Апетитний жюльєн з грибів і курки

Апетитне, красиве блюдо – жюльен з грибів і курки. До речі, ви знали, що насправді означає слово «жюльєн»? Виявляється, що з французької – це особлива нарізка овочів тонкою соломкою для соусів і супів.

Але в процесі розвитку кулінарного мистецтва це слово зазнало різні метаморфози, і тепер за ним закріпилася міцна асоціація – жюльєн це гаряча закуска з грибів, білого соусу, курки або морепродуктів.

З безлічі грибних рецептів, жюльєн залишається одним з найулюбленіших для великої кількості людей.

Отже,

Рецепт грибного жульєну з куркою

Складові:

  • 300 г куряче філе
  • 300 г свіжі гриби (150 г відварні або заморожені)
  • 150 г ріпчаста цибуля
  • 300 мл 10% вершки або жирне 5% молоко
  • 150 г сир
  • 25 г (1 ст.л.) пшеничне борошно
  • 15 г (1 ст.л.) панірувальні сухарі – за бажанням
  • ¼ ч.л. мелений мускатний горіх

Час приготування 50 хвилин. Дана кількість інгредієнтів розраховане на 4 формочки по 200 мл.

Як підготувати продукти

  • Наріжте цибулю соломкою.
  • Розігрійте на сковороді рослинне масло. Викладіть на сковороду лушпиння соломку, обсмажте протягом хвилини на досить сильному вогні, безперервно помішуючи. Зменшіть нагрів до мінімуму і залиште лук гаситися практично до готовності.

Лук в Жюльєна повинен бути дуже м’яким – ледве відчуватися!

  • М’ясо вимийте і висушіть. Добре відбийте філе тупим боком молотка і наріжте його тонкою соломкою.
  • Подрібніть гриби. Якщо ви використовуєте свіжі – наріжте їх тонкими пластинками.
  • Поки гаситься цибулю, на суху розігріту сковороду викладіть борошно і обсмажте її протягом 1-2 хвилин. Дана пассеровка потрібна для того, щоб в соусі не було неприємного присмаку сирої борошна.

У майже готовий цибулю додайте гриби.

Під сковородою з цибулею і грибами збільшіть нагрів і додайте м’ясо. Курку обсмажити протягом 2-3 хвилин на досить пристойному вогні, безупинно помішуючи.

Як тільки м’ясо рівномірно обсмажити, зменшіть вогонь до мінімуму. Посоліть блюдо, за бажанням можете додати перець.

Додайте пасеровані борошно, перемішайте і поступово влийте молоко.

Слідом додайте мелений мускатний горіх.

На невеликому вогні доведіть соус до кипіння і почекайте, поки він загусне, після цього нагрів вимкніть.

Увімкніть духовку і розігрійте до 200 °.

Натріть сир на дрібній тертці. За бажанням, додайте до сиру панірувальні сухарі.

Розкладіть жюльєн в форми. Зверху накрийте сиром з сухарями щільним шаром.

Надішліть в духовку на 20-30 хвилин, поки не зарум’яниться сирна скоринка.

Відео – Як приготувати жульєн з куркою і грибами

Смачного!