Фірмова страва – це частування, яке нам незмінно вдається і завжди бажано на сімейному столі незалежно від пори року і обставин. Їм можуть бути млинці з куркою, грибами та іншими смаколиками, які можна готувати вдома хоч кожен день, кожного разу злегка оновлюючи базовий рецепт. Наприклад, можна іноді робити коржі нема на пшеничного, а житнього борошна або зовсім обходитися без неї і придумувати різні варіанти улюбленого наповнювача.
Пропонуємо добірку найпростіших і завжди актуальних начинок для домашніх млинців, де в «головних ролях» – курка з грибами. Грибний інгредієнт вибираємо за смаком і можливостям.
Відмінний варіант – перевірені печериці або гливи, вирощені на солом’яному субстраті. Але, звичайно ж, незрівнянний аромат і ніжний смак лісових дарів в поєднанні з вареної м’якоттю домашньої курочки – це незрівняне ні з чим задоволення!
Млинці з куркою і смаженими грибами: базовий рецепт
Рецептура приготування передбачає заміс на молоці. При його непереносимості або з метою зменшення в страві калорій можна замінити його такою ж кількістю мінеральної води з газом.
Якщо яйця – великі, в тісто в розрахунку на порцію кладе 1 штуку, якщо ж категорії С1 або С2 – можна і 2 штуки. Борошно може бути і першосортна.
Інгредієнти для Блинцов
- Молоко – 0,5 л;
- Яйця курки – 2 шт .;
- Борошно (в \ с) – приблизно 1 ст .;
- Цукор – 0,5 ст.л .;
- Сіль – 1/3 ч.л .;
- Масло соняшнику (неароматно) – 1-2 ст.л .;
- Шматочок сала (несолоного).
Продукти для начинки
- Грудина курки – 300 г;
- Гриби – 150 г;
- Лук-ріпка середня – 1 шт .;
- Пісне масло – 2 ст.л .;
- Сіль, перець – на смак.
Як приготувати покроково смачні млинці з куркою і грибами
- Спочатку візьмемося за наповнювач: він буде остигати, а ми – піч млинці.
- Отже, промиваємо куряче м’ясо, кладемо в каструлю, заливаємо водою до повного занурення і відправляємо на вогонь.
- Окремо варимо грибочки, попередньо помивши їх. Якщо вони «прийшли» з лісу, перший бульйон (5-хвилинної готовності) бажано злити, потім знову залити їх і доварювати протягом півгодини, не забувши посолити.
- Зварене м’ясо і грибнийкомпонент охолоджуємо і дрібніше.
- Моєму-чистимо і ріжемо цибулину, а потім тушкуємо до м’якості на маслі.
- З’єднуємо всі продукти воєдино, трохи присмачуємо перцем і залишаємо начинку остигати.
- Тепер – млинці. Збивши яйця з сіллю і цукром, підсипає потроху борошно, а потім розбавляємо густу «кашку» злегка нагрітим молоком (водою). Останній штрих – масло: його розмішуємо і відразу ж приступаємо до смаження.
- Під перший млинець сковороду (вітається товсте дно) змащуємо салом. Коли на столі виросте акуратна стопка млинців, наповнюємо їх готової начинкою.
Подавати приготовані своїми руками млинці з куркою і грибами потрібно, злегка підрум’янивши їх на сковороді, змащеній маслом (вершковим або з оливок). Відмінне доповнення – сметана або домашній майонез.
Гостра начинка для млинців по-домашньому з курки і грибів
Любителям гостренького пропонуємо приготувати і скуштувати оригінальні млинці з копченою куркою і маринованими грибами-печериці. Млинці готуємо так само, як в першому випадку.
Складові
- М’ясо курки копчене – 300 г;
- Печериці – 150-200 г;
- Сир (будь-який твердий сорт) – 100 г.
Приготування домашніх млинчиків з куркою, грибами і сиром
- Знімаємо шкірку з м’яса і відокремлюємо його від кістки (якщо є), ріжемо дрібно.
- З грибів відціджуємо маринад і теж дрібніше.
- За допомогою терки перетворюємо сир в стружку.
- Всі складові наповнювача з’єднуємо і кладемо всередину Блинцов, повністю загортаючи її всередину.
Пікантні млинці з копченою куркою і грибами можна запекти в духовці, присипавши зверху залишками сиру, або ж підсмажити на сковороді до рум’яності.
Домашні млинці з смаженими грибами: сільський рецепт
Складові
- М’ясо птиці – близько 300 г + –
- Печериці або гриби-гливи – 200 г + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Морквина невелика – 1 шт. + –
- Сметана жирна – 50 г + –
- Масло вершкове – 50 г + –
- Сіль – щіпка + –
- Перцева суміш – на кінчику ножа або за смаком + –
Як зробити вдома смачні млинці з курячими грудками і грибами
Любителям ситних страв пропонуємо покуштувати млинці зі смаженою на олії курячими грудками і грибочками.
- З цибулини знімаємо лушпиння і дрібніше соковиту м’якоть ножем.
- Чистимо моркву і трьом.
- Відправляємо овочі на сковороду з розплавленим маслом. Коли вони размягчатся, додаємо добре подрібнені сирі куряче філе і грибки. Смажити все потрібно близько чверті години.
- Перед додаванням половини тертого сиру солимо-перчимо начинку і відставляємо.
Остиглий наповнювач ділимо на порції і загортаємо в млинцеві коржі, приготовлені за базовим рецептом. Їх викладаємо на змащене залишками масла деко, обмазуємо сметаною, притрушуємо другою частиною сирної стружки і – в духовку.
Потримавши близько 15 хвилин, виймаємо і – відразу на стіл, на обід або вечерю.
Улюблені яєчні млинці з куркою і грибами
Наостанок – ще один оригінальний рецепт. Цього разу пропонуємо сфабрикувати млинці на яєчній основі і загорнути в них ніжну начинку.
Складові
- Яйця курячі (великі) – 4 шт .;
- Борошно – 1-2 ст.л .;
- Молоко – 1 ст .;
- Сіль-1 ч.л .;
- Цукор – 0,5 ч.л .;
- Філе курки і гриби – по 350 г;
- Сир (твердий будь) – 100 г;
- Цибулина середнього розміру;
- Масло оливок або соняшнику – 2-3 ст.л .;
- Перець чорний – 1/3 ч.л.
Випікання домашніх яєчних млинців з курячо-грибною начинкою
- У глибоку ємність розбиваємо яйця, солимо, підсолоджувати їх і гарненько вспенивающем міксером. Додаємо борошно, розбавляємо молоком і ще раз збиваємо.
- З отриманої маси печемо 4-5 яєчних млинчика.
- Щоб отримати начинку, м’ясо варимо, а гриби і цибулю (порізавши кубиками) прожарюємо в маслі. Курятину ріжемо, з’єднуємо з іншими продуктами, перчимо, присаливаем, додаємо потертий сир (половину).
- Розкладаємо наповнювач по млинців, загортаємо їх так, щоб повністю приховати вміст.
Викладаємо готові вироби в форму, змастивши дно маслом, присипаємо залишками сирної крихти – і в духовку. Виймаємо, коли сир починає тягнутися. Подаємо частування гарячим.
Ми запропонували всього кілька варіантів того, як можна по-справжньому смачно зробити і подати улюблене блюдо. Традиційні млинці з куркою і грибами в домашньому виконанні завжди бажані і ніколи не набридають. Тим більше – завдяки різноманітності способів приготування і поєднання базових продуктів …