Щоб на Масляну ваш стіл був заставлений не тільки смачними, а й вишуканими стравами, необхідно обзавестися оригінальним рецептом випічки. Наприклад, відмінне блюдо – арабські млинці з заварним кремом, вони дуже схожі на дріжджові оладки, проте мають дещо іншу технологію приготування. Східний десерт підкорює своїм смаком з першого шматочка, і це не дивно, адже в випічці міститься цілий спектр смачних продуктів.
Катаеф із заварним кремом – ще одне красиве назву популярного східного ласощі. Зробити дріжджове тісто і заварний крем для млинців – не складно, проте 1 годину часу на приготування такої випічки витратити доведеться.
Арабська катаеф – не млинці і не оладки в їх звичному розумінні, це скоріше поєднання двох видів випічки, яке в підсумку стає схожим на човник з пишними рум’яними боками і солодкою начинкою всередині.
Арабські млинці з заварним кремом: покроковий рецепт
Складові
- Молоко – 1 стакан + –
- Цукор – 1 ч.л. + –
- Борошно пшеничне – 1 склянка + –
- Вода – 100 мл + –
- Дріжджі сухі – 0,5 ч.л. + –
- Розпушувач – 2 г + –
Покрокове приготування арабських млинчиків
- Цукор і дріжджі заливаємо теплою водою, залишаємо продукти до повного їх розчинення у воді (хвилин на 5), після чого заливаємо дріжджову суміш молоком.
- Змішане з розпушувачем, заздалегідь просіяне, борошно частинами додаємо в молочно-дріжджову масу. Додаючи борошно, суміш не забуваємо помішувати, щоб в ній не утворювалися грудочки.
- Замішане дріжджове тісто на млинці по арабському рецептом залишаємо на 20 хвилин, щоб воно трохи підійшло.
- Після цього приступаємо до випікання млинців на сковороді. Використовуємо для смаження катаефа суху сковорідку з антипригарним покриттям. Готувати смачні арабські млинці ми будемо тільки з одного боку. Поки низ млинчиків буде смажитися, верх млинців в цей час повинен трохи «підсохнути». Перевертати з одного боку на інший млинці не потрібно.
Зрозуміти, що арабські катаефи готові, просто: верхня частина випічки повинна стати «сухий», без видимих вологих плям. Низ випічки не повинен бути підгорілим, намагайтеся добитися красивого легкого рум’янцю.
Однак фактор пригорання залежить не тільки від покриття сковорідки і сили вогню, на якому блюдо готується. В першу чергу це залежить від кількості цукру в випічці.
Готові млинці розкладаємо по одному, щоб вони не злипалися.
Заварний крем для арабських катаеф
Продукти для заварного крему
- Вершки – 200 мл;
- Вода – 60 мл;
- Фруктовий сироп – 10 мл;
- Кукурудзяний крохмаль – 90 г;
- Білий хліб – 3 г;
- Цукор – 75 г;
- Молоко – 1 ст.
Робимо заварний крем для млинців своїми руками
- Кришимо (дуже дрібно) 3-4 невеликих шматочка батона (використовуємо тільки м’якуш).
- В окремій мисці змішуємо вершки, цукор, молоко. Ставимо суміш на повільний вогонь.
- Коли маса добре нагріється – додаємо в неї хлібні крихти. Варимо крем до їх повного розчинення в молоці, періодично при цьому продукт помішувати.
- У холодній воді (3 ст. Л.) Розчиняємо 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, вливаємо його в молочну суміш тонким струменем і варимо (помішуючи) до повного загустіння.
- Коли заварний крем для млинців гарненько загусне – знімаємо ємність з вогню і перекладаємо крем в чисту посуд, наприклад, в іншу каструлю або миску.
- Дайте продукту час охолонути, не забувайте при цьому його періодично помішувати. Коли крем трохи охолоне – додайте в нього солодкий фруктовий сироп, перемішайте.
Остиглий заварний крем обов’язково потрібно накрити харчовою плівкою, щоб в ньому не утворилася кірка. Накриту ємність прибираємо (приблизно на 1 годину) в холодильник до повного охолодження.
Формування арабських млинчиків катаеф
Після охолодження заварного крему перетворюємо рівні млинці в човники, простими словами, скріплюємо краю млинців з одного кінця і до середини. Єднають не засмаженої стороною всередину, рум’янець повинен виявитися нагорі.
Отримані човники наповнюємо заварним кремом, накладаємо його ложкою в відкриту сторону млинця. Зверху млинчики з заварним кремом можна посипати тертим шоколадом і меленим волоським горіхом.
Все – наш східний смачний десерт повністю готовий. Подаємо його до чаю і насолоджуємося приголомшливим смаком арабського страви.
Секрети вдалих млинців із заварним кремом
Зажарювання арабська катаеф
Щоб арабські млинці вийшли ще смачніше – можете внести в класичний рецепт доповнення.
Наприклад, можна спробувати вже обсмажені зліплені млинцеві конвертики (але ще не заповнені) допекти в духовці або у фритюрі. Для цього згорнуті млинчики змастіть топленим вершковим маслом і приберіть на 3-5 хвилин в розігріту духовку (або у фритюр на 1-2 хвилини).
Коли випічка підрум’яниться – трохи студії її, після чого наповніть остиглим заварним кремом.
Зажарювання в цукровому сиропі
Є ще один варіант приготування домашніх млинців по-арабськи: коли млинці дообжарятся в духовці / фритюрі – залийте їх невеликою кількістю холодного цукрового сиропу.
На 1-2 хвилини випічку залиште в соку, потім трохи обсушити і заповнюйте кремом.
Інші начинки для арабських катаеф
Начинкою для млинців може бути не тільки ароматний заварний крем.
Арабські млинці домашнього приготування начиняти можна найрізноманітнішими солодкими інгредієнтами:
- горіхи в цукрі,
- підсолоджена сирна маса,
- сухофрукти,
- карамелізовані фрукти і багатьма іншими продуктами.
Начинка визначається виключно вашими смаковими уподобаннями.
Якщо ви хочете урізноманітнити свій арабська десерт (катаеф), то можете в заварний крем для млинців покласти трохи спецій, наприклад, куркуму. З нею млинці виходять ще більш оригінальними.
До настання Масляної потрібно бути в повній бойовій готовності, а це значить, що запасатися цікавими рецептами млинців потрібно вже зараз. Млинці з заварним кремом по арабському рецептом стануть родзинкою вашого святкового столу, так і в звичайні, не святкові дні, ви зможете зробити таку випічку, щоб побалувати свою родину незвичайним, але дуже смачним частуванням.
Ситної вам Масляної!