Вінегрет з оселедцем

Вінегрет з оселедцем
Абсолютно все, без винятку, знають, а багато хто любить, і цілком заслужено, цей смачний і дуже простий у приготуванні салат з овочів.

Пропонуємо відступити від звичного класичного варіанту і спробувати зробити вінегрет з оселедцем, рецепт якого під силу освоїти кожному. Смак страви, завдяки додаванню незвичайного інгредієнта, виходить більш яскравим і оригінальним, а поєднання з овочами робить закуску просто ідеальною.

Вінегрет: користь і калорійність

Вінегрет – це надзвичайно популярний салат, що складається з дрібно нарізаних варених овочів, заправлених рослинним маслом. Завдяки своєму смаку, простоті приготування і недорогим інгредієнтів, його часто готують до свята.

Вінегрет не тільки приємний на смак, але і корисний для організму, так як складається в основному з відварених овочів, а їх користь давно відома. Вони є джерелом багатьох вітамінів і мікроелементів, необхідних для здоров’я людини.

vinegret-s-seldyu.4jpg

А якщо відварені овочі, що входять до складу цього популярного салату, доповнити слабосоленої оселедцем, то вийде не менш корисне блюдо, але вже з новими неповторними смаковими нотками.

У класичному варіанті, з додаванням рослинної олії, калорійність вінегрету становить від 110 до 150 ккал.

Якщо ж масло не додавати, то вона становить всього 36 ккал – виходить, що блюдо без масла стає дієтичним.

У нашому випадку, калорійність вінегрету з оселедцем дорівнює 119 ккал, її можна вважати досить низькою.

Особливості приготування вінегрету з оселедцем

  • Овочі для вінегрету відварюємо неочищеними або запікаємо в духовці, загорнувши у фольгу. Таким чином, зберігається максимальна кількість вітамінів.
  • Час варіння картоплі – 10-15 хвилин, моркви – 15-20, буряка – 40-50 хвилин.
  • Металеві ємності використовувати не рекомендується.
  • Овочі бажано нарізати дрібно.

vinegret-s-seldyu.5jpg

  • Заправку готуємо окремо.
  • Використовуємо нерафіновану соняшникову олію.
  • Нарізану буряк солимо і заправляємо маслом в окремому посуді, а змішуємо її з іншими інгредієнтами вже потім. Так, інші овочі не придбають інтенсивний буряковий відтінок і вінегрет залишиться «строкатим».
  • Для рівномірного розчинення солі в салаті – спочатку потрібно блюдо посолити, а потім вже заправити.

Вінегрет з оселедцем: оригінальний рецепт

Складові

  • Буряк – 2-4 шт. + –
  • Картопля – 4-5 шт. + –
  • Морква – 1-2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Зелена цибуля – 1 пучок + –
  • Огірки солоні – 3 шт. + –
  • Горошок зелений консервований – 0,5 банки (або 1 маленька) + –
  • Оселедець слабосолона – 1 шт. + –
  • Цукор – 1 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1-2 ст.л. + –
  • Кріп – 1 пучок + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати вінегрет овочевий з оселедцем

  1. Ретельно промиваємо картопля, морква і буряк.
  2. Коли вода в каструлі закипить, кладемо спочатку буряк, потім моркву і наостанок – картопля.
  3. Овочі в міру готовності виймаємо з каструлі в зворотному порядку.
  4. Чекаємо, поки охолонуть картопля і морква, а буряк відразу поміщаємо на 5-10 хвилин в холодну воду.
  5. Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю (ріпчаста і зелена).
  6. Промиваємо, після чого рубаємо зелень кропу.
  7. Огірки ріжемо кубиками.
  8. Роздруковуємо банку зеленого горошку.
  9. Остигнули картопля, морква і буряк нарізаємо.
  10. Очищаємо і дрібно нарізаємо оселедець.
  11. Всі підготовлені інгредієнти (крім буряка) перекладаємо в підходящу ємність.
  12. Буряк поміщаємо в окремий посуд, додаємо сіль і трохи масла.
  13. Тільки після цього буряк перекладаємо до овочів, додаємо цукор і сіль.

vinegret-s-seldyu.1jpg

14. Перемішуємо – і вінегрет готовий, подаємо його до столу.

Буряк можна запекти і в мікрохвильовці. Для цього коренеплоди очищаємо, розрізаємо на кілька частин, поміщаємо в целофановий пакет, проробляємо в ньому отвори зубочисткою і готуємо 15 хвилин на максимальній потужності.

Вінегрет: рецепт з оселедцем і соусом з гірчиці

Складові

  • Буряк – 3 шт .;
  • Морква – 2 шт .;
  • Картопля – 3 шт .;
  • Огірок солоний – 2 шт .;
  • Оселедець слабосолона – 1 шт .;
  • Оцет бальзамічний – 2 ст.л .;
  • Жовток курячий (сирої) – 2 шт .;
  • Цукор – 1 ч.л .;
  • Перець чорний (мелений) – за смаком;
  • Бульйон овочевий (або вода) – 3 ст.л .;
  • Олія соняшникова – 1-2 ст.л .;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Цибуля зелена – 1 пучок;
  • Сіль за смаком.

Смачний вінегрет з оселедцем: рецепт приготування

  1. Буряк, моркву і картоплю промиваємо, обтирає серветкою, потім кожен плід окремо загортаємо в фольгу.
  2. Запікаємо в духовці до готовності, приблизно, півгодини.
  3. Коли овочі охолонуть, нарізаємо їх дрібно і складаємо в миску.
  4. Оселедець очищаємо.
  5. Нарізаємо оселедець і солоні огірки, перекладаємо їх до овочів.
  6. Зелену цибулю і кріп рубаємо дуже дрібно, додаємо туди ж.
  7. Готуємо гірчичну заправку, змішуючи в каструльці на повільному вогні овочевий бульйон (воду), масло, гірчицю, перець, жовтки, цукор, сіль і оцет. Коли загусне – готово (до кипіння не доводити).
  8. Як тільки заправка охолоне, поливаємо нею вінегрет, перемішуємо, досолюємо (якщо це необхідно).

vinegret-s-seldyu

9. Подаємо до столу в красивому салатнику.

Вінегрет з оселедцем, рецепт приготування якого ви тепер знаєте, – це пікантне блюдо, яке приносить організму безперечну користь, насичуючи його, збагачуючи вітамінами, залишаючись, при цьому, низькокалорійним продуктом.