Запіканка з полуницею і сиром

Сирна запіканка з полуницею
Ягідні десерти – завжди бажані гості в кожному будинку, особливо спекотним літом, коли різноманітність фруктів заповнює всі прилавки магазинів. Сирна запіканка з полуницею – улюблене блюдо дітей і дорослих, та й готувати десерт зі свіжими літніми ягодами – одне задоволення. Проста приготування з доступних продуктів робить страву удвічі затребуваним, а в готовому вигляді десерт не поступиться за своїм смаком ресторанним шедеврів.

Приготувати запіканку можна з будь-якого виду сиру, найголовніше – вибрати якісний продукт, і наші поради вам в цьому допоможуть.

Як вибрати сир для запіканки

  • Для приготування запіканки з полуницею більше підійде жирний або класичний сир, вибрати його можна на ринку або в магазині.
  • Якщо ви купуєте сир на ринку, то, в першу чергу, звертайте увагу на колір продукту. У якісного свіжого сиру – білий, злегка бежевий, однорідний колір (в іншому випадку, сир сумнівної якості).
  • За смаком кисломолочний продукт не повинен гірчити (навіть невелика гіркота говорить про те, що продукт несвіжий або неправильно оброблений).
  • Один з важливих ознак – запах сиру: він повинен бути приємним і без кислинки.
  • Хороший якісний сир повинен бути однорідним, маслянистої консистенції і не розшаровуватися при готуванні. Також не варто купувати розсипчастий сухий сир, такий продукт зроблений з знежиреного молока і не принесе користі для вашого організму.

Як вибрати сир для запіканки з полуницею

  • У магазині купуйте сир в добре закритій упаковці (краще вакуумної). Переконайтеся, що ви купуєте сир, а не сирну масу, ця інформація обов’язково повинна вказуватися на упаковці.
  • Також зверніть увагу на дату виробництва і термін зберігання.

Натуральний сир зберігається не більше 6 днів (допускається максимум 10). Якщо термін зберігання зазначений більш тривалий – значить, в такому продукті присутня хімія, і від покупки слід утриматися.

  • Найоптимальніша жирність сиру – 15%, в такому продукті містяться всі корисні речовини, а страви приготовані з нього не будуть калорійними.

Прості правила вибору запам’ятати не складно. Застосовуючи їх розумно, ви завжди зможете готувати сирні десерти зі свіжих продуктів.

Сирна запіканка з полуницею в духовці

Сирна запіканка з полуницею в духовці - оригінальний рецепт

Складові

  • Сир – 700 г + –
  • Полуниця свіжа – 300 г + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 0,5 ст. + –
  • Кефір – 50 г + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Масло вершкове – 50 г + –
  • Панірувальні сухарі – 2 ст.л. + –
  • Розпушувач – 1 ч.л. + –

Як приготувати запіканку з сиром і полуницею в духовці

Десерт із сиру і полуниці – дуже смачний і корисний, особливо він сподобається вашим діткам, і проблем з поїданням сиру не буде ніколи. Для приготування запіканки в духовці виберіть сир середньої жирності і свіжу полуницю, в поєднанні ці компоненти подарують вам незабутній смак.

  1. Ягоди полуниці добре вимийте, видаліть хвостики, викладіть на паперовий рушник і обсушити. Потім розріжте кожну ягоду на кілька часточок.
  2. Розділіть яйця на жовтки і білки, в глибокій мисці збийте вінчиком жовтки разом з цукром. Білки з дрібкою солі збийте міксером в густу піну.
  3. У глибоку миску викладіть сир, додайте до нього кефір, розпушувач і половину вершкового масла кімнатної температури. Добре все перемішайте і введіть в сирну масу спочатку збиті жовтки, збийте все до однорідності, потім додайте білки і також все добре перемішайте.
  4. Форму для випікання (краще візьміть роз’ємну, буде простіше отримати запіканку) змастіть вершковим маслом і посипте панірувальними сухарями.
  5. Викладіть сирну масу в форму, верх розрівняти, а потім на поверхні десерту красиво розкладіть полуницю (ягоди злегка вдавлюють в тісто). Зверху змастіть запіканку з сиром вершковим маслом.
  6. Попередньо добре розігрійте духовку до 195 ° С, після чого поставте форму в духовку на 40-45 хвилин. Випікайте до готовності, поки не з’явиться рум’яна кірочка.
  7. Після – вимкніть духовку і потримайте сирну запіканку ще 10 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, дістаньте її з духовки, вийміть з форми і подавайте до столу.

Як приготувати запіканку з сиром і полуницею в духовці

Запіканка з полуницею прекрасно підійде до будь-якого чаювання. За бажанням, можна подати її з кульками морозива і свіжою м’ятою.

Домашній десерт з сиру можна приготувати в мультиварці. Якщо у вас є така техніка, то наш рецепт стане для вас знахідкою, адже з її допомогою приготувати смачну страву можна швидко і з самих звичайних продуктів.

Рецепт запіканки з сиром в мультиварці

В мультиварці можна приготувати дієтичну запіканку, вона добре пропечеться, до того ж, буде тримати форму, незалежно від інгредієнтів. Запіканка – всіма улюблене блюдо, а щоб ви могли ласувати нею, як можна частіше, не побоюючись за фігуру, робити десерт будемо з максимально корисних і нежирних продуктів.

Складові

  • Полуниця – 200 г;
  • Знежирений сир – 500 г;
  • Молоко – 3 ст.л .;
  • Яйця добірні – 2 шт .;
  • Мед – 3 ст.л .;
  • Ванільний цукор – 1 ч.л .;
  • Вершкове масло – 0,5 ч.л .;
  • Горький шоколад – 60 г.

Як приготувати сирну запіканку в мультиварці

У цьому рецепті можете використовувати, як свіжу, так і заморожену полуницю. Також можна приготувати дієтичну запіканку в духовці, але тоді додайте в тісто пару ложок манки або кукурудзяного крохмалю.

  1. З’єднайте в глибокій мисці знежирений сир, молоко, мед, ванільний цукор і все перемішайте.
  2. Яйця окремо збийте міксером і додайте до сирної маси, добре перемішайте.
  3. Полуницю вимийте, відокремте хвостики і за допомогою блендера подрібніть ягоди в пюре. З’єднайте ягідне пюре з сирною масою і добре перемішайте
  4. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть в неї готове сирне тісто. Зверху змастіть тісто яєчним жовтком.
  5. Увімкніть мультиварку і встановіть режим «Випічка» на 60 хвилин (протягом готування не відкривайте мультиварку, щоб запіканка не осів). Після звукового сигналу потримайте мультиварку закритою ще 10 хвилин, потім перекладіть сирну запіканку на блюдо.
  6. Розтопіть на водяній бані гіркий шоколад і рясно полийте їм зверху десерт.

Рецепт запіканки з сиром в мультиварці

Прикрасьте запіканку ягодами полуниці і подавайте до столу. Подати спечений десерт можна порційно з фруктовим топінгом (сиропом).

Сирна запіканка з полуницею стане прикрасою вашого столу, і в будь-який час року порадує вас своїм смаком і чудовим ягідним ароматом.