Сьогодні ми дізнаємося, як поєднати улюблену всіма випічку і користь, адже пшеничне борошно не самий здоровий продукт. Оладки з геркулесу, рецепт яких ви знайдете в нашій статті мають чудовим смаком, який хоч і відрізняється від звичного нам, нітрохи не стає від цього гірше! До того ж вони можуть стати прекрасною альтернативі дієтичним батончикам мюслі і прекрасно вписується навіть в сувору дієту, особливо якщо вживати їх в першій половині дня.
Плюсом геркулесових оладок є те, що вони можуть бути і солодкими і солоними! Приготуємо їх з сиром і часником, отримаємо чудову закуску або вечерю, а зробимо за класичною схемою з цукром і, наприклад, родзинками, перед нами виявиться чудовий десерт до чаю.
Приготуємо для початку геркулесові оладки по найпростішому рецептом, в якому мінімум інгредієнтів.
Cладкіе оладки з геркулесу
Складові
- Геркулесові пластівці – 1/2 склянки + –
- Кефір – 250 мл (1 склянка) + –
- Ванілін – на кінчику ножа + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Борошно пшеничне – 1 скл + –
- Цукор-пісок білий – 1,5 ст.л. + –
- Сіль – щіпка + –
- Сода – 1/2 ч.л. + –
Як зробити солодкі оладки з геркулесових пластівців
Спочатку з’єднуємо все рідкі інгредієнти – кефір і яйце збиваємо з цукром, а потім з’єднуємо з сіллю і, як тільки суміш стане однорідною, додаємо геркулесових пластівці.Обов’язково даємо пластівців набрякнути, щоб оладки вийшли м’якими і ніжними.
- Через 15 хвилин все перемішуємо і ложкою всипаємо борошно, щоразу перевіряючи консистенцію – вона повинна бути густою, але не занадто. При необхідності додаємо борошна трохи більше, ніж вказано в рецепті.
В останню чергу додаємо соду, знову заважаємо і приступаємо до випічки:
- в глибоку сковороду наливаємо масло і, гарненько прогрів його, викладаємо столовою ложкою оладки;
- підсмажуємо на помірному вогні їх з одного боку, потім перевертаємо лопаткою на іншу.
Викладаємо готові геркулесові оладки на блюдо і подаємо зі свіжими ягодами, посипавши цукровою пудрою.
Як зробити домашні геркулесові оладки ще смачніше
Незвичайно смачно буде додати в тісто по цьому рецепту жменю (70-80 г) рубаних волоських горіхів. Занадто сильно їх не подрібнюємо, але і шматками залишати не варто, інакше оладки під час смаження не піднімуться.
Також відмінним доповненням стане родзинки. Його промиваємо і замочуємо заздалегідь, але ненадовго, адже тісто все одно муситиме настоятися.
Ну що ж, ласуни вже знають, як побалувати себе в полудень або сніданок, а ті, хто вважає за краще їжу «серйозніше», можуть зробити оладки на нашу наступним рецептом.
Геркулесові оладки на бульйоні
Для приготування можна використовувати свіжий яловичий або курячий бульйон, а можна скористатися бульйонних кубиків. Діємо, виходячи з наявних під руками продуктів і часу.
- Чистимо і дрібно рубаємо 1 цибулину.
- Якщо у нас кубик, розводимо його в склянці окропу, якщо бульйон свіжий, беремо 200 мл, нагріваємо їх і заливаємо 1 склянкою геркулесових пластівців разом з цибулею.
- Ми залишаємо настоятися не менше 20 хвилин під кришкою.
- Тепер вбиваємо яйце, всипаємо паприку, мелений перець і сушений базилік, і починаємо підсипати муку. Її знадобиться не більше 2-3 ст.л. Коли консистенція тесту нас влаштує – воно повинно вийти в’язким і досить густим, втручаємося 1 ст.л. розпушувача, щоб вони добре піднялися.
- Випікаємо млинці з геркулесу їх, як завжди, на гарячій сковороді на олії з обох сторін.
Подаємо оладки прямо з печі, посипавши зеленню. Смачного!
На завершення пропонуємо рецепт для справжніх гурманів.
Оладки з геркулесовой каші: рецепт з сиром
Обов’язково беремо пластівці, потребують варіння, а не швидкого приготування, щоб консистенція готових оладок була щільніша.
Приготування домашніх геркулесових оладок
- Заливаємо 1 стакан геркулесу склянкою окропу, накриваємо кришкою і залишаємо остигати і настоюватися.
- Як тільки вони набрякнути, солимо, вбиваємо 1 яйце і трьом 80 – 100 г сиру.
Краще взяти суміш сирів, наприклад, Російський або Гауду і блакитний. Сир з пліснявою додасть при смаженні аромату і додасть смаку пікантності.
- Всипаємо в тісто спеції – сушені прованські трави і перець.
- За бажанням додаємо гашене соду або розпушувач – з ними геркулесові оладки піднімуться краще, але щільність їх стане менше, а в цьому рецепті краще, щоб вони були більш в’язкими.
- Смажимо сирні оладки з геркулесу на середньому вогні з обох сторін, а щоб вони не вийшли занадто жирними, даємо їм стекти на серветці або паперовому рушнику.
Готові можемо посипати сиром і зеленню, а можемо подати прямо так.
Як приготувати геркулесові оладки в духовці
Щоб перетворити блюдо для гурманів в справжній фітнес-перекус, замінюємо сир на сухий сир і випікаємо оладки з геркулесу нема на сковороді, а в духовці.
- Викладаємо їх на силіконовий килимок або змащене деко і печемо при 190 ° С протягом 15-20 хвилин.
- Доповнити склад можна не тільки сиром, але рубаними в’яленими помідорами або горіхами. Втручаємося їх в тісто разом з пластівцями і наполягаємо все разом, а потім випікаємо.
Оладки з геркулесу можуть бути надзвичайно різноманітними і апетитними. Додаємо до них горіхи, спеції, сир або будь-які додаткові інгредієнти, які вам подобаються, щоб зробити блюдо ще більш смачним і незвичайним.
Експериментуємо, друзі і насолоджуємося чудовим результатом!