Продовжуємо тему швидких тортиків в мікрохвильовці. За 20 хвилин можна приготувати цей ніжний Яблучний Панчо. Якщо ви чекаєте несподіваних, гостей, можете вже починати його готувати. Поки зустрінете їх, трохи поговоріть про здоров’я і погоду – можна і стіл накривати.
необхідно:
для тесту
- Яйце – 1 шт.
- Борошно 4 ст.л. (З невеликою гіркою)
- Крохмаль – 1 ст.л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Масло рослинне без запаху – 3 ст.л.
- Молоко – 5 ст.л.
для крему і начинки
- Сметана 15-20% – 200-250 г
- Цукор (цукрова пудра) – 2-3 ст.л.
- ванілін
- Яблуко – 1 шт (середнє)
для прикрас
- Горіхи або бісквітна крихта
приготування:
Спочатку в мікрохвильовці запечём яблуко.
Разрежем навпіл, вичистимо все зайве, покладемо в придатну для СВЧ посуд і накриємо плівкою.
Запікаємо 2-3 хвилини на повній потужності, час залежить від потужності печі і щільності яблука. Зіпсувати навряд чи вийде :))
Поки запікається яблуко, займаємося тестом.
Ось яблуко після запікання.
Для тесту змішати всі сухі інгредієнти, додати всі рідкі, перемішати.
Форму, придатну для СВЧ застелити поліетиленовим пакетом.
Діаметр форми ок. 16 см.
Вилити тісто.
Піч при повній потужності 4 хвилини на потужності 800 W.
Відкоректуйте час для своєї печі:
900 W – 3,5 хв.
700 W – 4,5 хв.
Готовий бісквіт не повинен бути липким зверху.
Викладаємо для охолодження на решітку.
Поки охолоджується бісквіт, розім’яти яблуко на шматочки, або нарізати, як хочете. Шкірку прибираємо.
Сметану ЛОЖКОЮ змішати з цукровою пудрою і ваніліном.
Нарізати бісквіт на шматочки.
Збираємо тортик.
Застеляємо відповідну мисочку плівкою.
Вниз кладемо трохи крему, далі шарами вкладаємо шматочки бісквіта, шматочки яблука, промащуючи кремом.
Можна горіхи і всередину теж покласти.
Залиште пару ложок крему для верху тортика.
Перевертаємо торт, обмазуємо його зверху кремом.
Посипаємо горіхами.
Ми залишаємо для просочення. Я зазвичай на ніч.
Яблучний Панчо готовий.
Смачного!