень, терте яйце або сир.

Початковий рецепт включав в два рази більше інгредієнтів. Спочатку я готувала один високий торт, потім зрозуміла, що два невеликих мені зручніше. Але так як найчастіше готую його для прийому гостей, то стала робити один, щоб дати місце і інших страв. І рецепт вирішила переполовинити, щоб кожного разу не перераховувати. Якщо ви чекаєте багато гостей або у вас широка сковорода, то робіть подвійну порцію, щоб торт вийшов високим і всім вистачило.

А ось він в повній порції – більше 30 шарів.

Печінковий торт

Печінковий торт

А це печінковий торт в розрізі.

Смачного!

Печінковий торт