Курячі котлети з грудок

Котлети – дуже практичне блюдо. Вони смачні гарячі і не менш смачні холодні. З котлетами можна зробити бутерброди або гамбургери. Їх можна заготовити про запас, заморозивши. Сьогодні ми готуємо курячі котлети з грудок.

Курячі котлети з грудок

Для приготування курячих котлет з грудок нам знадобиться:

  • 500 г філе курячої грудки (у мене був вже готовий домашній курячий фарш, який я завжди тримаю в морозилці),
  • 1 середня картоплина,
  • 2 цибулини,
  • 2-3 зубчики часнику,
  • 1 яйце,
  • сіль,
  • перець і паприка за смаком.

Рецепт приготування курячих котлет з грудок.

Як я вже писала вище, я роблю котлети з домашнього фаршу. Для його приготування перекручують через м’ясорубку філе курячих грудок. Але можна для цих цілей використовувати і інші частини курки, наприклад, стегно.

Невелику картоплину натерти на дрібній тертці або перекрутити на м’ясорубці слідом за фаршем. Картопля додається для того щоб котлета була більш пухкою і м’якою. Можна не додавати, якщо не хочете.

Часник і цибуля почистимо. Часник пропустимо через чеснокодавку, а цибулю дрібно поріжемо.

IMG_4143

Додамо в фарш куряче яйце, терту картоплю, часник, цибуля, трохи посолити, поперчити і приправити паприкою. Перемішаємо.

IMG_4147 IMG_4152

Поставимо сковороду на великий вогонь, наллємо в неї рослинне масло, так, щоб воно закривало повністю дно.

Оскільки курячий фарш зазвичай рідкуватий, то котлети найзручніше викладати ложкою.

Коли масло розігрілося, зменшимо вогонь до помірного стану і ложкою сформуємо і викладемо котлети в масло.

IMG_4154

Обсмажуємо курячі котлети з двох сторін до рум’яної.

Курячі котлети з грудок

На гарнір для котлет з курячих грудок відмінно підійде картопляне пюре, але можна використовувати і будь-який інший улюблений гарнір. Ми, наприклад, в цей раз споживали такі котлетки з макаронами і грибним соусом, було дуже смачно.

Курячі котлети з грудок Курячі котлети з грудок

Смачного!