Повсякденні страви прикрашати зовсім не обов’язково, а ось святкові частування потрібно вміти і смачно готувати, і вишукано презентувати.
Про те, як загорнути млинці з ікрою красиво – повинна знати кожна господиня, адже в цікавому оформленні вони виглядають дуже апетитно, така закуска на столі не залишиться непоміченою. Пропонуємо вам ознайомитися з декількома невибагливими ресторанними секретами, які допоможуть звичайну випічку перетворити на справжній кулінарний шедевр.
Млинці з ікрою: як подати на стіл
Ікра – досить аристократичний продукт, і ставлення до нього має бути поважним. Поїдання її ложками – ознака не стільки багатства, скільки поганого виховання, і навпаки, уміння оригінально загортати млинці з ікрою і подавати їх до столу в вишуканому вигляді свідчить про хорошому кулінарному тоні господині і спроможності всієї родини.
Одна з найзнаменитіших і улюблених закусок в світі – червона ікра «осетрового» походження, вона багата йодом і вітамінами. Її використовують при приготуванні суші, кладуть на тонкі скибки білого хліба, змащені маслом.
Смачний російський звичай – подавати цей делікатес з тонкими млинцями. Про те, як ефектно подати домашні млинці з зернистою іскрою – читайте нижче в нашій добірці.
Млинці з ікрою: класичний рецепт
Складові
- Молоко коров’яче свіже – 0,5 літра + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Борошно в / с – 250 г + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
- Цукор – 1 ч.л. + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Сало свіже (без солі) – невеликий шматочок + –
Покроковий рецепт випікання тонких домашніх млинців
Перш, ніж говорити про те, як красиво загорнути млинці з ікрою, щоб підкреслити апетитність елітної закуски, варто згадати базовий рецепт випічки цих самих домашніх блинков.
- З’єднуємо в чаші міксера або будь-якій зручній посудині з високими бортами всі інгредієнти, крім масла.
- Гарненько перемішавши всі продукти (найкраще це робити міксером), залишаємо тісто «відпочити» десь на півгодини.
- Розміщуємо на вогонь сковороду. Поки вона гріється, додаємо в тісто олію, все перемішуємо.
- Нанизавши на вилку сало, змащуємо їм дно розігрітій пательні.
- Набираємо половину великого ополоника тесту і виливаємо його на сковороду. Круговим рухом розподіляємо тісто тонким рівномірним шаром по всьому дну.
- Печемо млинець з одного боку до зарум’янювання краю і зникнення вологості на Непропечений бочку, а потім перевертаємо його і запікаємо пару секунд іншу сторону.
Готові рум’яні млинці складаємо стопкою, промазуючи кожен шматочком морозива вершкового масла.
Поради з випікання тонких рум’яних млинців
- Яйце має бути велике – «нульовий» категорії. Якщо ж в холодильники є тільки дрібні, тоді краще вбити в тісто два яйця.
- Муки може знадобитися більше, ніж вказано в продуктовій розкладці. Все залежить від кількості клейковини в продукті. В ідеалі – тісто має бути такою ж консистенції, як кефір, і легко розходитися при смаженні блинков.
- Змащувати салом сковороднем дно потрібно тільки перед випічкою перших 2-3 блинков, щоб тісто не пристало до металу. Далі цього можна не робити.
- Мастильний шматочок сала можна замінити невеликою кількістю рослинного масла – його потрібно під перші блинки розмазувати по сковороді силіконової лопаткою або половинкою сирої картоплини.
Як загортати млинці з ікрою: ідеї та секрети
Спосіб №1: Простий трикутник
Остиглий млинець складаємо навпіл, акуратно вирівнюючи краю, а потім вийшов півколо ще раз перегинаємо. У нас має вийти трикутник з заокругленим нижнім краєм.
На нього викладаємо порцію дорогоцінних ікринок, прикрашаємо гілочкою свіжого кропу і відправляємо готовий млинцевий «бутерброд» на піднос. Так оформляємо інші млинці і подаємо до столу.
Спосіб №2: Рулет
По всій поверхні, просочених вершковим маслом, блинков рівномірно розкладаємо ікру. Звертаємо кожен з них рулетом, намагаючись, щоб ікринки не збивати разом.
Готові рулети ріжемо навскіс гострим ножем на три рівні частини і викладаємо на блюдо.
Спосіб №3: «Равлик»
Цей спосіб, як загорнути млинці з ікрою, особливо оригінальний. Він не вимагає особливих навичок – все дуже просто. Отже, краю кожного (змащеного розтопленим вершковим маслом) млинчика загортаємо так, щоб їх краї з’єдналися по центру, а потім складаємо навпіл – широка смужка перетворюється в подвійну вузьку.
Потім звертаємо її рулетом – ось у нас і вийшла «равлик». Щоб вона не розгорталася – фіксуємо її зубочисткою. Залишиться тільки виставити всіх «равликів» на піднос і зверху на кожну викласти по чайній ложці зернистого делікатесу.
Прикрасити благородну закуску перед подачею можна свіжим листям петрушки і тонкими зрізання морозива масла, загорнутого в «равлики».
Спосіб №4: «кульочок»
Мабуть, це – найефектніший варіант, як красиво подати до святкового столу улюблені млинці з ікрою. Складаємо млинець навпіл, тепер по черзі загинаємо до центру кожен з країв півкола так, щоб він виступав над рівною частиною.
Потім вивертаємо вгору виступаючу частину млинчика – так і виходить кульочок. У нього спочатку вставляємо гілку зелені, а потім заповнюємо його ікрою.
З’являючись на святковому столі, зерниста закуска незмінно виявляється в центрі гастрономічного уваги. Тим більше, не залишаться непоміченими млинці з ікрою, оформлені і подані красиво. Якщо скористаєтеся одним з наших порад, як незвично загорнути і подати млинці, прикрашені зеленню, до столу, то приголомшливий успіх вам гарантований.
Щоб делікатес не втрачав своєї привабливості і користі, він не повинен тривалий час залишатися на повітрі і обвітрюється – краще доповідати свіже частування в міру дегустації його гостями.
Смачних вам млинців!