Ситний салат з курячої грудки

sytnyj-salat-iz-kurinoj-grudki
Жодне застілля з присутністю чоловіків, що віддають перевагу винам міцні алкогольні напої, не обходиться без салатних закусок. Найбільш підходяще закусочноестраву – ситний салат з куркою, грибами та іншими поживними інгредієнтами багатими білками, наприклад, картоплею або сиром. Для приготування подібного страви розроблені десятки рецептів, і кожен з них має власний неповторний смак.

Ситний салат з курячої грудки з грибами

Складові

  • Куряча грудка – 300 г + –
  • Гриби мариновані – 200 г + –
  • Сир «Російський» – 100 г + –
  • Картопля – 2 шт. + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Огірки солоні або мариновані – 2 шт. + –
  • Часник – 3 зубчики + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Майонез – за смаком + –

Як приготувати салат з грибами і курячим філе в домашніх умовах

Прикрасити святковий стіл і забезпечити чоловіків і жінок ситної і неймовірно смачною закускою допоможе курячий салатик з безліччю ситних компонентів. Готується це блюдо пошарово, зазначеної кількості вистачає на чотири порції. Зробимо яскраву салатну закуску по детальному рецептом.

готуємо продукти

  1. Відварюємо промиту курячу грудку до готовності, чекаємо поки охолоне і ріжемо соломкою, або невеликими шматочками.
  2. Нарізаємо мариновані грибочки – печериці або лісові гриби скибочками або ж шматочками середнього розміру.
  3. Чистимо часник і подрібнюємо в чеснокодавке. Якщо використовується цибуля, ріжемо головку дрібним кубиком.
  4. Відварюємо, охолоджуємо і очищаємо картоплю. Трьом її на крупній тертці.
  5. За допомогою тієї ж терки подрібнюємо «російський» чи інший твердий сир і мариновані (солоні) огірочки.
  6. Обсмажуємо грибну нарізку на олії разом з часниковою (лушпиння) масою і охолоджуємо.
  7. Ріжемо помідори кубиком.

Продукти готові до укладання в більшу салатну миску.

Укладаємо салатні верстви

  1. Кладемо м’ясний шар і змащуємо майонезом.
  2. Додаємо обсмажені грибочки.
  3. Укладаємо терту картоплю і промазуємо майонезом.
  4. Додаємо шари огірочків і сиру, змащуємо майонезом.
  5. Кладемо помідорні кубики так, щоб закрити попередній шар. При бажанні декоруємо салатик зеленню.

Прибираємо готовий ситний салат з куркою в холодне місце на пару годин і дивуємо гостей незвичайної закускою.

Ситний салат з курки з сухариками

sytnyj-salat-iz-kurinoj-grudki2

Складові

для салату

  • Помідори черрі (іншого солодкого сорту) – 200 г;
  • Варена куряча грудка – 300 г;
  • Варене яйце – 2 шт .;
  • Квадратні сухарики з сирним смаком – 1 упаковка;
  • Сир твердий – 200 г;
  • Листя салату – 200 г;
  • Червоний і чорний перець в порошку – пучку.

для соусу

  • Гірчиця готова – 2 ст.л .;
  • Сіль – щіпка;
  • Часникові часточки – 2 шт .;
  • Лимонний сік – 1 ст.л .;
  • Оливкова олія – ​​100 мл.

Як самостійно зробити салат з сухариками і курячим м’ясом покроково

Салат з даного рецептом – не новинка, його з успіхом готують кулінари всього світу, яким подобається поєднання м’яса, солодких помідорів і часникового соусу.

готуємо компоненти

  1. Варимо куряче філе до готовності в підсоленій воді.
  2. Відварюємо, охолоджуємо і очищаємо курячі яйця. Нарізаємо їх полукружьями.
  3. Моєму й обсушуємо салатні листя.
  4. Промиваємо і ріжемо половинками солодкі помідори черрі чи іншого сорту.
  5. Трьом сир твердих сортів на середній або дрібній тертці.

На довершення, змішуємо в блендері або міксером (в цьому випадку попередньо тиснемо часник в чеснокодавке) продукти для соусу, і отримуємо салатну заправку. Дістаємо велике блюдо і приступаємо до укладання шарів.

укладаємо шари

  1. Встеляли блюдо салатним листям, злегка перчимо їх червоним і чорним перцем.
  2. Ставимо на листя форму для салатів або випічки (з відокремлюється дном – дно нам не знадобиться).
  3. Кладемо в форму прямо на листя шматочки вареної курки і промазуємо їх соусом.
  4. Додаємо сухарики, плюс соус.
  5. Кладемо яєчний шар і змащуємо соусом.
  6. Насипаємо тертий сир і присмачуємо соусом.
  7. Укладаємо в шаховому порядку половинки помідорів і змащуємо соусом.

Смачний і ситний салат з куркою готовий! При бажанні, прикрашаємо його зеленню. Прибираємо його в холодильник для охолодження і просочення, після, прибираємо форму.

Укладання шарів можна змінювати: спочатку класти м’ясо, після – сухарики, яйця і томати, а верх салату засипати сиром. Салатна закуска вийде не менш смачною і поживною.

Смачного!