Як приготувати млинці з заварним кремом

Арабські млинці з заварним кремом
Щоб на Масляну ваш стіл був заставлений не тільки смачними, а й вишуканими стравами, необхідно обзавестися оригінальним рецептом випічки. Наприклад, відмінне блюдо – арабські млинці з заварним кремом, вони дуже схожі на дріжджові оладки, проте мають дещо іншу технологію приготування. Східний десерт підкорює своїм смаком з першого шматочка, і це не дивно, адже в випічці міститься цілий спектр смачних продуктів.

Катаеф із заварним кремом – ще одне красиве назву популярного східного ласощі. Зробити дріжджове тісто і заварний крем для млинців – не складно, проте 1 годину часу на приготування такої випічки витратити доведеться.

Арабська катаеф – не млинці і не оладки в їх звичному розумінні, це скоріше поєднання двох видів випічки, яке в підсумку стає схожим на човник з пишними рум’яними боками і солодкою начинкою всередині.

Арабські млинці з заварним кремом: покроковий рецепт

Арабські млинці з заварним кремом - покроковий рецепт

Складові

  • Молоко – 1 стакан + –
  • Цукор – 1 ч.л. + –
  • Борошно пшеничне – 1 склянка + –
  • Вода – 100 мл + –
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч.л. + –
  • Розпушувач – 2 г + –

Покрокове приготування арабських млинчиків

  1. Цукор і дріжджі заливаємо теплою водою, залишаємо продукти до повного їх розчинення у воді (хвилин на 5), після чого заливаємо дріжджову суміш молоком.
  2. Змішане з розпушувачем, заздалегідь просіяне, борошно частинами додаємо в молочно-дріжджову масу. Додаючи борошно, суміш не забуваємо помішувати, щоб в ній не утворювалися грудочки.
  3. Замішане дріжджове тісто на млинці по арабському рецептом залишаємо на 20 хвилин, щоб воно трохи підійшло.
  4. Після цього приступаємо до випікання млинців на сковороді. Використовуємо для смаження катаефа суху сковорідку з антипригарним покриттям. Готувати смачні арабські млинці ми будемо тільки з одного боку. Поки низ млинчиків буде смажитися, верх млинців в цей час повинен трохи «підсохнути». Перевертати з одного боку на інший млинці не потрібно.

Зрозуміти, що арабські катаефи готові, просто: верхня частина випічки повинна стати «сухий», без видимих ​​вологих плям. Низ випічки не повинен бути підгорілим, намагайтеся добитися красивого легкого рум’янцю.
Однак фактор пригорання залежить не тільки від покриття сковорідки і сили вогню, на якому блюдо готується. В першу чергу це залежить від кількості цукру в випічці.

Покрокове приготування арабських млинчиків з заварним кремом

Готові млинці розкладаємо по одному, щоб вони не злипалися.

Заварний крем для арабських катаеф

Продукти для заварного крему

  • Вершки – 200 мл;
  • Вода – 60 мл;
  • Фруктовий сироп – 10 мл;
  • Кукурудзяний крохмаль – 90 г;
  • Білий хліб – 3 г;
  • Цукор – 75 г;
  • Молоко – 1 ст.

Заварний крем для арабських катаеф

Робимо заварний крем для млинців своїми руками

  1. Кришимо (дуже дрібно) 3-4 невеликих шматочка батона (використовуємо тільки м’якуш).
  2. В окремій мисці змішуємо вершки, цукор, молоко. Ставимо суміш на повільний вогонь.
  3. Коли маса добре нагріється – додаємо в неї хлібні крихти. Варимо крем до їх повного розчинення в молоці, періодично при цьому продукт помішувати.
  4. У холодній воді (3 ст. Л.) Розчиняємо 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, вливаємо його в молочну суміш тонким струменем і варимо (помішуючи) до повного загустіння.
  5. Коли заварний крем для млинців гарненько загусне – знімаємо ємність з вогню і перекладаємо крем в чисту посуд, наприклад, в іншу каструлю або миску.
  6. Дайте продукту час охолонути, не забувайте при цьому його періодично помішувати. Коли крем трохи охолоне – додайте в нього солодкий фруктовий сироп, перемішайте.

Остиглий заварний крем обов’язково потрібно накрити харчовою плівкою, щоб в ньому не утворилася кірка. Накриту ємність прибираємо (приблизно на 1 годину) в холодильник до повного охолодження.

Формування арабських млинчиків катаеф

Після охолодження заварного крему перетворюємо рівні млинці в човники, простими словами, скріплюємо краю млинців з одного кінця і до середини. Єднають не засмаженої стороною всередину, рум’янець повинен виявитися нагорі.

Отримані човники наповнюємо заварним кремом, накладаємо його ложкою в відкриту сторону млинця. Зверху млинчики з заварним кремом можна посипати тертим шоколадом і меленим волоським горіхом.

Все – наш східний смачний десерт повністю готовий. Подаємо його до чаю і насолоджуємося приголомшливим смаком арабського страви.

Секрети вдалих млинців із заварним кремом

Зажарювання арабська катаеф

Щоб арабські млинці вийшли ще смачніше – можете внести в класичний рецепт доповнення.

Наприклад, можна спробувати вже обсмажені зліплені млинцеві конвертики (але ще не заповнені) допекти в духовці або у фритюрі. Для цього згорнуті млинчики змастіть топленим вершковим маслом і приберіть на 3-5 хвилин в розігріту духовку (або у фритюр на 1-2 хвилини).

Коли випічка підрум’яниться – трохи студії її, після чого наповніть остиглим заварним кремом.

Як приготувати млинці з заварним кремом

Зажарювання в цукровому сиропі

Є ще один варіант приготування домашніх млинців по-арабськи: коли млинці дообжарятся в духовці / фритюрі – залийте їх невеликою кількістю холодного цукрового сиропу.

На 1-2 хвилини випічку залиште в соку, потім трохи обсушити і заповнюйте кремом.

Інші начинки для арабських катаеф

Начинкою для млинців може бути не тільки ароматний заварний крем.

Арабські млинці домашнього приготування начиняти можна найрізноманітнішими солодкими інгредієнтами:

  • горіхи в цукрі,
  • підсолоджена сирна маса,
  • сухофрукти,
  • карамелізовані фрукти і багатьма іншими продуктами.

blinchiki-s-zavarnym-kremom.jpg5

Начинка визначається виключно вашими смаковими уподобаннями.

Якщо ви хочете урізноманітнити свій арабська десерт (катаеф), то можете в заварний крем для млинців покласти трохи спецій, наприклад, куркуму. З нею млинці виходять ще більш оригінальними.

До настання Масляної потрібно бути в повній бойовій готовності, а це значить, що запасатися цікавими рецептами млинців потрібно вже зараз. Млинці з заварним кремом по арабському рецептом стануть родзинкою вашого святкового столу, так і в звичайні, не святкові дні, ви зможете зробити таку випічку, щоб побалувати свою родину незвичайним, але дуже смачним частуванням.

Ситної вам Масляної!