Заливний пиріг з ревенем, рецепт з вівсянкою

zalivnoj-pirog-s-revenem-recept-s-ovsyankoj
Жителі сіл звикли харчуватися просто, оскільки у хліборобів немає часу на приготування різноманітної їжі, але при цьому смачно і корисно.

Якщо на перше в сільських сім’ях зазвичай подають холодник, на друге – кашу з підливою, то на десерт – заливний пиріг з ревенем за традиційним рецептом. Він печеться на кисломолочної основі, і пишності йому надає розпушувач, а не дріжджі, так що впоратися з ним не складніше, ніж з оладками або млинцями.

Ревінь: смачна і корисна начинка для випічки

Багато хто з нас звик класти в пироги яблука або сливи, але їх в сезон ще потрібно дочекатися. А ось ревеневий черешки дозрівають набагато раніше – навесні, коли більшість садових рослин ще тільки прокидаються від довгої зимової сплячки і викидають колір. У хід підуть молоді м’ясисті черешки, з яких обов’язково потрібно зняти жорстким прожилки.

zalivnoj-pirog-s-revenem-recept-s-ovsyankoj1

Якого розміру повинна бути соковита нарізка, принципового значення не має. Головне – щоб шматочки, які ми будемо запікати в тісті, були однаковими.

Занадто дрібнити їх не варто, інакше в процесі випікання вони «розчиняться» в пишній основі і не розкриють свого чудового смаку.

Кількість цукру в начинці радимо варіювати на власний розсуд. Але занадто сластить випічку не потрібно щоб вона не втратила характерну для ревеню приємну кислинку.

Смачний покроковий рецепт оригінального заливного пирога з ревенем

Ця випічка хороша будь-які ягоди або шматочками фруктів, але особливу смакову принадність їй надають шматочки свіжих і соковитих ревеневий черешків. Вона робиться на маргаринової основі, але можна – і на масляній.

Сир (бажано – більш ласий) найкраще брати м’який і без крупинок, щоб структура тесту вийшла максимально однорідною. Начинки можна класти більше, від чого пиріг стане ще соковитіше.

zalivnoj-pirog-s-revenem-recept-s-ovsyankoj2

Складові

  • Ревінь свіжий – 300 г;
  • Маргарин – 100 г;
  • Цукор-пісок білий – 1,5 склянки;
  • Яйця курячі середнього розміру – 4 шт;
  • Пластівці вівсяні швидкого приготування – 2 ст.л .;
  • Борошно в / с – 2 склянки;
  • Сир – 200 г;
  • Сметана або вершки – 2 ст.л .;
  • Крохмаль з картоплі – 2 ст.л .;
  • Содовий розпушувач – 1 ч.л .;
  • Цукрова пудра – 3 ч.л.

Як спекти своїми руками ревеневий заливний пиріг

  1. Вспенивающем до розчинення солодких крупинок 1 яйце з половиною гранчака цукрового піску.
  2. У просіяне для пишності борошно додаємо натертий крупно заморожений маргарин і перетираємо до утворення крихт.
  3. З’єднуємо обидві частини тесту, заправляємо содою, перемішуємо до однорідності.
  4. У холодильнику тісто має «відпочивати" не менше півгодини, а потім дістаємо його і розподіляємо коржем однакової товщини по дну форми з високими бортами.
  5. У духовій шафі, розпеченому до 200С, тримаємо основу пісочного пирога близько 15 хвилин до легкого зарум’янювання.
  6. Вийнявши корж, залишаємо його остигати і займемося заливкою.
  7. Сир трохи збиваємо блендером до маслоподібними консистенції, додаємо сметану, крохмальний загущувач.
  8. Міксером перемішуємо 2 яйця і цукор, що залишився, виливаємо солодкий «гоголь-моголь» в сирну масу, все перемішуємо.
  9. Остигнула пісочну основу випічки посипаємо пластівцями (їх можна трохи подрібнити).
  10. Викладаємо подрібнений ревінь, зверху – сирну начинку, розрівнюємо.
  11. Відправляємо пиріг в духовку на півгодини до застигання заливки. Температуру при цьому потрібно знизити до 180С.
  12. Поки пиріг зарум’янюється, приготуємо прикраса. Для цього потрібно збити білок, що залишився яйця з цукровою пудрою до міцних піків.
  13. Виймаємо майже готовий десерт з печі, даємо охолонути і за допомогою кондитерського шприца прикрашаємо його білковими «трояндочками».

Подавати таку частування можна відразу або ж відправити в духовку і на слабкому вогні зарум’янити отримане безе. Після духовки пиріг повинен буде охолонути до кімнатної температури, і тоді його можна буде пробувати, запиваючи запашним чаєм або міцною кавою.

Пиріг з ревенем зі сметаною заливкою

Складові

  • Ревінь – 400 г + –
  • Борошно пшеничне – 2 неповних склянки + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Цукор-пісок білий – 1 стакан + –
  • Сметана – 1 стакан + –
  • Мигдаль – 50 г + –
  • Розпушувач – 1 ч.л. + –
  • Ванільний цукор – 1 пакетик + –
  • Кориця мелена – 1,5 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. + –

Випікання заливного пирога з ревеневий начинкою і мигдалем

  1. Миті черешки ревеню ріжемо шматочками розміром 1,5 см, засипаємо склянкою цукрового піску, заважаємо і відставляємо – нехай дасть сік.
  2. В масло засипаємо 2,5 ст.л. цукру і розтираємо до зникнення солодких крупинок.
  3. Додаємо 1 яйце і заважаємо, поки маса не придбає ідеальну однорідність.
  4. Борошно з розпушувачем пропускаємо через сито і висипаємо в масляну основу, замішуємо м’яке тісто. Показник готовності – отлипание від рук і столу.
  5. Форму для випічки зрошуємо рослинним маслом, кладемо тісто і розподіляємо по дну і бортах тонким шаром.
  6. Відправляємо форму в духовку, яку до цього часу потрібно розжарити до 190С, на 15-20 хвилин.
  7. Готову і трохи остигнула пісочну основу заповнюємо соковитою начинкою: спочатку кладемо відціджену нарізку, а потім заливаємо її соком, що виділився, відправляємо знову в духовку. Рідина, в якій тужить начинка, буде вести себе шумно – це нормально. Сік вбереться в корж і розм’якшити його, зробивши неймовірно смачним!
  8. У нас залишилося ще 1 яйце. Вспенивающем його міксером, додаємо сметану, корицю і ванільний цукор, а також розмелений в кавомолці мигдаль, все заважаємо. Щоб зметана заливка напевно застигла, можна підстрахуватися, використавши 1 ст.л. крохмалю, підсипали його до змішування всіх продуктів.
  9. Дістаємо пиріг з печі, заливаємо сметанний крем і відправляємо знову в духовку на 15 хвилин для застигання верхнього шару.

Подається це частування трохи теплим. Якщо сметана все ще не бажає повністю застигати, пиріг можна помістити в холодильник на 1-2 години. Тоді ділимо його порційно і – до столу.

Домашня випічка зовсім необов’язково повинна пахнути яблуками і бути покритою білкової пінкою. Чи не занадто святковий вигляд заливний пиріг з ревенем виходить настільки оригінальним і смачним з будь-якого із запропонованих рецептів, що його обов’язково потрібно приготувати і випробувати. Хоча б раз покуштувавши це просте сільське ласощі, ви вже не зможете уявити свій раціон без його ніжного смакового звучання і тонкого аромату свіжості.