Котлети – дуже практичне блюдо. Вони смачні гарячі і не менш смачні холодні. З котлетами можна зробити бутерброди або гамбургери. Їх можна заготовити про запас, заморозивши. Сьогодні ми готуємо курячі котлети з грудок.
Для приготування курячих котлет з грудок нам знадобиться:
- 500 г філе курячої грудки (у мене був вже готовий домашній курячий фарш, який я завжди тримаю в морозилці),
- 1 середня картоплина,
- 2 цибулини,
- 2-3 зубчики часнику,
- 1 яйце,
- сіль,
- перець і паприка за смаком.
Рецепт приготування курячих котлет з грудок.
Як я вже писала вище, я роблю котлети з домашнього фаршу. Для його приготування перекручують через м’ясорубку філе курячих грудок. Але можна для цих цілей використовувати і інші частини курки, наприклад, стегно.
Невелику картоплину натерти на дрібній тертці або перекрутити на м’ясорубці слідом за фаршем. Картопля додається для того щоб котлета була більш пухкою і м’якою. Можна не додавати, якщо не хочете.
Часник і цибуля почистимо. Часник пропустимо через чеснокодавку, а цибулю дрібно поріжемо.
Додамо в фарш куряче яйце, терту картоплю, часник, цибуля, трохи посолити, поперчити і приправити паприкою. Перемішаємо.
Поставимо сковороду на великий вогонь, наллємо в неї рослинне масло, так, щоб воно закривало повністю дно.
Оскільки курячий фарш зазвичай рідкуватий, то котлети найзручніше викладати ложкою.
Коли масло розігрілося, зменшимо вогонь до помірного стану і ложкою сформуємо і викладемо котлети в масло.
Обсмажуємо курячі котлети з двох сторін до рум’яної.
На гарнір для котлет з курячих грудок відмінно підійде картопляне пюре, але можна використовувати і будь-який інший улюблений гарнір. Ми, наприклад, в цей раз споживали такі котлетки з макаронами і грибним соусом, було дуже смачно.
Смачного!