Закусочний торт з лаваша з грибами

zakusochnyj-tort-iz-lavasha-s-gribami1
Кожній господині хочеться щодня дивувати свою сім’ю смачними, оригінальними і нескладними у приготуванні стравами.

Закусочний торт з лаваша з грибами прикрасить будь-який святковий стіл і не займе багато часу навіть у самої недосвідченої господині. Для приготування цієї закуски не буде потрібно нічого екзотичного, вона готується з простих і доступних продуктів.

Торт з лаваша: рецепт з грибами

Складові

  • Тонкий лаваш – 2 шт + –
  • Печериці – 0,5 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 0,4 кг + –
  • Сир твердий – 100 г + –
  • Сметана – 100 г + –
  • Рослинна олія – ​​80 мл + –
  • Сіль, чорний перець – за смаком + –

Як приготувати торт з лаваша з грибами і сиром

Перш за все, приготуємо начинку для нашого торта з лаваша з грибами.

  1. Для цього наріжемо лук півкільцями, наллємо на сковороду трохи оливкового масла і припустити цибулю до м’якості.
  2. Поки цибуля нудиться на маленькому вогні, наріжемо гриби соломкою, з’єднаємо з цибулею і трохи обсмажити.
  3. Коли гриби і цибулю стануть м’якими, пропускаємо їх через м’ясорубку і знову трохи прогріємо на сковороді, посолити за смаком, поперчити.

Якщо начинка вам здається сухуватою, додайте в неї трохи сметани. Крім того ви можете додати ваші улюблені спеції і зелень.

На наступному етапі приготування торта з лаваша з грибами і сиром ми підготуємо «коржі» і начинимо їх.

  1. Для цього кожен лаваш ми розріжемо на чотири рівні частини.
  2. Дно дека вистилає фольгою або пергаментом.
  3. Тепер поміщаємо на деко перший шар лаваша, викладаємо на нього начинку, розрівнюємо і закриваємо наступним шаром лаваша.
  4. Далі дія повторюємо, не забуваючи кожен шар лаваша трохи притиснути, перш ніж продовжувати викладати начинку.
  5. Верхній шар лаваша повинен бути вільним від начинки. Коли торт зібраний, смажена верхній шар і боки нашого торта сметаною.
  6. Залишилося посипати торт тертим сиром і поставити в розігріту духовку, а потім дочекатися, коли сир почне плавитися.

Щоб начинка виявилося розподіленої рівномірно між усіма верствами, ви можете ще на сковороді розділити її на сім приблизно однакових порцій.

Зрозуміло, рецепти приготування закусочного торта з лаваша вельми різноманітні.

zakusochnyj-tort-iz-lavasha-s-gribami2

Навіть в межах даного рецепта ви можете імпровізувати і додавати якісь інгредієнти або замінювати зазначені на ті, що є у вас в холодильнику: замість твердого сиру використовувати плавлений (перш, ніж натирати, потримайте його в морозилці), сметану замінити майонезом.

До грибів в начинку можна додати продукти, які добре з ними поєднуються, наприклад відварну курячу грудку або курячу печінку, підсмажену з цибулею і пропущену через м’ясорубку.

Подавати до столу смачне, але просте в приготуванні ласощі, можна попередньо порізавши його порційними шматками. Торт з лаваша з сирно-грибною начинкою – відмінний варіант закуски для святкового застілля, але цілком підійде і в якості страви на сніданок або вечерю. Чашка ароматного чаю або овочева нарізка вдало доповнить такий вишуканий тортик.