Жюльєн в булочці

Нещодавно знайшла на кухарчуком цікаву подачу жульєну, в булочці. Відгуки були дуже хвалебні, і тому я теж зважилася приготувати цю страву. Вийшло просто чудово. Ділюся.

Жюльєн в булочці

Для приготування жульєну в булочці нам знадобиться:

  • 500 грам курячого філе (я використовувала філе курячого стегна),
  • 400 грам грибів (я використовувала шампіньйони),
  • 1 головка ріпчастої цибулі,
  • 200 грам сметани,
  • 10-20 булочок (кількість булочок залежить від їх розміру),
  • 200 грам сиру,
  • сіль,
  • спеції і трави за смаком.

IMG_0014
Рецепт приготування жульєну в булочці.

Приготуємо булочки або придбаємо їх в магазині. Я, звичайно ж, готувала сама, ну не люблю я покупне і намагаюся по можливості все готувати сама.

Приготуємо жюльєн. Для цього куряче філе наріжемо тонкою соломкою або маленькими кубиками. Гриби ретельно вимиємо й наріжемо також як і курку. Лук почистити і нарізати невеликими кубиками.

Я все інгредієнти нарізала кубиками.

0020

У сковороду наллємо трохи рослинного масла, покладемо куряче філе і трохи обсмажити його на помірному вогні.

IMG_0031

Додамо до курки гриби і цибулю, перемішати все і продовжимо готувати на середньому вогні до готовності. Гриби не повинні виділятися на загальному тлі, тому готувати їх треба до м’якості.

IMG_0046 IMG_0054

Додамо в сковороду сметану, посолити за смаком, поперчити і приправити за бажанням, перемішаємо все, накриємо кришкою і будемо гасити ще 15 хвилин.

IMG_0059

Жюльєн готовий.

IMG_0082

У булочок зріжемо верхівки і витягнемо м’якоть, вона нам не знадобиться. Накладаємо жюльєн в булочки-кокотніци. Тут є один момент. Якщо, наприклад, Ви приготували жюльєн заздалегідь, і він став холодним, то краще, перед накладанням в булочки, його добре розігріти.

IMG_0093 IMG_0098

Сир можна натерти на крупній тертці, а можна нарізати пластинками. Складаємо булочки з жюльєном на деко і посипаємо сиром (ну або кладемо шматочок, кому як завгодно).

Розігріваємо духовку до 220ºС. Відправляємо булочки з жюльєном в духовку, буквально на 5 хвилин. Як тільки сир Поплава тут же виймаємо, інакше булочки висохнуть.

0107

Подавати жульєн в булочці потрібно неодмінно гарячим, хоча, зізнаюся чесно, на наступний день з холодильника мені сподобалося більше.

Смачного.

Порада: якщо Ви не з’їли відразу все булочки, то загорніть їх у целофан і приберіть в холодильник. На наступний день дістаємо і гріємо в мікрохвильовці. Вкууууусно !!!

Жюльєн в булочціЖюльєн в булочці