Харчуватися правильно, але при цьому смачно, ситно і різноманітно – не таке вже трудомістка або витратна в плані фінансів справу. Варто тільки зрозуміти кілька основних принципів, і тоді приготування на обід або вечерю пп салату з куркою стане ще однією вашої доброю звичкою. Основний інгредієнт рецепта – соковите філе, але замінивши лише деякі з інших продуктів, можна отримати абсолютно новий смак!
Основні принципи приготування ПП-салатів
Існує кілька основних принципів, яких варто дотримуватися, якщо ми хочемо приготувати дійсно смачний і корисний салат.
Дотримуючись їх, можна домогтися величезної кількості комбінацій і кожен день радувати себе смачною їжею без шкоди для фігури!
- Вибираємо низькокалорійні продукти: куряче філе без шкіри, краще грудку. Або м’якоть індички. Майонез замінюємо йогуртом або нежирної сметаною. Намагаємося використовувати якомога більше некрохмалистих свіжих овочів.
- Для низькокалорійних салатів з курячої грудки м’ясо не смажимо, а відварюємо або запікаємо в фользі.
- Намагаємося використовувати тільки свіжі овочі і фрукти. У деяких рецептах низькокалорійних салатів з куркою в числі інгредієнтів можна зустріти консервовані горошок або ананас, але до правильного харчування це не має відношення.
ПП-салат з куркою і яблуком, рецепт для ЗСЖ
Складові
- Філе курячої грудки – 1 шт .;
- Яйце куряче – 2 шт .;
- Сир твердих сортів – 50 г;
- Зелене кисло-солодке яблуко – 1 шт .;
- Натуральний нежирний йогурт – 100 г;
- Приправи для бульйону – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Чорний мелений перець – за смаком.
Як приготувати низькокалорійний корисний салат з курячою грудкою і яблуком
- Салат з м’ясом курки і зеленим яблуком досить щільний і містить багато білка, тому, щоб він не залишав відчуття тяжкості в шлунку, для цього рецепта курку краще відварювати. А ще в рецепт можна запросто додати свіжих овочів і зелень.
- Курячі грудки (з розрахунку одне філе на одну порцію салату) кладемо в холодну воду і ставимо відварюватися. Як тільки вода закипить, додаємо цибулю, моркву і селеру. Зменшуємо вогонь, варимо 10 хвилин, а потім закладаємо приправи і сіль. Варимо до готовності, це займе ще близько 10 хвилин.
- Остужаем. Якщо є можливість спочатку взяти не просто воду, а курячий бульйон, грудка вийде тільки смачніше.
- Відварюємо яйця як зазвичай. Кладемо в холодну воду, доводимо до кипіння і чекаємо 5-7 хвилин. Остужаем під крижаною водою.
- Яблуко моєму і видаляємо насіння. До цього салату відмінно підійдуть всі кисло-солодкі сорти, наприклад – «Гренні Сміт».
- Починаємо збирати салат. Курячі грудки, яйця, сир і яблуко нарізаємо приблизно однаковими шматочками.
- Додаємо натуральний йогурт, сіль і чорний мелений перець за смаком. Все перемішуємо і насолоджуємося! Всього кілька хвилин, і пп-салат готовий!
Для смачного і ситного обіду прихильникам здорового способу життя цей салатик неодмінно припаде до смаку. Завдяки великій кількості білка, він виступає як окреме самостійне блюдо, а яблука надають йому соковитість і легку пікантність.
До того ж, такий салат дуже зручно брати з собою на роботу тим, хто не хоче і в офісі відмовлятися від принципів правильного харчування.
Теплий низькокалорійний салат з курячою грудкою на вечерю
Складові
- Філе курячої грудки – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Квасоля стручкова різана – 200 г + –
- Помідори черрі – 6 шт. + –
- Болгарський перець – 0,5 шт. + –
- Салат листовий – 1 пучок + –
- Часник – 1 зубчик + –
- Лавровий лист – 1 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Оливкова олія – 1 ст.л. + –
Як зробити легкий дієтичний салат з курячою грудкою на вечерю
- Для приготування теплого салату з курячою грудкою, філе птиці ми будемо запікати в духовці. Звичайно, якщо духовки немає, завжди можна її відварити або обсмажити на сухій сковороді, тут вже кожен вирішує самостійно.
- Куряче філе промиваємо і обсушуємо. Приправляємо сіллю і перцем, можна за бажанням додати і інші спеції, наприклад, чилі або паприку. Зверху кладемо лавровий лист.
- Загортаємо філе в фольгу так, щоб блискуча сторона виявилася всередині. Відправляємо в попередньо розігріту духовку на 20 хвилин. Це можна зробити напередодні, тоді все куховаріння вечері займе зовсім небагато часу. Коли курка спечеться, залишаємо її трохи охолонути прямо в фользі.
- Яйце відварюємо як зазвичай: кладемо в холодну воду і чекаємо після закипання 5-7 хвилин.
- Листовий салат вибираємо на свій смак: латук, фрілліс або будь-який інший. Промиваємо під холодною водою і обсушуємо. Рвемо руками або ріжемо на великі шматки і викладаємо їх на плоске блюдо.
- Тепер займемося основою. Для цього на сковороду наливаємо столову ложку оливкової олії і викладаємо дрібно порізаний часник. Обсмажуємо хвилину до появи ароматного запаху.
- Зверху викладаємо квасоля. Влітку можна взяти свіжу, взимку добре підійде морожена. Солимо і перчимо до смаку. Обсмажуємо з усіх боків.
- Половину болгарського перцю нарізаємо тонкою соломкою і додаємо до квасолі. Перемішуємо і продовжуємо смажити на сильному вогні близько 5 хвилин. Викладаємо на салат.
- У тій же сковороді дуже швидко обсмажуємо помідори черрі, вони повинні злегка потемніти. Викладаємо їх до інших овочів.
- Яйце ріжемо на четвертинки, грудку – великими шматками, все викладаємо на салат. Ось ми і зробили своїми руками низькокалорійний вечерю.
Ті, хто стежить за правильним харчуванням, знають, що фрукти краще їсти в першій половині дня, адже в них міститься фруктоза. Тому на вечір в якості низькокалорійного салату з курячою грудкою ми вибираємо білок і клітковину.
А щоб додати страві святкового вигляду, куряче філе краще запекти в духовці.
Тепер у нас є два рецепти, як приготувати пп-салат з куркою на обід або вечерю в домашніх умовах, але, звичайно, варіантів може бути безліч!
Для дієтичних страв фантазуйте з зеленню і овочами, сюди добре підійдуть стеблова селера, огірки, пекінська або білокачанна капуста.
Заправляти можна маслом холодного віджиму або лимонним соком. Для більш ситної трапези доповніть куряче філе вареними яйцями, сиром або волоськими горіхами, адже правильне харчування – зовсім не те ж саме, що сувора дієта!