Заливне з язика свинячого

Холодець зі свинячого мови
Субпродукти завжди дають нам шанс створити справжній гастрономічний делікатес, який є справжньою окрасою столу. Приготувати делікатесне заливне з язика свинячого, рецепт якого ми детально вивчимо, під силу навіть недосвідченому кулінари, особливо якщо знати його секрети. Краса цієї страви змушує битися серце частіше, коли бачиш результат своїх зусиль, які і зусиллями важко назвати – так все просто!

Заливне з язика – делікатесна холодна закуска. Дуже важливо правильно приготувати цей делікатес! Відварену мова, свинячий або яловичий, заливається максимально прозорим бульйоном з желатином. Холодець відрізняється від холодцю тим, що в субпродуктах немає власних желирующих відвар речовин, тому ми і використовуємо желатин. Холодець же вариться з тих продуктів, які самі віддають відвару потрібні для застигання речовини.

Калорійність заливного теж відрізняється від калорійності холодцю. Якщо в 100 г заливного з свинячого мови міститься 218 калорії (з яловичого – майже вдвічі менше), то калорійність традиційного холодцю з яловичини всього 80 калорій. Судячи з цифр, делікатес із субпродуктів програє там, де частіше думають про фігуру, ніж про гастрономічних задоволеннях.

Давайте розглянемо, як приготувати заливний свинячий мову за класичним рецептом, а також нашу добірку варіантів естетичного оформлення заливного з мови.

Холодець зі свинячого мови – рецепт класичний

Холодець зі свинячого мови - інгредієнти

Складові

  • Мова свинячий – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка великого розміру + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Желатин – 40 г + –
  • Перець запашний – 5-7 горошин + –
  • Чорний перець мелений – за смаком + –
  • Лавровий лист – 2 листочка + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Гвоздика – 2 бутона + –

Приготування

  1. Свинячі язички промиваємо і замочуємо в холодній відфільтрованої воді на 30-40 хвилин.
  2. Вимочені продукти знову старанно промиваємо, заливаємо знову водою так, щоб покрити мови шаром води на 1 см вище. Ставимо на самий сильний вогонь, чекаємо бурхливого кипіння і відкидаємо на друшляк.
  3. Тепер уже можна варити бульйон. Язички закладаємо в каструлю і заливаємо чистою гарячою водою. Чекаємо кипіння на середньому вогні і варимо на малому вогні.
  4. Приблизно через годину закладаємо в бульйон очищену цибулю і крупно нарізану моркву (ми потім будемо вирізати з неї дизайнерські елементи для оформлення заливного, тому не нарізайте занадто дрібно або кладіть моркву цілком). Після закипання приправляем бульйон спеціями, солимо і продовжуємо варити до м’якості свинячого субпродукту.Приправляємо бульйон спеціями
  5. Поки варяться субпродукти, займаємося желатиновой заливкою. Читаємо інструкцію на упаковці, тому що желатин буває і швидкорозчинний. Заливаємо покладене по інструкції кількість желатину 100 мл прохолодної води і залишаємо для набухання.
  6. Зварені свинячі мови виймаємо з бульйону, відразу опускаємо їх в холодну воду, щоб згодом легко було зняти з них шкіру. Остудивши субпродукти в воді, очищаємо їх.Очищаємо субпродукти для страви
  7. Бульйон правильно буде процідити крізь кілька шарів марлі. Робимо це і відливаємо потрібне по інструкції на упаковці желатину кількість бульйону. З’єднуємо набряклий желатин з бульйоном, ставимо на невеликий вогонь і, помішуючи, добиваємося повного розчинення желатинових згустків. Чи не доводимо до кипіння, інакше тоді желирующий ефект знижується. Остужаем до кімнатної температури.
  8. Беремо порційні або сервіровки глибокі тарілки і в кожну наливаємо охолоджений бульйон на рівень 5-7 мм і ставимо в холодильник на 15 хвилин.
  9. Поки перший шар бульйонні желе застигає в холодильнику, займаємося мовами. Робимо нарізку товщиною 5-6 мм, причому форма нарізки може бути різна: кільцями, півкільцями, геометричними фігурами і т.д. Варену моркву теж нарізаємо або кільцями або фігурами з зубчиками (є спеціальні пристосування).Готуємо холодець зі свинини
  10. На застиглий перший шар желе викладаємо м’ясну нарізку і морква і заливаємо знову бульйончиком на 5 мм вище нарізки. Ставимо для застигання в холодильник на 15-20 хвилин.
  11. Повторюємо викладку елементів ще раз і заливаємо желатиновим розчином. Прикрашаємо заливне з свіногоязика декоративними елементами з продуктів (зеленим горошком, оливками, яйцями, морквою, зеленню і т.д.). Ставимо в холодильник до отримання стану стійкої желе.

Смачного!

Читайте ще схожі записи:


Як зробити холодець в мультиварці

Заливний язик з опеньками «Лісова прогулянка»

Це чудове блюдо – справжній гастрономічний шедевр. Подавши його до святкового столу, ви неодмінно зірвете овації всіх присутніх! Ну а як приготувати заливне з язика з опеньками читайте нижче.

Для заливного нам знадобляться такі продукти:

  • 4 свинячі мови,
  • 400 г заморожених опеньків,
  • 3 маринованих огірочка,
  • 2 морквини середнього розміру,
  • невелика цибулина,
  • 2-3 лаврових листки,
  • чорний і запашний перець горошком (на ваш смак),
  • 1 лимон,
  • 40 г желатину,
  • суміш прованських трав і гілочки петрушки для прикраси.

Приготування

  1. Приготування цього вражаючого заливного починаємо з відварювання субпродуктів. Для цього промиваємо їх, опускаємо в каструлю з холодною водою і повільно доводимо до кипіння, знімаючи з’являється піну.Холодець зі свинини - рецепт приготування
  2. Після закипання, кладемо до мов морква і цибуля (в лушпинні). Через годину додаємо в відвар листя лавра, прованські травички, перець гіркий і запашний і сіль. Варимо ще 30-40 хвилин.
  3. Готові свинячі язички виймаємо з каструлі, заливаємо холодною водою і охолоджуємо в ній. Знімаємо щільну захисну плівку з них і нарізаємо поперек волокон шматочками товщиною 5-6 мм.zalivnoe-iz-yazyka-svinogo2
  4. Бульйон проціджуємо через кілька шарів марлі, домагаючись його прозорості.
  5. Морожені опеньки, не розморожуючи, опускаємо в киплячу воду, доводимо до кипіння, солимо і варимо 15-20 хвилин. Відкидаємо грибочки на сито.
  6. Готуємо желатинову заправку для бульйону: желатин заливаємо теплою кип’яченою водою (100 мл), розмішуємо і відставляємо в сторону для набухання гранул на 15-20 хвилин. Далі змішуємо бульйон (800 мл) і желатин, ставимо каструльку на невеликий вогонь і, помішуючи, добиваємося повного розчинення желатину. Намагаємося не доводити до кипіння бульонную заливку.
  7. Морква і лимон нарізаємо півкільцями, огірочки – кільцями.
  8. Починаємо оформлення заливного: на дні тарілок розкладаємо нарізку з язичків, перекладаючи її кружальцями огірків і лимона. Розподіляємо по тарілці опеньки невеликими групами, імітуючи грибні галявини. Прикрашаємо отриману розкладку продуктів цілими листочками петрушки. Акуратно, за допомогою ополоника, заливаємо нарізку продуктів жельованим бульйоном.Як приготувати заливний язик правильно
  9. Відправляємо страви на холод і чекаємо застигання.

Дуже красиво і естетично! Смачного!

Розглядаючи нашу добірку фото заливного з свинячого мови, ви обов’язково виявите свій творчий потенціал і приготуєте його не тільки смачним, але і естетично привабливим! Бажаємо вам гастрономічних перемог!

Прикраса заливного з свинячого мови

Прикраса заливного з свинячого мови

Варіант оздоблення з заливним

jz2

Красіфое оформлення заливного

jz5

Ще один варіант оздоблення з заливним